Vacanța în Tropea – Perla Calabriei

1

Calabria este una din regiunile mai puțin cunoscute ale Italiei. Pentru vacanța în Tropea, am ales să mergem la sfârșitul lunii septembrie. Acest oraș, supranumit și Perla Calabriei, a fost gazda noastră pentru 4 nopți. Vremea a fost bună, cu 23-26 grade ziua, în timp ce apa mării avea între 23-25 de grade. Tot în această perioadă, în Tropea se organizează un festival de blues, astfel că dacă veniți în septembrie veți avea parte și de concerte gratuite – http://www.tropeablues.com/

Punctul principal de atracție îl reprezintă centro storico, poziționat pe o stâncă la vreo 60-70 m deasupra mării. Tropea se vede cel mai bine de pe mare, dar și de pe stânca pe care este ridicat Santuario di Santa Maria dell’Isola. Acesta este un obiectiv must-see pentru cei care ajung în Tropea.

Ca să ajungeți la Sanctuar aveți de urcat mai multe trepte. În schimbul unei taxe de 2 euro, puteți vizita Sanctuarul, dar și grădinile. Vizita vine la pachet cu niște panorame absolut superbe. Se văd plajele, clădirile ridicate pe stâncă, dar și coasta Calabriei care coboară până în mare.

Santuario di Santa Maria dell’Isola
De la Sanctuar aveți priveliști splendide – vedem și una din plajele din Tropea
Centro storico așezat pe o stâncă deasupra mării
În fundal se vede insula cu vulcanul Stromboli
Plimbați-vă cu barca – Tropea se vede cel mai bine de pe mare
Centro storico din Tropea

Cea mai importantă stradă este Corso Vittorio Emanuele, iar la capătul dinspre mare, se termină cu unul din balcoanele de unde se deschid priveliști superbe. Strada este înțesată de localuri de tot felul, dar sunt și magazine cu suveniruri sau produse locale.

Și alte străduțe din centrul vechi, au la un capăt aceste balcoane, de unde se poate admira priveliștea. Tot din aceste puncte se pot vedea și imortaliza apusuri memorabile. Cel mai pitoresc oraș de pe coasta Calabriei are multe de oferit turiștilor. Plajele de aici sunt situate într-un decor spectaculos, iar mâncarea este simplă, dar foarte gustoasă.

Apusurile sunt mirifice

Centro storico

este împânzit cu clădiri vechi și foarte vechi. Sunt alei și străduțe înguste, cu baruri, cafenele, terase și restaurante pentru toate gusturile. Un farmec aparte îl dau micile magazine de familie, unde veți fi serviți chiar de proprietari (unii având peste 65-70 ani).

Aici fiecare face ceva anume, dar face bine – nimeni nu deține și restaurant și cofetărie și cafenea și magazin alimentar și brutărie. Cel care face prăjituri furnizează aceste produse și altor localuri, cel care face pâine, livrează și altora etc – așa toată lumea are de câștigat. O parte din aceste mici magazine arată ca acum multe zeci de ani, la fel și unele localuri.

Strada principală – Corso Vittorio Emanuele, foarte liberă la orele dimineții
Vedere de la balcon – soarele ajunge pe plajă după ora 10
Multe localuri au doar 5-6 mese

Cei mai mulți turiști vin în Tropea pentru plajele din oraș, astfel că în sezon, dacă ai întârziat puțin nu vei mai găsi loc pe plajă. Adâncimea apei crește rapid – nu este un loc prea favorabil pentru cei cu copii mici. Sunt plaje cu nisip dar și cu ceva amestec de pietricele în proporție variabilă.

Trebuie să încercați desertul local, tartuffo – bilă de înghețată acoperită cu cacao, fistic, ciocolată, iar în centru găsim fructe sau sirop de fructe. Am fost foarte încântat de tot ce am văzut aici, și îmi doresc foarte mult să revin. Această parte a Calabriei este splendidă, autentică,iar vacanța în Tropea poate reprezenta o amintire memorabilă. Iată și 2 linkuri utile – Tropea1 și Tropea2

Ciao a tutti !

În Tropea vă puteți alege și cu tricouri haioase
Desertul local tartuffo
Mod original de prezentare

Adauga un comentariu

My New Stories