O zi în insula Capri – o destinație selectă

5

În sejurul avut pe Coasta Amalfitană, am petrecut o zi pe insula Capri. Capri este o insulă muntoasă, cu drumuri și alei înguste unde fiecare casă are în curte cel puțin un lămâi. Clima blândă, vegetația luxuriantă și peisajele spectaculoase atrag turiști din toată lumea.

Cum se ajunge ?

Din Napoli sau din Sorrento trebuie să luați un ferry. Durata transferului este de 20/30 minute cu plecare din Sorrento si 50 min/1h25 cu plecare din Napoli. Orarul îl găsiți aici – https://www.capri.net/en/ferry-schedule . Având cazarea în Sorrento, am luat de aici ferry și în 30 de minute ajungeam în portul Marina Grande din Capri. La sosire este indicat să vă luați biletul de întoarcere, pentru a evita cozile de după-amiază.

Din port, luați funicularul și în 5 minute se ajunge în Piazza Umberto I. Aici se distinge Chiesa di Santo Stefano, care datează din sec. XVII. Atât în interior cât și la exterior, predomină culoarea albă. Tot în această piață, ne atrage privirile Torre dell’Orologio. Sunt și câteva bănci (cu noroc, le veți găsi libere) de unde puteți admira peisajul, sau luați loc la terasele de aici pentru a savura o cafea….la prețul de 4-5 euro.

Vedere din portul Marina Grande

Asemenea bâncuțe pot fi văzute prin Capri

Cele mai multe case au cel puțin un lămâi în curte

Ce putem vedea ?           

Un obiectiv de neratat îl reprezintă grădinile Augustus, construite de industriașul german Alfred Krupp. Spectaculosul drum șerpuit a fost construit de inginerul Emilio Mayer și din 1902 poartă numele lui Krupp. Odată cu intrarea în grădini (1 euro), putem spune că suntem într-o grădină botanică. Vedem foarte multe flori, plante cunoscute sau nu, diverse specii de cactuși. Găsim alei cu băncuțe și un balcon de unde putem admira un alt simbol al insulei – stâncile Faraglioni.

Giardini Augustus – o mini grădnă botancă
Spectaculosul drum Via Krupp

Simbolul insulei Capri
Vedere din grădini

Din loc în loc sunt astfel de balcoane ce ne oferă priveliști minunate

De la grădini ne continuăm drumul pe Via Pizzolungo – unul din cele mai frumoase drumuri din insulă. Se merge paralel cu marea, iar peisajul încântă privirile. Cu siguranță vă veți opri de multe ori pe traseu, pentru a surprinde imagini deosebite. Acest drum are numeroase trepte care trebuie urcate sau coborâte, indiferent de sensul în care îl veți parcurge. Să aveți încălţări comode, o sticlă de apă și ceva de mâncare – deși vă puteți lua din mers un sandwich, o felie de pizza și încheiați cu gelato 😊

Via Pizzolungo
Un alt balcon de unde veți face fotografii frumoase

Via Pizzolungo

Numerele caselor sunt interesante

După ce am revenit în centru am luat autobuzul catre Anacapri. Drumul se parcurge cu autobuze mici și înguste, cu doar 10 locuri pe scaune. Coborâm în centru, la Piazza Vittoria, și o luăm agale prin zona pietonală (Via Giuseppre Orlandi) care traversează centrul istoric. O zonă foarte liniștită cu magazine și clădiri vechi, dar frumoase. Tot din stația de autobuz puteți merge spre telescaunul cu care urcați pe muntele Solaro. De sus veți avea parte de panorame frumoase – noi nu am facut-o din lipsă de timp. O zi este prea puțin pentru Capri.

Pe insulă veți găsi mai multe astfel de alei înguste

Zona pietonală din Anacapri este foarte liniștită între orele 13-16
Imagine spectaculoasă din Anacapri

Am revenit în Capri și ne-am pierdut pe străduțele și aleile pitorești. Acestea sunt înţesate cu magazine cu produse locale, parfumerii, cafenele etc. Magazinele sunt aprovizionate cu niște electrocare, numite de italieni ,,carello’’. Unele hoteluri asigură, cu acest mijloc de transport, transferul de la funicular.

Ce mai găsim în Capri: multe hoteluri de 4 stele, magazine de firmă, livezi de măslini și lămâi, căsuțe albe foarte cochete. O insulă elegantă, luxoasă, perfectă ca destinație pentru o săptămână de miere (sau măcar 3-4 zile), pentru că prețurile sunt aproape rezonabile, doar în extrasezon. Încercați să ajungeți o zi în insula Capri – este must-see și vă asigur că MERITĂ – alte info https://www.capri.net/ . Bellissime escursioni per tutti !

Ghivece cu frezii la balcoanele caselor din Capri
Cu aceste carello se face aprovizionarea magazinelor
Așa arată o toaletă publică din Capri
Chiesa di Santo Stefano din Capri
Torre dell’Orologio din Piazza Umberto I

La revedere Capri !

Related Posts

Adauga un comentariu

My New Stories