Calabria – top 5 locuri de vizitat

0

În acest articol vom afla despre top 5 locuri de vizitat in Calabria, o regiune a Italiei mai puțin cunoscută. Acest top poate fi subiectiv – este realizat doar pe baza celor văzute personal.

Tropea

supranumit și Perla Calabriei, este cel mai pitoresc oraș de pe coastă. Punctul principal de atracție îl reprezintă centro storico, așezat pe o stâncă la 60-70 m deasupra mării. Tropea se vede cel mai bine de pe mare, dar și de pe stânca unde se află Santuario di Santa Maria dell’Isola. În schimbul unei taxe modice, puteți vizita Sanctuarul și grădinile. Vizita vine la pachet cu niște panorame superbe. Cea mai importantă stradă din oraș este Corso Vittorio Emanuele, iar la capătul dinspre mare, se termină cu unul din balcoanele de unde se deschid priveliști minunate. Plajele de aici sunt situate într-un decor spectaculos.

Calabria – top 5 locuri de vizitat
Santuario di Santa Maria dell’Isola
Calabria – top 5 locuri de vizitat
Priveliște de la unul din balcoanele orașului
Calabria – top 5 locuri de vizitat
Stânca pe care este poziționat centro storico și plaja orașului
Alee din centro storico
Mici magazine prin centro storico
Apus în Tropea – în fundal insula Stromboli
Calabria – top 5 locuri de vizitat

Centro storico este împânzit cu clădiri vechi și foarte vechi. Pe aleile și străduțele înguste găsim baruri, cafenele și restaurante pentru toate gusturile. Mâncarea este simplă, gustoasă, cu ingrediente de foarte bună calitate. Un farmec aparte îl dau micile magazine de familie, unde veți fi serviți chiar de proprietari (unii având peste 65-70 ani). Nu ratați desertul local, tartuffo – bilă de înghețată acoperită cu cacao, fistic, ciocolată, iar în centru găsim fructe sau sirop de fructe. Info Tropea

Corso Vittorio Emanuele – strada principală
Dimineața străzile sunt libere
Magazin cu produse locale
Tricouri haioase

Desertul local, tartuffo

Scilla

este la o distanță de 90 km de Tropea. Am parcat în apropierea castelului Ruffo, amplasat pe o stâncă înconjurată de mare din 3 laturi. De aici avem priveliști splendide asupra plajei din Scilla, dar vedem și Sicilia, aflată peste drum de strâmtoarea Messina. Centro storico este chiar lângă castel. Pe unele alei înguste, dacă întinzi mâinile în lateral, poți atinge simultan ambele case.

Magazinele mici, dichisite și fermecătoare sau casele foarte vechi, reprezintă un bun prilej să te plimbi pe aici. Bineînțeles că nu lipsesc rufele întinse la uscat prin balcoanele caselor. În această parte a orașului, primul rând de case este situat chiar lângă mare. Valurile mai mari se spărgeau de zidurile caselor – frumos de fotografiat, probabil nu prea plăcut să stai aici. Info Scilla

Calabria – top 5 locuri de vizitat
Micul port din Scilla
Calabria – top 5 locuri de vizitat
Castelul Ruffo și plaja din Scilla
Alee din Scilla
Calabria – top 5 locuri de vizitat
Plaja orașului – în dreapta,în fundal se vede Sicilia
Aleea spre castel
Pe aleile înguste soarele ajunge cu greu
Calabria – top 5 locuri de vizitat
Nu cred că e prea plăcut să stai în acele case

Capo Vaticano

Continuăm acest top 5 locuri de vizitat din Calabria, cu o locație foarte căutată, Capo Vaticano. De aici se pot admira apusuri de neuitat, iar pe terasa special amenajată se adună seară de seară, cei dornici de frumos. Când am ajuns, soarele era încă destul de sus, așa că am mai făcut o mică plimbare. Există o potecă îngustă care coboară spre mare – locul pentru priveliște este situat sus pe stâncă, iar marea este la 1 km de mers pe jos. Apusul este fără cuvinte, mai ales că a fost presărat cu ceva nori care schimbau monotonia. În fundal se văd și insulele Eolie, cu Stromboli în rol principal.

Calabria – top 5 locuri de vizitat
Plajele de lângă Capo Vaticano
Apa are culori superbe
Calabria – top 5 locuri de vizitat
Bărcuțe care parcă plutesc
Produse locale
Apus la Capo Vaticano
Calabria – top 5 locuri de vizitat
În fundal se văd insulele Eolie – în dreapta este Stromboli

Spiaggia di Riaci

În apropiere de Tropea (la 3 km) veți găsi cea mai frumoasă plajă din zonă (părere personală) și anume Spiaggia di Riaci. Plaja de aici are în spate câteva stânci frumos modelate de vânt. Pe la jumătatea plajei, alte stânci separă cele două părți – cu atenție și grijă se poate urca pe aceste pietre pentru fotografii. În zilele cu mult soare, apa are niște nuanțe foarte frumoase. Pe această plajă, trebuie să știți că adâncimea apei crește rapid, deci nu este prea indicată celor cu copii mici.

Calabria – top 5 locuri de vizitat
Spiaggia Riaci este la 3 km de Tropea
Aici aveți nevoie de papuci speciali – în apă sunt mai multe pietre
Stâncile modelate de vânt
Apa are culori minunate

Pizzo

este un alt orășel, care merită din plin o vizită. Ar fi ideal să ajungeți spre seară, pentru a vedea un apus fascinant. Ca și în Tropea, centro storico din Pizzo este poziționat pe o stâncă deasupra mării. Piazza della Republica este probabil cea mai căutată piață din oraș. Aici este La Balconata, locul unde se strânge multă lume pentru fotografii cu insula pe care se află vulcanul Stromboli și cu apusul.

Tot în această piață sunt foarte multe terase și cafenele unde puteți savura cel mai renumit preparat din zonă – tartuffo di Pizzo. Info Pizzo. Închei aici acest top 5 locuri de vizitat in Calabria – alegeți și voi o vacanță în această regiune minunată din Italia.

Taxiuri în Pizzo
Calabria – top 5 locuri de vizitat
Piazza della Republica
Apus deosebit în Pizzo
Calabria – top 5 locuri de vizitat
În zare se vede Insula Stromboli
Norii dau culoare
Seara prin Pizzo

Related Posts

Adauga un comentariu

My New Stories