O zi prin Verona

5

Verona este al doilea oraș ca mărime din provincia Veneto (după Venezia) și atrage în fiecare an peste 10 milioane de turiști. Am petrecut și noi o zi prin Verona, supranumit orașul iubirii. Datorită valorii și importanței multor clădiri istorice, Verona este în patrimoniul UNESCO. Dacă veniți cu trenul (luați o hartă din gară) veți parcurge Corso Porta Nuova. Este artera care leagă gara de centrul istoric, unde sunt localizate principalele atracții.

Imediat ce ajungem în centro storico, intrăm în Piazza Bra, cu multe restaurante, gelaterii și magazine de suveniruri. Tot aici vedem Amfiteatrul Roman sau Arena di Verona, cu o capacitate de circa 25.000 locuri. A fost ridicată acum 2000 de ani, cu 50 de ani înainte de Colosseum-ul din Roma – se poate vizita în schimbul a 10 euro. Aici se organizeaza foarte multe concerte, iar biletele se vând cu mult timp înainte. Urcați treptele arenei pentru a ajunge sus, de unde veți avea o perspectivă impresionantă asupra pieței Bra și a străduțelor care o înconjoară.

Corso Porta Nuova
O zi prin Verona
După acea poartă întrăm în Piazza Bra din centro storico
O zi prin Verona
Sediul Primăriei din Verona
Arena di Verona a fost construită cu 50 de ani înainte de sora ei din Roma
O zi prin Verona

Piazza Bra
O zi prin Verona

O zi prin Verona

Chiar de lângă Arena am luat-o pe Via Mazzini, o stradă pavată cu granit, exclusiv pietonală. Este artera principală pentru shopping, cu magazine și boutique-uri chic cu produse de foarte bună calitate. Aceasta stradă se termină în Piazza delle Erbe – o piață colorată și atrăgătoare pentru turiști. Vom găsi fructe proaspete, legume și produse tradiționale – vă recomand să aveți burta plină cand ajungeti aici !.

Piața, înconjurată de baruri și cafenele, este unul din principalele locuri de întâlnire din Verona. În apropiere vedem Torre Lamberti – cu o înălțime de 83 m este cea mai înaltă clădire din Verona. Se pare că la acest turn s-a început construcția în anul 1172, dar nu există date certe în acest sens. Ceasul din turn a fost adaugat abia în anul 1779.

Via Mazzini este pavată cu granit !
Clădiri colorate pe Via Mazzini
Tarabe cu produse locale în Piazza delle Erbe
O zi prin Verona
Pâine Altamura de 1 metru
Eleganta Piazza delle Erbe
O zi prin Verona
Cea mai înaltă construcție din Verona – Torre Lamberti 83 m

O luăm ușor-ușor către atracția principală a orașului – casa Julietei – de fapt casa familiei Capuleti, construită în secolul XIII. O mare de lume prezentă aici, dovedește cât de atractiv este acest obiectiv. Cu greu vei găsi un loc liber la faimosul balcon. Ne continuăm plimbarea prin Verona pe străduța Via S.Anastasia care ne duce către biserica cu același nume. Este cea mai mare biserică din Verona și se vizitează gratuit – rămâi impresionat de frumusețea ei.

Poți pierde ușor noțiunea timpului, admirând aceste construcții istorice minunate și lăsându-vă pașii să vă poarte pe străzile încărcate de istorie. Un tur de oraș puteți face și cu busul turistic – biletul este valabil 24 au 48 de ore. http://www.turismoverona.eu/nqcontent.cfm?a_id=35298&tt=turismo

O zi prin Verona
Balconul Julietei este ocupat mai mereu.

Cea mai mare biserică din Verona – Basilica di Santa Anastasia
Interiorul este fabulos
Busul turistic
Un scurt moment în care balconul era liber.

Orașul este străbătut de râul Adige – mai multe poduri traversează acest râu. Ponte Pietra este construit din piatră care datează de pe vremea Imperiului Roman. A fost distrus aproape în totalitate în timpul celui de-al doilea război mondial, apoi a fost reconstruit folosindu-se pietrele originale. Pe partea opusă putem vedea Teatrul Roman, castelul San Pietro si Museo Archeologico.

Plimbarea agreabilă pe malul râului, ne dezvăluie și alte obiective cum ar fi biserica San Giorgio și Duomo. Verona este unul din orașele prospere din nordul Italiei. Lumea poartă haine elegante, străzile sunt foarte curate, unele pavate cu marmură sau granit. Petreceți o zi prin Verona,dacă ajungeți în apropiere. Recomand cu drag vizitarea acestui minunat oraș, unul din cele mai frumoase și elegante din Italia. Bella vacanza per tutti !

O zi prin Verona

O zi prin Verona

O zi prin Verona
Colina San Pietro
Il Duomo

Ponte Pietra

Related Posts

Adauga un comentariu

My New Stories