Cel mai frumos sat din Austria

15

Hallstatt este un orășel de poveste situat la 75 de km de Salzburg. Apare în multe articole ca fiind cel mai romantic, cel mai frumos sau cel mai idilic sat din Austria – oricare variantă este adevărată. Hallstatt beneficiază de peisaje spectaculoase care își au locul pe orice desktop. Satul, ale cărui case stau cocoțate pe pantele montane de pe marginea lacului, este inclus în patrimoniul UNESCO.

În Hallstatt nu este permis accesul cu mașina – o lăsați în parcările amenajate de la marginea localității. Localitatea este o bijuterie – cu străduțe înguste, case vechi, bine întreținute, cafenele și terase, dar puteți cere detalii și de la oficiul de turism

Centru Hallstatt
Zona pietonală

Pe lac veți vedea multe rațe și lebede
Multe flori prin balcoane

O plimbare pe lac este obligatorie, iar variante sunt destule – cu vaporul sau puteți închiria o barcă cu pedale, cu vâsle ori cu motor electric, că doar nu poluăm așa minunăție. De pe apă veți avea o superbă vedere de ansamblu asupra satului. De pe lac nu lipsesc lebedele și rațele, iar dacă vă bate gândul să faceți o baie, trebuie să știți că lacul este de origine glaciară. Înainte de intrarea în sat sunt amenajate spații cu iarbă pentru plajă.

Cel mai frumos sat din Austria văzut de pe vaporaș

Casele de pe malul lacului au și hangare pentru bărci

Five Fingers

Din Hallstatt puteti urca cu funicularul – vizitați cea mai veche mină de sare sau plimbați-vă și savurați panoramele. Pentru cei dornici de peisaje amețitoare și de ceva adrenalină, le recomand să mai meargă 3 km,din Hallstatt, până în satul următor, Obertraun. De aici urcați cu telecabina până la stația de sus, Krippenstein, și urmați indicatoarele către Five Fingers. Traseul este ușor și durează 20-25 de minute.

Această platformă cu cinci degete este suspendată deasupra unui gol de vreo 400 de metri. Unul din degete are podeaua de sticlă…..așa, pentru accentuarea senzațiilor 🙂. Panorama de vis asupra lacului Hallstatt, satului Obertraun și munților care veghează zona, face toți banii. Urcați doar dacă aveți vreme bună – veți avea o priveliște de zeci de km. Detalii 5fingers

Vedere de la stația de sus a funicularului

Platforma Five Fingers

Lacul Hallstatt văzut de la Five Fingers – în centrul imaginii este satul.
Sus se zărește platforma Five Fingers

Cel mai frumos sat din Austria poate fi vizitat sat și iarna – este la fel de atrăgător și spectaculos. Dacă ajungeți iarna nu veți întâlni așa mulți turiști, comparativ cu sezonul de vară.  Satul este vizitat de peste 500.000 de turiști anual, mulți fiind din China. Acestora le-a plăcut atât de mult, încât au făcut unul identic, la scara 1/1, în China.

Decorațiuni de iarnă în Hallstatt
Centrul istoric Hallstatt

Hallstatt este și iarna la fel de atractiv

1 Response

Adauga un comentariu

My New Stories