Cele mai frumoase locuri din Bavaria

9

Bavaria este, după părerea mea, cel mai atractiv land al Germaniei. Am vizitat și noi, câteva din cele mai frumoase locuri din Bavaria. Mittenwald este una din cele mai drăguțe localități, cu multe căsuțe superbe,pictate ca-n povești. Ne-a plăcut atât de mult, încât ne dorim să revenim.

Unde se află ?

Mittenwald este situat la 6 km de granița cu Austria, la 18 km de Garmisch Partenkirchen, la 40 km de Innsbruck și la 16 km de Seefeld. Este ușor accesibil pentru orice cazare ați alege în această zonă. Așezat pe valea râului Isar, la o altitudine de 912 m, Mittenwald este străjuit de masivul Karwendel – aici are o înălțime de 2244 m.

Acest masiv alimentează cu apă potabilă multe fântâni amenajate în toate localitățile din zonă – chiar și în august, apa este deosebit de rece. Mai multe parcări (cu taxe modice) sunt amenajate în apropierea centrului – distanțele sunt mici și pot fi parcurse pe jos.

O încântare să te plimbi prin Mittenwald

Ce putem vedea ?

Zona pietonală este splendidă, cu magazine, terase și restaurante. Casele, una mai frumoasă decât cealaltă, sunt pictate în culori vesele. În  picturi apar cai și călăreți, copii, sfinți pe norișori pufoși, dar sunt reprezentate și meseriile oamenilor din zonă: cizmar, bijutier, croitor, vânător sau sculptor în lemn. Astfel se consideră că aceste meserii sunt importante în comunitatea locală. Este o adevarată artă să poți reprezenta toate acestea, în imagini sugestive, pe pereții caselor – desigur contează și calitatea vopselelor folosite (Germania lucrului bine facut 😊)

Nu lipsesc florile de la balcoanele acestor minunate case, din secolele trecute. Unele clădiri sunt transformate în unități de cazare – hotel sau Gasthof/Pension. Principala stradă, exclusiv pietonală, este Obermarkt. Începe în dreptul bisericii St.Peter si Paul, al cărei turn a fost desemnat unul din cele mai frumoase din Germania. Nu ezitați să ieșiți de pe această stradă și să parcurgeți la pas și alte străduțe, la fel de fermecătoare, dar mai puțin animate. Pentru mine, Mittenwald înseamnă frumusețe, liniște si relaxare.

Din august 1808, există Mittenwalder Privatbrauerei, una din multele berării particulare din Germania. Este situată la marginea localității și poate fi vizitată de către turiști. Toate localurile din zonă, oferă această bere – blondă, neagră, nefiltrată, oricare merge perfect cu niște coaste sau cu un ciolan….vă rog nu dați cu pietre 😊 .    

Mittenwald este cunoscut în toată lumea pentru fabricarea viorilor si violinelor, producție care a început în a doua jumătate a sec.17. Aici veți vedea un monument dedicat lui Matthias Klotz, ucenic al lui Antonio Stradivari, celebrul lutier din Cremona. În localitate există un muzeu dedicat acestor instrumente.

Parcul din Mittenwald
Splendide decorațiuni din fier forjat

Geisterklamm

Dacă doriți un traseu prin natură, vă recomand cheile Leutascher Geisterklamm – din Mittenwald sunt 20 de minute, pe jos. Începeți cu traseul de 200 m care se termină în apropierea unei cascade zgomotoase. Apoi, cu același bilet (3 euro), luați-o pe poteca din pădure,urmând traseul albastru. Pasarela care face trecerea de pe un versant pe celălalt este spectaculoasă – a fost construită de către angajații fabricii de bere.

De aici, traseul continuă fie prin pădure cu întoarcere în Mittenwald (treceti pe versantul opus ), fie spre Austria, pe poduri suspendate deasupra tumultosului râu Leutasch. Traseul ușor, poate fi parcurs și de către copii. Mittenwald poate fi o destinație agreabilă de vacanță – chiar dacă stați mai multe zile sau veniți doar pentru o zi. Alte informatii aveți aici

Traseul de 200 de metri spre cascadă

Pasarela spectaculoasă a fost construită de angajații fabricii de bere
Drumul spre Austria continuă pe pasarelele suspendate
Mittenwald cuibărit între munți
Una din pensiunile de pe traseu

Related Posts

Adauga un comentariu

My New Stories