Plajele uimitoare de pe insula Ischia

0

Dacă vă este dor de mare, haideți să vedem plajele uimitoare de pe insula Ischia. Această insulă se află la o oră distanță (cu ferry) de Napoli și are destule plaje, astfel încât să mulțumească aproape toți turiștii. În acest articol vă voi spune doar despre plajele la care am fost, cu plusuri și minusuri. Cei care se așteaptă să găsească plaje lungi de 3 km, doar cu nisip extrafin, vor fi nevoiți să aleagă altă destinație.

Pe insulă, nu aveți nevoie de mașină – se pot folosi autobuzele. Sunt 2 linii care înconjoară insula. Linia CS (circolare sinistra) circulă în sens anti-orar, iar linia CD (circolare destra) în sens orar – ambele pleacă din Ischia Porto. Puteți întreba șoferii sau localnicii la ce stație să coborâți pentru plaja la care vreți să ajungeți.

Plaja San Montano

Se ajunge cu bus 1,2, CS sau CD și se coboară la stația Negombo din Lacco Ameno. De aici urmați indicatoarele – veți avea de mers pe jos circa 12-15 minute. Plaja este situată într-un golf liniștit, chiar lângă parcul termal Negombo. Sunt 2 secțiuni, cu sezlonguri sau la liber, există vestiare,dușuri și toalete. În partea stângă a plajei, se poate sta și la umbra pinilor, mare parte din zi. Pe o lungime de 30 m de la mal apa nu trece de 1 m, deci este perfectă pentru familiile cu copii. Atât pe plajă cât și în apă este nisip.

plajele uimitoare de pe insula Ischia
Plaja are o lungime de vreo 300 m
Apa este curată și limpede
plajele uimitoare de pe insula Ischia
Această zonă este la liber
plajele uimitoare de pe insula Ischia
Zona cu sezlonguri aferentă parcului termal Negombo
Spre prânz apar mai multe bărcuțe – acestea nu au voie să vină la mal

Plaja Sant’Angelo

Este situată într-un decor spectaculos, în golful Sant’Angelo. Se ajunge cu bus 1, CS sau CD, iar din stație mai aveți de mers 10 minute pe jos. Plaja are doar vreo 150 m lungime, este cu sezlonguri și cu nisip, iar intrarea în apă este destul de lină. Mici diguri protejează plaja de valuri. Traversați limba de pământ și urcați în punctul de belvedere de pe stâncă – vă garantez că o să vă placă. Prin sat veți găsi câteva localuri unde puteți lua masa.

plajele uimitoare de pe insula Ischia
De lângă stația de autobuz avem o priveliște splendidă
plajele uimitoare de pe insula Ischia
Plaja este protejată de câteva diguri
plajele uimitoare de pe insula Ischia
Plaja are vreo 150 m lungime
Micul port Sant’Angelo
Puteți închiria caiace și hidrobiciclete
Plaja dinspre port
plajele uimitoare de pe insula Ischia
Plaja Sant’Angelo văzută din punctul de belvedere de pe stâncă

Plaja Maronti

Din Sant’Angelo, în loc să coborâți spre plaja descrisă anterior, urmați indicatoarele către Spiaggia Maronti. Veți avea de mers pe jos cam 15 minute pe aleile înguste ale satului. Pentru câțiva euro, puteți opta și pentru deplasarea cu electrocarul. Din loc în loc se deschid panorame frumoase asupra plajei. Maronti are o lungime de circa 1,5 km și este divizată în mai multe secțiuni.

Aleile înguste din Sant’Angelo
plajele uimitoare de pe insula Ischia
Vă puteți deplasa pe jos sau cu electrocarul
Sunt și câteva hoteluri
plajele uimitoare de pe insula Ischia
Maronti are cam 1,5 km lungime

Fiind o insulă vulcanică în adâncuri sunt multe izvoare cu ape termale. Unele zone sunt îngrădite pentru că nisipul este foarte fierbinte – purtați obligatoriu papuci/slapi. Apa se adâncește destul de rapid, iar în apă sunt multe pietre mari, astfel că este recomandat să aveți ceva în picioare. Există și 2-3 terase unde puteți servi masa, o cafea sau ceva de băut.

Noi am stat la capătul dinspre Sant’Angelo
Fiecare bucată de plajă are altă culoare la sezlonguri
plajele uimitoare de pe insula Ischia
Un decor frumos pentru un prânz
În unele porțiuni plaja este foarte îngustă
plajele uimitoare de pe insula Ischia
Savurați un cocktail
Și la Maronti vin numeroase bărci

Plaja San Francesco

Este situată în golful Forio și se poate ajunge cu bus 1, 2, CS sau CD. Din stație mergeți pe jos (10-12 minute) pe o străduță cu mulți copaci seculari. Pe plajă sunt câteva terase și restaurante unde puteți mânca. Plaja are câteva zone la liber, dar și multe sezlonguri. Plaja este cu nisip, iar intrarea în apă este lină.

Am ales să stăm în partea dreaptă a plajei

Plaja San Francesco este cu nisip
Fiind situată într-un golf nu prea sunt valuri
plajele uimitoare de pe insula Ischia
Culorile apei la San Francesco

Plaja Citara

Această plajă este la capătul liniei 2 de autobuz. De aici în 2 minute sunteți direct pe plajă. Este locul ideal pentru a petrece o după-amiază și a admira un apus de soare minunat. Spre seară puteți servi masa la unul din localurile de aici. Plaja are o lungime de circa 1 km este cu nisip și are zone unde poți sta la liber. La 15 m de mal apa are deja vreo 2 m.

plajele uimitoare de pe insula Ischia
Și pe cearceaf și pe sezlong
Plaja Citara are cam 1 km lungime
Spiaggia Citara
plajele uimitoare de pe insula Ischia
În apă sunt câteva stânci
În larg ancorează câteva bărcuțe

Plaja Pescatori

Situată în Ischia Porto, Spiaggia dei Pescatori oferă o vedere superbă către Castello Aragonese. Plaja este cu nisip fin, în apă este nisip, iar adâncimea crește treptat, nu brusc. Din portul Ischia puteți ajunge cu bus nr.7 . Dacă sunteți cazați în Ischia Porto, în funcție de zona în care stați puteți ajunge și pe jos. Plaja este micuță, are maxim 150 m lungime. În apropierea plajei sunt câteva mici terase unde puteți servi câte ceva.

Plaja are nisip mai închis la culoare
Castello Aragonese este simbolul insulei
plajele uimitoare de pe insula Ischia
Se poate sta la liber dar sunt și câteva sezlonguri.

Cam acestea sunt plajele uimitoare de pe insula Ischia, așa că vă invit să le vizitați și voi – nu veți regreta deloc 🙂. Despre toate acestea, dar și despre alte plaje, aveți info AICI și AICI .

Related Posts

Adauga un comentariu

My New Stories