Merano și grădinile castelului Trauttmansdorff

3

În vacanța din landul Süd-Tirol, una petrecută în natură, am vizitat Merano și grădinile castelului Trauttmansdorff. Situate chiar lângă Merano, superbele grădini reprezintă, o combinație reușită între o grădină botanică și o atracție turistică. Este un mod ideal de a vedea plante minunate, din toate colțurile lumii, răspândite pe o suprafață de aproximativ 12 hectare.

Grădinile palatului au primit distincția ,,International Garden of the Year 2013’’ și ,,Italy’s Most Beautiful Garden’’ în 2005. La acest obiectiv puteti ajunge și cu autobuzul din Merano. Daca veniți cu mașina aveți o parcare generoasă – se va achita un tichet de 3,5 euro valabil întreaga zi. Intrarea se face traversând drumul pe o pasarelă cu balustradele pline de flori. La casa de bilete veți primi și harta întregului parc.

Biletul de intrare costă 15 euro – copiii sub 6 ani intră gratuit. Din câteva puncte de belvedere, de pe platformele suspendate, aveți prilejul să admirați grădinile și peisajele spectaculoase din jurul orașului. Ar fi bine să aveți încălțări comode și ușoare pentru că veți avea de parcurs mai mulți kilometri pe aleile grădinilor și de urcat/coborât mai multe trepte. 

Vedere din parcare
Spre intrare, trecem șoseaua pe un pod cu multe flori
Grădinile sunt terasate pe mai multe niveluri
Sunt 2 astfel de platforme suspendate de unde avem priveliști frumoase

Vom vedea grădini tematice, diverse covoare florale multicolore, spații cu diferite animale, o grădină japoneză, o mare varietate de cactuși. Aici poți petrece multe ore într-o mini-excursie în jurul lumii, descoperind diversitatea de plante, flori și pomi. Superba grădină este deschisă peste 8 luni pe an. În funcție de perioada anului, decorul floral este diferit.

Pentru copii și nu numai, un mod de distracție este parcurgerea unui labirint verde. Mai multe zone cu animale fac deliciul copiilor – putem vedea păuni, iepuri, papagali viu colorati etc, iar in lacul din fata castelului veți vedea o multime de pești. Tot pentru copii este amenajată o zonă cu trasee prin copaci, un mic aventura parc.

Pe multe alei găsim astfel de aranjamente florale.

Biletul include și vizitarea Touriseum – muzeul turismului din Tirolul de Sud care cuprinde 200 ani de istorie a turismului din această regiune. Pe un panou este menționat faptul că în anul 1913, Tirolul a fost vizitat de aproape un million de turiști. Împărăteasa Sissi a ajuns în 1870 pentru prima dată la castelul Trauttmansdorff și a mai venit de câteva ori până în 1889 – o veți ,,vedea’’ prin mai multe camere din muzeu.

În sălile restaurate, amplasate pe 3 niveluri vom afla cum a evoluat industria turismului de-a lungul timpului, o mașină BMW cu 3 roți, machete cu prima telecabina, dar și cel mai mare pinball din lume – 10 m lungime. După câteva ore este posibil să vi se facă sete sau foame – intrați la restaurantul sau cafeneaua de lângă castel. Alte informații găsiți aici : Trauttmansdorff

În 1913 aproape 1 milion de turiști au vizitat zona !
O marcă emblematică pentru scutere-Vespa.
Credeți sau nu, acesta este un BMW !
Așa arată un colț din Sud-Tirol
Mașinile au acaparat planeta.
Pe Sissi o întâlnim prin camerele muzeului.
La revedere !

Merano

Recunoscut și ca stațiune termală, Merano beneficiază de ape cu proprietăți curative – le puteți încerca la Terme Merano . Dacă veniți cu mașina, sunt disponibile mai multe parcari cu plata . Am ales pentru început Centro Storico, compact și ușor de explorat pe jos. Una din cele mai frumoase și frecventate străzi este Via Portici. Această stradă cu arcade este exclusiv pietonală și reprezintă locul perfect pentru amatorii de cumpărături. Sub arcadele medievale, construite în sec XIII, găsim numeroase terase, cafenele (pline mai mereu) și mici magazine cu produse tradiționale sau suveniruri.

Luați la pas orice străduță de aici pentru că veți vedea case minunate, magazine cu stil și, cu siguranță, veți fi încântați de atmosfera acestui frumos oraș. Un traseu ideal pentru plimbare este Passeggiata Lungo Passirio – o alee pe lângă râul Passirio. Traseul trece printr-o zonă verde cu palmieri, mulți copaci, arbuști ornamentali și foarte multe flori. Este o reală plăcere să te plimbi în această zonă liniștită, iar din loc in loc sunt băncuțe unde vă puteți odihni. Dacă ajungeți în zonă, nu ratați Merano și grădinile castelului Trauttmansdorff. Multe alte info – https://www.merano-suedtirol.it/en/merano.html

Via Portici
Zona de promenadă are foarte multe flori
Este o încântare să te plimbi pe aici.
Atenție la polițiști !

Related Posts

2 Raspunsuri

Adauga un comentariu

My New Stories