Minimundus – În jurul lumii într-o zi

6

La marginea orașului Klagenfurt din Austria găsim parcul tematic Minimundus sau lumea în miniatură. Deviza acestui splendid parc este În jurul lumii într-o zi. Este unul din cele mai vizitate obiective turistice din landul Carinthia. Parcul Minimundus și-a deschis porțile pentru vizitatori pe 3 iulie 1959, iar în anul 1967 a primit vizitatorul cu nr.1.000.000.

În parc sunt prezentate, în cele mai mici detalii, la scara 1:25, unele din cele mai importante, frumoase și celebre atracții ale lumii și ale Austriei. Pe o suprafata de 26.000 m.p putem vedea 152 de modele din peste 40 de țări de pe 5 continente. România este prezentă aici cu Mănăstirea Curtea de Argeș.

Pe lângă foarte cunoscutele Sagrada Familia, Casa Albă, Opera din Sidney sau Taj Mahal, veți putea vedea un templu japonez, piramida El Castillo din Mexic, bursa din Copenhaga și Palatul de Marmură din Teheran. Reproduse în cele mai mici amănunte, aceste adevărate opere de artă încântă privirile turiștilor.

Minimundus – Taj Mahal
Minimundus – Opera din Sidney
Minimundus – Sagrada Familia și La Pedrera
Minmundus – Casa Albă și celebra siglă Hollywood

Nu lipsesc rampa de lansare de la Cape Canaveral, Primăria din Praga, Marele Zid sau castelul Neuschwanstein. Basilica San Pietro a fost prezentată publicului în 1990, operă la care s-a lucrat peste 6 ani. De altfel, este și cea mai costisitoare lucrare din parc. Mai puteți găsi trenuri funcționale, cu locomotive cu aburi sau moderne, telecabine sau mini-lacuri cu vaporașe care se leagănă agale.

Minimundus – Locomotivele funcționale scot și aburi
Minimundus – O bucățică din Marele Zid Chinezesc
Minimundus – Castelul Neuschwanstein din Germania
Minimundus – Basilica San Pietro de la Vatcan – cea mai scumpă lucrare din parc
Minimundus – Rampa de lansare de la Cape Canaveral

Italia este bine reprezentată prin capodoperele celebre – Turnul din Pisa, Palazzo Vecchio din Florența sau Basilica San Marco și Campanila din Veneția. Sunt amenajate locuri de joacă pentru copii, există și  restaurante cu terasă unde puteți lua masa sau doar o cafea, admirând turnul Eiffel și Arcul de Triumf din Paris, turnul din Toronto sau turnul Londrei.

Minimundus – Basilica San Marco și Campanila din Veneția
Celebrul Arc de Triumf din Paris
Minimundus – Roata Mare din parcul Prater din Viena
Palazzo Vecchio din Florența

Minimundus este deschis pe toată perioada anului. Un bilet de intrare costă 17 euro pentru adulți și 9 euro pentru copii între 6-15 ani. Copii sub 6 ani beneficiază de intrare liberă. Vizitarea acestui parc te transformă într-un globe-trotter modern și în câteva ore poți vedea întreaga lume. Alte informații despre acest obiectiv minunat – minimundus

Minimundus – Atomium din Bruxelles
Minimundus – Independence Hall din Philadelphia

Related Posts

Adauga un comentariu

My New Stories