Vacanță în Alsacia

6

O vacanță în Alsacia poate oferi de toate turiștilor. Te poți caza în cel mai fotogenic oraș din regiune, Colmar, te poți plimba prin satele mai puțin cunoscute , poți participa la o degustare de vinuri la una din numeroasele crame și lista ar putea continua.

HAUT KOENIGSBOURG

În Alsacia găsim mai multe castele (unele reprezintă doar ruine), dar Haut Koenigsbourg este cel mai mare și cel mai bine restaurat. A fost ridicat în sec.XII – este situat la 757m deasupra nivelului mării. Din parcarea gratuită mai sunt câteva minute până la poartă. Exteriorul castelului și curtea interioară pot fi văzute gratuit. Pentru restul castelului vă trebuie bilet – 9 euro pentru adulți sau 5 euro pentru copii între 6-17 ani. Conform pliantului primit cu biletul, avem de urcat și coborât vreo 300 de trepte – e bine să aveți o minimă condiție fizică 😊.

Castelul este deschis pe tot parcursul anului, cu 3 excepții – 1 ianuarie, 25 decembrie și 1 mai. Orar vizitare . Dacă vă nimeriți pe lângă unul din tururile cu ghid, veți afla detalii interesante din istoria castelului. Cea mai frumoasă priveliște o aveți din turn – întreaga vale se deschide ochilor. Una din sălile castelului are câteva tunuri din vremuri apuse, în alta găsim arme specifice timpurilor trecute, iar alte săli dispun de mobilier vechi de secole. Durata unei vizite la interior este de minim o oră.

Vacanță în Alsacia
Castelul văzut din parcare
Vacanță în Alsacia
Ne apropiem de intrare
Haut Koenigsbourg
Haut Koenigsbourg
Vacanță în Alsacia
Sala tunurilor
Haut Koenigsbourg
Vacanță în Alsacia
Arme folosite în trecut
Haut Koenigsbourg

St.Hyppolite

Satul St.Hyppolite, aflat la poalele dealului unde este așezat acest castel, merită și el o scurtă vizită. Un sat alsacian liniștit și lipsit de mulțimea de turiști care invadează cele mai frumoase sate din această splendidă regiune a Franței. Casele tipice zonei, dar și câteva vinării, unde puteți gusta vinuri specifice zonei, dau farmec unei plimbări prin acest sat. Oricum treceți pe aici, în drumul spre castel – vă puteți opri câteva zeci de minute.

Vacanță în Alsacia
Castelul văzut din satul St.Hyppolite
Vacanță în Alsacia - St.Hyppolite
Casele pictate din St.Hyppolite
Vacanță în Alsacia
La pas prin St.Hyppolite
St.Hyppolite
Florile sunt nelipsite de la ferestrele caselor
Vacanță în Alsacia
Una din vinăriile din St.Hyppolite
St.Hyppolite
Casele tipic alsaciene
St.Hyppolite

Ribeauville

este un alt sat mult mai cunoscut, dar și mult mai căutat de turiști. La marginea localității sunt mai multe parcări unde vă puteți lăsa mașina, iar apoi străduțele satului se vor parcurge la pas. Ribeauville nu este prea mare astfel încât ajungeți repede în centru. Satul este inconjurat de dealuri acoperite cu plantații de viță de vie.

Ca toate satele din Alsacia, și Ribeauville are multe străduțe înguste (doar strada principală este mai lată), cu case medievale, multe dintre ele datând din sec.16-18. Mai există două turnuri care făceau parte din vechiul ansamblul de ziduri și fortificații. Un punct de atracție îl reprezintă clădirea Primăriei (Hotel du Ville). Aici este și principala piață a orașului – înconjurată de clădiri pitorești și multe cafenele pline ochi cu turiști admirând spectacolul străzii.

Vacanță în Alsacia
Pe străzile din Ribeauville
Ribeauville
Vacanță în Alsacia
Aici intrați pe riscul vostru 😃
Ribeauville
La parterul caselor sunt mici magazine
Vacanță în Alsacia
Ribeauville
Vacanță în Alsacia
Unul din cele 2 turnuri medievale din Ribeauville

Strada principală este și cea mai frecventată de turiștii veniți din toată lumea. O mulțime de magazine cu vitrine atrăgătoare te îmbie să intri, eventual să deguști din bunătățile etalate și poate chiar să cumperi. Nu ezitați să vă abateți și pe străduțele laterale, la fel de frumoase, dar mai puțin căutate de turiști.  Casele tipice Alsaciei, viu colorate și cu balcoanele împodobite cu flori, pot fi mai ușor fotografiate pe aceste străduțe.

Din loc în loc apare o piațetă cu vinării, o terasă cu cîteva măsuțe sau un mic restaurant – toate te invită la o pauză relaxantă. Căteva din aceste case vechi au fost convertite în mici hoteluri sau pensiuni – cu siguranță este tare plăcut să te cazezi aici. Câteva ore petrecute în acest sat vor fi extrem de agreabile – veți rămâne cu amintiri frumoase. Cum prea multe cuvinte sunt de prisos vă invit să vizionați fotografiile atașate și să vă faceți propria opinie. Info Ribeauville

Ribeauville
Multe case au ca emblemă,decorațiuni din fier forjat
Vacanță în Alsacia
Toate străzile sunt pavate cu piatră.
Vacanță în Alsacia
Unele case au fost transformate în hoteluri sau pensiuni
Ribeauville
Obloanele din lemn sunt nelipsite
Vacanță în Alsacia
O străduță liniștită din Ribeauville
Ribeauville
Florăriile o duc tare bine pe aici 😊
Vacanță în Alsacia
Piața Primăriei

Dacă planificați o vacanță în Alsacia, găsiți mai multe articole pe blog despre această splendidă regiune a Franței.

Related Posts

Adauga un comentariu

My New Stories