Vizită în Salzburg,orașul lui Mozart !

6

Unul din cele mai vizitate orașe din Austria, Salzburg, a devenit un magnet pentru turiști, mai ales după 1965. A fost anul în care a fost difuzat celebrul film Sunetul muzicii – multe scene din film au fost turnate aici și sunt organizate tururi prin aceste locuri din oraș și împrejurimi.

Ce să vezi în Salzburg

Pentru o vizită în Salzburg vă recomand să achiziționați Salzburgcard. Acesta este disponibil pentru 24, 48 sau 72 de ore, include transport și intrări gratuite la multe obiective importante – detalii Salzburgcard. Orașul este minunat, în special partea veche, Altstadt, ușor de străbătut la pas. Zona veche arată și este  conservată impecabil, astfel că este inclusă în patrimoniul UNESCO. Poți să cauți cât vrei vreo fațadă scorojită sau un acoperiș ruginit – șansele sunt 0.

Getreidegasse principala arteră comercială din centrul vechi are case construite între sec. XV-XVIII. Fiecare casă are o arcadă sau o firmă de fier forjat – la nr.9 găsim casa în care s-a născut Wolfgang Amadeus Mozart, copilul minune al orașului. Mozart este prezent peste tot – în magazinele cu suveniruri, în vitrine, dar și în bomboanele cu marțipan (Mozartkugeln).

Vizită în Salzburg
La fiecare clădire există o firmă din fier forjat
Vizită în Salzburg
Bomboanele Mozart
Vizită în Salzburg
Casa unde s-a născut Mozart, se poate vizita
Vizită în Salzburg
Străduță din Altstadt
Vizită în Salzburg

În centrul orașului, Mozart are și o statuie

Iarna, în mici piațete din Altstadt, sunt standuri cu produse de sezon – cârnați, vin fiert, covrigi sau turtă dulce. Încercați cârnații specifici cu muștar – nu veți regreta. Clădirile elegante găzduiesc magazine diverse, baruri sau cafenele. Vitrinele sunt luminate feeric și decorate pentru Crăciun.

Dacă vi se face frig, intrați în una din numeroasele cafenele sau cofetării – luați o prăjitură, o cafea sau un ceai. Tot în zona centrală, pe perioada iernii este un patinoar, iar din piața amenajată se pot cumpăra și flori.

Vizită în Salzburg
Cam așa arată vitrinele din Salzburg în preajma Sărbătorilor de iarnă
Vizită în Salzburg

Vizită în Salzburg
Mici târguri de iarnă cu produse de sezon
Vizită în Salzburg

Vizită în Salzburg
Dacă e frig, intrați într-o astfel de cafenea pentru un ceai fierbinte sau o prăjitură
Amatorii de mișcare vor găsi și un patinoar

Pentru o vizită în Salzburg, principalul punct de atracție îl reprezintă Festung Hohensalzburg. Această fortăreață este accesibilă pe jos în circa 15 minute sau în 2 minute cu funicularul. De sus avem o imagine frumoasă către Salzburg. Vizitați Domul cu a sa cupolă frumos pictată sau plimbați-vă cu o trăsură prin oraș. În Kapitelplatz veți vedea Sphaera, o sculptură cu o înălțime de 9 m – un omuleț pe o sferă aurie.

Fortăreața care veghează asupra orașului
Vizită în Salzburg
Vedere din fortăreață
Cupola Domului arată minunat
Vizită în Salzburg
Salzburg văzut din fortăreață
Puteți să vă plimbați și cu caleașca

Vechea Primărie cu al său emblematic turn cu ceas

Mirabellgarten reprezintă cel mai frumos parc din Salzburg – în fiecare an aranjamentele florale sunt diferite. Din grădini avem o priveliște minunată spre fortăreață.

Vizită în Salzburg
Mirabellgarten

Untersberg

Pentru o evadare din oraș, luați bus nr.25 până la capăt (Untersbergbahn). De aici urcați la 1800 m cu telecabina pe muntele Untersberg. De sus avem o priveliște frumoasă spre munți și spre Salzburg. Pentru o gustare sau un ceai cu view inclus intrați în cabana Hochalm situată lângă stația de sus a telecabinei. Noi am fost în decembrie – în oraș era primăvară, aici sus, iarnă în toată regula.

Salzburg văzut de pe muntele Untersberg
Priveliști deosebite de pe muntele Untersberg
Vizită în Salzburg
Cabana Hochalm învelită în zăpadă
Vizită în Salzburg

Stiegl Brauerei

Pentru iubitorii de bere, nu poate lipsi din program o vizită la fabrica Stiegl – una din cele mai apreciate mărci de bere din Austria. Pe parcursul turului veți afla informații despre etapele prin care trec apa, malțul, drojdia și hameiul, până la produsul finit. La final vă așteaptă o degustare cu 3 feluri de bere plus un suvenir la ieșire. Toate obiectivele descrise în articol sunt gratuite cu cardul. O vizită în Salzburg este obligatorie pentru turiștii iubitori de frumos.

Restaurantul berăriei – în prețul biletului este inclusă degustarea a 3 tipuri de bere

Spielzeugmuseum

Muzeul cu jucării si instrumente muzicale este atractiv pentru mari și mici. Este situat în zona centrală pe Bürgerspitalgasse nr.2. Pe cele 2 niveluri, în vitrinele frumos aranjate vedem jucării din diferite secole și de prin toată lumea – de la păpuși de porțelan până la trenulețe și avioane. Info Spielzeugmuseum

Vizită în Salzburg
Motocicleta din dreapta am avut-o și eu !

Vizită în Salzburg
Păpuși dinaintea erei Barbie

Dacă ajungeți prin Austria, treceți pe lista voastră și o vizită în Salzburg. Alte info utile – https://www.salzburg.info/en/sights/top10

Related Posts

Adauga un comentariu

My New Stories