Unde mâncăm în Bruges ?

1

După ce ne-am tot plimbat pe la Marea Nordului și prin alte orașe belgiene cu siguranță vă întrebați unde mâncăm în Bruges ? În Bruges o masă la restaurant pentru 1 persoană (fel principal, desert și o bere belgiană) costă 25-35 euro. Porțiile sunt mari astfel că nu am avut nevoie de mai mult. În general berile sunt doar la sticlă de 330 ml. La prânz puteți mânca de la tarabele de pe stradă, sau luați un sandviș din localurile de acest gen.

De Bottelier

Situat pe strada Sint-Jakobsstraat la nr. 63, localul ne-a fost recomandat de personalul hotelului la care am stat. Am făcut rezervare (sfat primit de la hotel) cu o seară înainte, în timpul plimbării prin Bruges . Localul este o afacere de familie – Hans servește și are grijă de clienți, iar Hilde  este la bucătărie și prepară pe loc felurile din meniu. Oamenii se respectă, astfel că restaurantul este deschis doar 4 zile pe săptămână – de marți până vineri de la ora 18.

Hans este un fost ceasornicar, fapt evidențiat din plin pe pereții localului, tapetați cu ceasuri și mecanisme. La subsol există o cameră unde puteți vedea o expoziție cu obiecte vechi – amatorii de antichități pot găsi ceva interesant. Sunt doar 12 mese, iar localul era plin în toate serile când treceam prin zonă în plimbare. Meniul este doar în flamandă, dar nu vă îngrijorați – Hans vorbește foarte bine engleza și veți primi explicații detaliate despre preparatele din meniu, ingrediente,mod de gătire.

Unde mâncăm în Bruges
Proprietarul restaurantului este un fost ceasornicar
Bruges
Cadrane și mecanisme
Unde mâncăm în Bruges
Mâncare vine de la bucătărie cu un mic lift.
Unde mâncăm în Bruges
De la bar nu putea lipsi un ceas
De Bottelier-Bruges
La subsol găsim o cameră cu obiecte vechi
De Bottelier-Bruges
Puteți cumpăra aceste obiecte vechi

Am ales file din piept de rață în sos de bere neagră și legume gratinate (fel local) și tajine (un preparat de origine arabă). La desert am luat dame blanche (înghețată de vanilie cu frișcă și sos de ciocolată) și mousse de ciocolată. Farfuriile cu mâncare vin de la subsol cu un mic lift.

Felurile de mâncare au fost însoțite de 2 beri belgiene – Bourgogne de Flandres (neagră) și Blanche Super 8 (blondă). Când ne-a fost luată comanda am fost informați că prepararea va dura circa 25-30 de minute. Am savurat fiecare dumicat și am rămas impresionați de gustul și calitatea preparatelor, absolut senzaționale. Mai multe detalii – https://www.debottelier.be/

Unde mâncăm în Bruges
2 beri belgiene foarte bune
Unde mâncăm în Bruges - De Bottelier
Piept de rață în sos de bere neagră și legume gratinate
De Bottelier-Bruges
Tajine,un preparat de origine arabă
De Bottelier-Bruges
Garnitura pentru tajine
Unde mâncăm în Bruges
O masă excelentă !
Unde mâncăm în Bruges
Mousse de ciocolată – se pricep belgienii !
Unde mâncăm în Bruges
Dame blanche

Bistro De Pompe

Într-o seară am ochit localul și meniul afișat afară, pe un panou. Acesta includea un preparat local recomandat prin toate ghidurile,Flemish beefstew – carne de vită frăgezită în bere neagră. Preventiv, am făcut și aici rezervare – localul este deschis de la ora 12 până la ora 22. În acest local sunt maxim 15 de mese, atmosfera este foarte plăcută, iar personalul este prietenos și amabil.

Am mai comandat și un alt preparat din categoria Famous Belgian Dishes – iepure în bere neagră, cu prune, bacon, ciuperci și mere caramelizate (Grandmother style). Cele 2 feluri au fost stropite cu berea locală – Brugse Zot. Preparatele sunt însoțite de salată și la alegere cartofi prăjiți sau crochete de cartofi. Localul nu are site propriu (nici nu are nevoie) – am trecut de 3 ori pe lângă local și mesele erau ocupate aproape în totalitate.

Unde mâncăm în Bruges
Meniul este scris pe mai multe panouri
Bistro de Pompe-Bruges
Bistro de Pompe-Bruges
Localul este intim
Bistro de Pompe-Bruges
Preparatele din categoria Famous Belgian Dishes trebuie neapărat încercate
Bistro de Pompe-Bruges
Meniul are 2 pagini
Unde mâncăm în Bruges
Un preparat de top – Flemish beefstew – carne de vită frăgezită în bere neagră.
Bistro de Pompe-Bruges
Berea locală-Brugse Zot

Cambrinus         

este situat în centrul istoric, într-o clădire din 1699, pe strada Philipstockstraat la nr.19. Localul servește 400 de feluri de bere și este foarte căutat. Rezervarea este absolut necesară, dacă nu vreți să așteptați zeci de minute în fața localului. La interior sunt vreo 25-30 de mese, atmosfera poate fi uneori gălăgioasă, dar nu deranjantă. Deasupra fiecărei mese este atârnată o lampă – fiecare masă are un model diferit.

Meniul cu mâncare nu este stufos, în schimb cel de băuturi (a se citi bere) are zeci de pagini cu cele 400 de sortimente de bere. Am comandat 4 tipuri diferite de bere – 4 pahare de 250 ml fiecare. Odată cu berile ne-a fost adus din partea casei un bol cu crănțănele, numai bune pentru început. După răsfoirea meniului am ales Fish Soup and Garlic Bread + Fresh Salad with a Goatcheese with spiced Bread, Bacon and a Raspberry Vinaigrette. Mâncare gustoasă, cu ingrediente de calitate – totul a fost foarte bun 😊. Alte detalii – Cambrinus

Unde mâncăm în Bruges
Cei rezistenți stăteau afară la mese – erau vreo 14-15 grade
Cambrinus-Bruges
Clădirea este din anul 1699
Unde mâncăm în Bruges
Barul este decorat cu bere
Cambrinus-Bruges
Fiecare masă are deasupra alt model de lampă
Unde mâncăm în Bruges
Berea vine cu suport și un bol cu crănțănele 😊
Unde mâncăm în Bruges
Preparate foarte gustoase

Deși în Belgia ciocolata este la mare preț, nu am ratat ocazia să luăm și gelato. Am ales Gelateria Da Vinci din centrul istoric, pe strada Geldmuntstraat 34. Oferă 150 varietăți de gelato așa că aveți de unde alege. Vis-à-vis este un local care vinde delicioasele goffre – cu căpșuni (era sezonul lor), cu ciocolată, cu miere, cu înghețată sau simple. Încercați și aceste produse specifice – le găsiți și la rulotele amplasate pe străzile din Gent sau Oostende. În sejurul din Belgia, nu am avut probleme de comunicare – toată lumea vorbește engleză, iar dacă știți flamandă veți fi foarte apreciați 😊. Dacă ajungeți în Bruges, acum aveți răspuns și la întrebarea – unde mâncăm în Bruges ?

Bruges
Multiple sortimente de ciocolată belgiană
Gelateria Da Vinci-Bruges
Nu vă puteți plânge că nu aveți varietate – sunt 150 de sortimente !
Unde mâncăm în Bruges
Vă previn că va fi greu de ales !
Unde mâncăm în Bruges
Goffre cu căpșuni și înghețată de ciocolată – ce ți-ai dori mai mult ?
Unde mâncăm în Bruges
Și cu înghețată de vanilie
1 Response

Adauga un comentariu

My New Stories