Alte locuri de văzut lângă Veneția

6

După ce în articolul anterior am vizitat Veneția, continuăm astăzi cu alte locuri atractive care merită văzute. Experiența Veneției nu este completă dacă nu vizitați și celelalte insule din apropiere. Fiecare are ceva de spus, fiecare are farmecul ei, fiecare poate lăsa amintiri plăcute. Cele mai importante două insule sunt Murano și Burano, dar puteți vizita și Giudeca, San Giorgio Maggiore sau Lido di Venezia. Curse regulate pleacă din Veneția spre toate aceste insule – orarul diferă în funcție de sezon. Găsiți info aici – orar vaporetto

Murano

Ca să ajungeți în Murano, luați vaporetto nr.3 din Piazzale Roma sau linia 12 sau 13 din Fondamente Nove. Murano se întinde pe 5 insulițe străbătute de canale și seamănă cu o mică Veneție. Spre sfârșitul secolului XIII, această zonă a devenit centrul industriei de sticlă. De ce ? – toate fabricile de sticlă din Veneția au fost mutate aici de teama unui incendiu. Puteți vizita unul din atelierele de sticlă ce își deschid porțile pentru turiști, dar nu ezitați să intrați și în magazinele de suveniruri.

Farul din Murano
Suvenirurile din sticlă se găsesc peste tot în Murano
Măștile pot reprezenta un cadou apreciat
Unul din atelierele de sticlărie ce pot fi vizitate gratuit

Burano

Ca să ajungeți aici, luați vaporetto nr.12 din Veneția, stația Fondamente Nove – drumul durează circa 40 de minute. Pe malurile canalelor din Burano vedem case viu colorate și mici magazine unde se vând dantele,produse locale și diverse suveniruri. Celebrele dantele venețiene sunt realizate în Burano. Prețurile sunt ceva mai mici în Burano, deci poate fi un bun prilej pentru mici cumpărături.

Case colorate pe un canal din Burano
Casa Beppi – cea mai colorată casă din Burano
Lebede și pescăruși la stația din Burano
Câteva ruine pe drumul spre Burano

Lido di Venezia

Această insulă este cunoscută, în special, pentru plajă. Se ajunge cu linia 1 – în sezon sunt 5 curse pe oră spre Lido S.M.E. (a nu se confunda cu Lido di Jesolo). Dacă luați vaporetto din Piazza San Marco drumul durează 16 minute. Pe aleile și străduțele din Lido sunt multe flori, hoteluri elegante, dar și destule restaurante cu prețuri decente (comparativ cu Veneția). Din port luați-o drept înainte pe strada principală și în 10 minute ajungeți pe plajă.

Așteptând vaporetto în stația Piazza San Marco
În centrul imaginii se vede Campanila din Piazza San Marco
Multe ronduri cu flori în Lido di Venezia
Un hotel de 5 stele în Lido di Venezia
Plaja din Lido
Zona pietonală din Lido

Insula San Michele se vede în drumul spre Murano/Burano. Pe această insulă se află un cimitir și o  biserică – Napoleon a interzis înmormântările în centrul istoric al Veneției și a stabilit cimitirul aici. Doi dintre vizitatorii celebri ai Veneției, Ezra Pound și Igor Stravinsky, sunt înmormântați pe insula San Michele. O altă insulă, San Giorgio Maggiore, se vede foarte bine din Campanila din Piazza San Marco. Biserica San Giorgio Maggiore este impozantă – se spune că din clopotniță se văd Alpii, în zilele senine. Tot din Campanila se vede foarte bine și insula Giudecca.

Insula San Giorgio Maggiore văzută din Campanila
Și de la nivelul mării
Insula Giudecca
Cimitirul de pe insula San Michele
Laguna Veneției văzută din avion – în stânga Lido di Venezia, în dreapta jos Murano,în centru Veneția
Se distinge Canale Grande, artera principală din Veneția. Insula dintre Veneția și Murano este San Michele.

Related Posts

2 Raspunsuri
  1. mihaela voicu

    Lipsește Insula Torcello și a sa superbă Santa Maria Assunta construită în stil bizantin. Mozaicurile sale, bine conservate sunt considerate a fi cele mai frumoase din Italia, după cele de la Ravenna.

    1. Călător Povestitor

      Nu am ajuns pe acea insulă – acesta este motivul pentru care nu am menționat-o. Mulțumesc pentru completare.

Adauga un comentariu

My New Stories