Obiectiv must-see în Puglia-Zoosafari

2

Puglia este una din provinciile mai puțin cunocute și explorate,deși are o mulțime de atracții. Un obiectiv must-see în Puglia este Zoosafari. Situat în localitatea Fasano, la 60 de km de Bari, parcul este bine semnalizat cu indicatoare pe autostrada SS16 Bari-Brindisi. În sezon, parcul se deschide la 9.30, ultima intrare este la ora 15, iar un bilet costă 28 euro/persoană – verificați orarul de vizitare

Ce este Zoosafari ?

Zoosafari este un parc cu animale din diverse specii, în semi-libertate, prin care veți merge cu mașina urmând traseul marcat. Deplasarea se va face lent, în treapta 1. Puteți opri mașina oriunde și să așteptați momentul prielnic pentru fotografii. Este însă interzis să vă dați jos din mașină, în orice zonă vă aflați.

Pe traseu veți trece printre antilope, girafe, maimuțe, urși, elefanți, lei, tigri, cămile, zebre, struți, lame, bivoli etc. Spațiile care găzduiesc aceste animale sunt foarte mari și încearcă să reproducă cât mai fidel habitatul lor natural. Prima intâlnire este cu mufloni și antilope – daca ai geamul deschis, își întind botul spre voi ca să le dați ceva de papa. Aici puteți fotografia cu geamul lăsat fără să vă îngrijorați.

În schimb în zonele cu lei, tigri sau urși negri, toate mașinile aveau geamurile închise. În arealul leilor am avut parte de ceea ce face cel mai bine regele junglei – un răget adevărat – astfel că în mai puțin de două secunde am imitat-o pe Andra…..știți voi….cu pielea de găină 😊. Impresionant, cu senzații deosebite, mai ales dacă ești așa aproape. Inserez și un filmuleț de prezentare.

Intrarea la Zoosafari
Prima întâlnire este cu mufloni și antilope
Leii sunt relaxați…poate că e de la căldură !

Tigri și girafe

În zona girafelor erau câteva femele cu pui, o adevărată grădiniță. Locurile special amenajate cu mâncare sunt situate la vreo 2-3 metri deasupra solului. Nimic nu le reține pe aceste girafe să se aplece și să-și bage capul în mașina voastră (dacă aveți geamul deschis) mai ales dacă le întindeți un morcov sau un măr. Feriți-vă de lunga și aspra lor limbă….am avut geamul închis, dar tot mi-a spălat parbrizul 😃.

În spațiul tigrilor, superbele animale pot fi admirate în toată splendoarea lor. Am oprit de două ori, pentru a putea surprinde tigrii de aici în câteva fotografii. Zonele cu animale periculoase sunt prevăzute cu garduri înalte și turnuri unde stau paznici cu arme, iar la sol sunt rangeri în mașini de teren, care preîntâmpină eventualele probleme și/sau conflicte dintre animale.

S-a așezat pentru ședința foto.
Puii de girafă sunt mici, dar tot au vreo 2 metri.
Dacă aveam un măr,i l-aș fi dat…așa doar a lins parbrizul

Urși,elefanți,zebre

Sectorul urșilor negri dispune și de un bazin unde aceștia se pot bălăci în voie – și aici se recomandă închiderea ferestrelor mașinii. Tulpinile copacilor sunt protejate împotriva urșilor….parcă îl și văd pe Baloo cum se scarpină de copac 😃. Zona destinată elefanților este terasată și are bazine cu apă.

Urmează un spațiu vast cu zebre, diverse specii de antilope și gazele, struți, cămile, dromaderi, bivoli etc. Copiii și adulții vor fi fermecați de acest parc, extrem de atractiv și interesant. O parte din pozele atașate nu sunt de cea mai bună calitate, pentru că au fost făcute prin parbrizul sau geamurile laterale ale mașinii.

În zare se vede marea.
Una din zebre ne-a ,,tratat,, cu fundul 😊
În această zonă ne-am oprit câteva minute

Fasanolandia

La ieșirea din parc veți lăsa mașina în parcarea special amenajată apoi intrați la Fasanolandia – dacă aveți biletul Zoosafari nu veți mai plăti nimic. Noi nu am fost interesați de atracțiile din parc (carusel, roller-coaster etc) astfel că am început cu Sala Tropicală – aici vedem crocodili, aligatori, șerpi boa, pitoni, dar și acvarii cu pești. A urmat plimbarea cu Metrozoo,vagonete acționate electric, pe o șină suspendată. Geamurile și ușile au grilaje metalice – vom vedea hiene, jaguari, sute de babuini.

La singura oprire de pe traseu coborâți și parcurgeți la pas traseul care vă duce la spațiile dedicate animalelor mari. La ieșirea din stație vedem 3 urși polari foarte jucăuși. Urmează bazinul hipopotamilor, care au stat mai mult sub apă, doar ochii și urechile erau la suprafață. Cu puțină răbdare am reușit să fotografiez mai mult decât urechile lor mici.  Următoarea oprire este la bazinul cu cei doi rinoceri, care se hârjoneau în spațiul dedicat.

Hipopotamii stau mai mult sub apă.

În apropiere este un lac și debarcaderul de unde puteți lua un mic vaporaș, care pentru 1 euro vă poate face un tur de lac cu oprire lângă cele 3 insule. Primele două insule sunt mai apropiate și sunt legate între ele cu frânghii, iar ,,locuitorii,, (a se citi maimuțe) se deplasează de la una la alta. Acest lac este înconjurat de o alee pe care o puteți străbate la pas, și de unde aveți o vedere panoramică până la mare – parcul este situat pe o colină.

Reveniți la stație și luați vagonetul pentru a străbate ultima parte a traseului. Veți trece pe deasupra zonei unde vreo 300 babuini își fac de cap. Zoosafari este un obiectiv must-see în Puglia. Familiile cu copii pot petrece o zi agreabilă în aceste două parcuri, o zi care va fi cu greu uitată. Pagina oficială – http://www.zoosafari.it/

Belle vacanze !

Lacul cu cele 3 insule locuite de maimuțe
Căpitanul schimbă impresii cu una din maimuțe.
Salut vecine,ce mai faci ?
Vagonetele acționate electric au plase de protecție.
Marea este aproape
Cei 300 de babuini pot fi văzuți din vagonet
Parcarea este eco – are panouri solare

Related Posts

Adauga un comentariu

My New Stories