Obiective turistice în Amsterdam – episodul 1

3

Vacanța din Olanda a început cu aterizarea pe aeroportul Schiphol, iar ecranele din interiorul avionului arată o altitudine de – 4 m. Acest aeroport este sub nivelul mării, ca de altfel și orașul Amsterdam. Cinste locuitorilor acestei țări, care au reușit să se descurce de minune pe acest teren neprietenos. Obiective turistice în Amsterdam sunt o mulțime – pentru turiști există 2 carduri disponibile.

Amsterdam City Card – include călătorii nelimitate pe mijloacele GVB (bus,tram și metro), intrări gratuite la diferite atracții și discounturi la altele. Cardul poate fi comandat online și ridicat la sosirea în Olanda de la aeroport sau gară, împreună cu o hartă a orașului. Poate fi cumpărat și din mai multe locații. Valabilitatea acestui card este de 24, 48, 72, 96 ore.

Hollandpass – include doar obiective turistice, fără transport. Este de 3 tipuri, Small, Medium și Large, iar obiectivele sunt clasificate în gold sau silver. Pe lângă Amsterdam, sunt incluse obiective din Utrecht, Haga, Rotterdam. Lista obiectivelor gold și silver AICI . Împreună cu Hollandpass veți primi o broșură cu detalii despre obiectivele turistice și un card de discount 10-50%.

Totuși Amsterdamul are și obiective care pot fi văzute gratuit. Piața de flori Bloemenmarkt este raiul iubitorilor de flori, iar o plimbare pe aici încântă privirile. Intrați neapărat în unul numeroasele magazine cu brânzeturi – puteți degusta și cumpăra sortimentele oferite.

Obiective turistice în Amsterdam - Bloemenmarkt
Intrați în magazinele cu brânzeturi și degustați sortimentele oferite
Obiective turistice în Amsterdam
Amsterdam-magazin cu brânzeturi
În unele magazine se oferă un meniu cu brânzeturi
Obiective turistice în Amsterdam - Bloemenmarkt
Luați un plic cu bulbi de lalea.
Bloemenmarkt Amsterdam
Bloemenmarkt Amsterdam
Bloemenmarkt – piața de flori.

Puteți face o altă plimbare agreabilă, pe malul canalelor din zona Nine streets. Vă recomand să veniți aici până la ora 12 ca să aveți parte de mai puțină lume și mai multă liniște. Zona este splendidă,cu case cochete,magazine drăguțe și cafenele sau ciocolaterii. Astfel puteți savura pe deplin farmecul unui cartier mai puțin turistic, dar fermecător.

Obiective turistice în Amsterdam - Nine streets
Zona Nine streets este formată din cele 9 străzi dintre 3 canale
Nine streets
Obiective turistice în Amsterdam - Nine streets
Obiective turistice în Amsterdam - Nine streets
Casele din zona Nine streets arată minunat.
Obiective turistice în Amsterdam

O altă atracție este semnul I Amsterdam, unde e mereu aglomerație, dar e musai să faceți o poză. Nu trebuie să lipsească din program o vizită cu arome de mari&juana la ceas de seară, prin faimosul Red Light District. Nu ratați celebra piață Dam – una din cele mai căutate și vizitate piețe din Amsterdam. Alte piețe ce trebuie văzute – Rembrandtplein (cu multe terase dar și cu mulți turiști și localnici) și Museumplein. O plimbare prin parcul Vondel poate fi un prilej de relaxare, dar totul depinde de durata sejurului pe care îl veți petrece în Amsterdam.

Obiective turistice în Amsterdam
Obiective turistice în Amsterdam
Din turn aveți o panoramă 360 grade asupra orașului Amsterdam.
Amsterdam
Plimbați-vă și seara pe canalele orașului
Amsterdam-Rembrandtplein
Rembrandtplein din Amsterdam
Obiective turistice în Amsterdam

Croaziera pe canale

Noi am luat cardul Large cu intrări gratuite la 3 obiective gold și 3 silver. Am deschis programul cu croaziera de o oră pe canalele din Amsterdam. Lovers Canal Cruises este compania la care este valabil cuponul Silver din Hollandpass . Punctul de îmbarcare este situat în apropierea gării centrale. Vapoarele portocalii vin la interval de 7-8 minute la orele de vârf, iar la urcare veți primi căști de unică folosință. Ghidul audio în 19 limbi, prezintă o parte din istoria orașului Amsterdam și detalii despre locurile pe unde treceți.

Obiective turistice în Amsterdam
Punctul de îmbarcare în vapoarele portocalii este în apropierea gării centrale
Amsterdam Centraal
Amsterdam Centraal – o clădire istorică foarte frumoasă
Amsterdam
Una din parcările de biciclete de lângă gară
Amsterdam
Deși este coadă mare, în vapoare se intră în grupuri de câte 100 de persoane.
Pe canale vedem și casele pe apă ale localnicilor.
Obiective turistice în Amsterdam
Pe malul canalelor sunt multe terase unde puteți servi o bere sau o cafea.

În timpul croazierei, multe obiective turistice, pot fi admirate și de pe apă. Traficul este intens astfel că la una din marile intersecții de canale, am stat și la un semafor. Vom vedea și casele pe apă ale localnicilor – în explicațiile audio ni s-a spus că sunt mai ieftine, astfel că unii aleg acest mod de a locui. O parte din aceste case nu au perdele la geamuri, astfel că puteți vedea cum arată interiorul.

Dacă este posibil faceți această croazieră dimineața, când totul este mai liniștit și mai puțin aglomerat. Mai multe detalii – https://www.lovers.nl/ . Există mai multe companii care organizează croaziere de 1 oră, pe trasee diferite. Punctele de îmbarcare sunt răspândite prin tot orașul, iar prețurile sunt cam aceleași. Lista companiilor, harta cu debarcadere și alte info utile – AICI

Obiective turistice în Amsterdam
Amsterdam - croaziera pe canale
Obiective turistice în Amsterdam
Casele pe apă ale localnicilor
Amsterdam

Madame Tussaud-muzeul figurilor de ceară

Despre cea mai mare expoziție florală din lume, Keukenhof (gold), am scris aici . Alt obiectiv gold a fost Muzeul Madame Tussauds, situat în Dam Square. În holul muzeului ești preluat de gazde, pus la panoul de onoare și fotografiat – aceste fotografii cu voi, în format 13×18, au pe fundal imagini din Amsterdam și le veți găsi la ieșire.

Ce-i drept, fotografiile sunt extrem de reușite, ca și prețul dealtfel. După principiul nu se știe când mai ajungem, am luat și noi 2 bucăți. Personaje importante sunt prezente aici – Angela Merkel, expresident Obama, Lady Diana, Nelson Mandela, Einstein etc.

Amsterdam - Madame Tussaud
Clădirea care găzduiește muzeul este în Dam Square
Amsterdam- Madame Tussaud
Amsterdam - Madame Tussaud
Amsterdam-Dam Square
Piața Dam Square de la etajul 4 al muzeului – la capătul străzii este gara Amsterdam Centraal.

Despre alte celebrităț cu care m-am întâlnit prin muzeu, vă pot dezvălui câte ceva. Am băut o cafea cu George Clooney (băiat bun,a plătit el), am prins-o de braț pe Lady Gaga (m-a acceptat și cu părul nevopsit). Am mai jucat un ghem cu Nadal (a câștigat el, nu eram în formă), am cântat cu Adele și cu Michael Jackson (eu am cam falsat și nu s-au întors scaunele), am mixat cu DJ Tiesto etc. Pentru cine nu a văzut așa ceva (cum a fost cazul nostru) este o experiență inedită. Ieșirea se face, desigur,printr-un magazin de suveniruri. https://www.madametussauds.com/amsterdam/en/

Obiective turistice în Amsterdam - Madame Tussaud
Băiat de gașcă Georgică – a plătit el cafeaua 😊
Madame Tussaud
Nu aveam echipamentul la mine și m-a bătut marele Rafa Nadal
Madame Tussaud Amsterdam
Madame Tussaud - Amsterdam
Amsterdam - Madame Tussaud
Freddie are și el locul lui binemeritat

Închei aici primul articol cu obiective turistice în Amsterdam. Va urma….

Related Posts

Adauga un comentariu

My New Stories