Plajele din Sardinia – zona Orosei,partea a 2-a

2

Continui să vă prezint plajele din Sardinia, cu cele 3 plaje din stațiunea Cala Gonone (25 de km de Orosei) – Centrale, Cala Gonone și Palmasera. Prima dintre ele este ușor accesibilă și poziționată în apropierea portului. Plaja are o lungime de vreo 150 m, dar nu are sezlonguri. Având o intrare lină în apă, este potrivită și pentru copii. Spiaggia Cala Gonone este mai îngustă, cu nisip și mici pietricele de culoare roz.

Ultima plajă, Palmasera, se află spre capătul stațiunii. Este mai nou construită, pentru a face față fluxului de turiști din sezon. Are o lungime de vreo 5-600 m și are o culoare roze (așa ca vinul 😊) – aici sunt disponibile umbrele și sezlonguri. Este o plajă frecventată de tineri, am văzut elevi care veneau de la școală și se opreau la o baie și ceva bronz – e grea viața de școlar în Cala Gonone 😊

Plajele din Sardinia
Spiaggia Centrale este situată lângă port
Via Lungomare este paralelă cu marea
Spiaggia Cala Gonone
Plajele din Sardinia

Plajele din Sardinia

Golfo di Orosei cu plajele sale minunate
Plajele din Sardinia
Plaja Palmasera cu nisip și pietricele roz.
Plajele din Sardinia

Spiaggia San Giovanni

se află în apropierea portului La Caletta la vreo 50 de minute/35 km de Orosei. Este o plajă cu nisip fin, cu o lățime de 60-70 m, și are o lizieră de pini, unde vă puteți adăposti de razele soarelui. Intrarea în apă este destul de lină, iar în apă este nisip. Pe plajă din loc în loc veți vedea ieșind din nisip niște crini albi. În apropiere sunt două localuri unde puteți servi masa sau doar o cafea.

Noi am stat mai mult la umbra pinilor – deși era 10 septembrie, soarele era puternic. După vreo 3 ore petrecute aici, cerul a început să se întunece și am prins un fenomen pe care îl văzusem doar la televizor – două tornade formate în largul mării pe care am reușit să le fotografiez. După vreo 10 de minute a început să bată vântul și pe plajă, iar după alte câteva minute a început să plouă. Ne-am strâns catrafusele și am plecat la mașină.

Plajele din Sardinia
Liziera de pini oferă protecție la vânt și soare

Astfel de flori pot fi văzute pe unele plaje
O mică zonă cu sezlonguri
Plajele din Sardinia
Plaja este lată astfel că nu este aglomerație
O primă tornadă se formează în largul mării.
Plajele din Sardinia
A apărut și a doua tornadă

Spiaggia di Su Tiriarzu

este situată în stânga plajei San Giovanni – cele două sunt despărțite de un pod și un mic pârâu care se varsă în mare. Su Tiriarzu are o lungime și lățime suficientă ca să nu stați înghesuiți, dar nu există acea lizieră protectoare de pini. Vântul este mai alert, valurile mai mari, deci sunt întrunite condițiile pentru amatorii de wind surfing și kitesurfing.

Aici plaja este și cu nisip, dar și cu mici pietricele, iar intrarea în apă nu mai este așa lină. Ploaia a fost de scurtă durată, astfel că am revenit după prânz pe această plajă. Am mai stat puțin la soare apoi ne-am plimbat până în apropierea amatorilor de kitesurfing pe care i-am admirat.

După ploaie, vremea a revenit la sentimente mai bune

Plaja are o lungime apreciabilă
Plajele din Sardinia
Vântul este favorabil celor care practică windsurfing și kitesurfing
Și valurile sunt mai mari
Plajele din Sardinia
Plaja este cu nisip

Păsări flamingo

Un lucru puțin știut despre Sardinia – aici se pot vedea, în mediul lor natural, grațioasele păsări flamingo. Citisem prin diferite articole că pot fi întâlnite în anumite zone de pe coasta estică – să fiu sincer, nu mă așteptam să le văd live. Unul din aceste locuri este în spatele plajei Su Tiriarzu – aici este un parc natural cu mai multe iazuri (Stagno Longu).

Aici, pe lângă flamingo se pot vedea și alte specii de zburătoare. Ne-am oprit pe marginea drumului (Via Barbagia) și am reușit să facem câteva fotografii cu aceste păsări.

În fundal se văd amatorii de windsurfing de pe plajă
Plajele din Sardinia
Aceste iazuri sunt în spatele plajei Su Tiriarzu
Pot fi observate și alte păsări

Plajele din Sardinia
Păsările flamingo pot fi văzute în libertate prin Sardinia

Spiaggia Osalla

este plaja situată în apropierea locului din care ne-am îmbarcat pentru excursia în care am văzut cele mai spectaculoase și frumoase plaje din Sardinia. De fapt plaja începe din dreptul localității Orosei și pe o lungime de vreo 7 km are diferite nume – Spiaggia Su Petrosu, Spiaggia Su Barone și Spiaggia di Marina di Orosei.

În spatele acestor plaje este un iaz, Stagno Petrosu, si toate aceste plaje sunt protejate de o lizieră de pini. Plaja Osalla este cu nisip, iar intrarea în apă (unde este tot nisip) nu este prea lină (la 15 m de mal apa trece de 2 m).

Plajele din Sardinia

Plajele din Sardinia
Liziera de pini este binevenită dacă soarele este prea puternic
O terasă la umbra pinilor

Intrarea în apă este destul de abruptă

Acestea au fost plajele din Sardinia,văzute de noi – coasta de est oferă multe alte plaje frumoase mai spre nord – La Cinta, Cala Brandinchi, Lu Impostu etc. Le vom vedea și noi la următoarea vacanță în Sardinia.

Detalii despre plajele din Sardinia aveți în cele două linkuri de mai jos

sardegnaturismo

beaches-of-sardinia

Related Posts

Adauga un comentariu

My New Stories