Oaxaca – obiective turistice

0

Unul din cele 31 de state federale mexicane, Oaxaca, oferă o mare diversitate de obiective turistice. Dacă despre cel mai lat copac din lume am scris într-un articol anterior, astăzi vom vedea 3 locuri diferite, inclusiv capitala Oaxaca.

Oaxaca

Aflat la o altitudine de 1550 m, Oaxaca este unul din minunatele orașe coloniale mexicane. Zócalo este cea mai frumoasă piață din oraș, locul de întâlnire pentru toată lumea. Pe străduțele din centro historico vedem casele colorate, multe fiind ridicate în sec.al XVI-lea, după invazia spaniolă. La parterul acestor case sunt magazine, restaurante sau cafenele. Mexicul este unul din marii producători / exportatori de cacao. Aceasta se folosește pentru a face pâine cu cacao și chiar bere cu cacao (cu un gust deosebit).

Oaxaca - obiective turistice

Oaxaca - obiective turistice
Unele ziduri sunt pictate artistic
Oaxaca - obiective turistice
Jaguarul este unul din simbolurile aztecilor
Oaxaca - obiective turistice
Și seara este frumos !
Oaxaca
Putem încerca o bere cu cacao
Oaxaca
Sau pâine cu cacao

Oaxaca este și capitala ciocolatei – am vizitat un mic atelier unde se produce ciocolată, iar masa de cacao se vinde la kilogram. Nu trebuie să ratezi o plimbare prin piața Mercado Benito Juarez. Aici vei putea cumpăra cacao, cafea, ciocolată, legume, fructe exotice (pentru noi 😀), îmbrăcăminte, obiecte de artizanat, diverse băuturi. Bineînțeles că nu lipsesc renumitele chapulines (lăcuste prăjite) ….nu mă întrebați, că nu am încercat 🙂.

Oaxaca
Masă de cacao – ingredient principal pentru ciocolată
Oaxaca - obiective turistice
Ciocolata și cacao
Oaxaca - obiective turistice
Chapulines – lăcuste prăjite
Oaxaca
Lichioruri de cacao, lime, cocos, maracuja, ananas, mango, alune etc
Oaxaca - obiective turistice
Piața Mercado Benito Juarez – găsești orice vrei 🙂
Fructul de cacao

Monte Alban

A fost întemeiat în jurul anului 500 î.H, iar cu 1000 de ani înainte de sosirea spaniolilor în 1521, orașul zapotec (numit acum Monte Alban) era unul înfloritor. Din păcate, numele său original nu este cunoscut. A fost una din cele mai dezvoltate cetăți din acele timpuri – erau prevăzute bazine care colectau apa de ploaie, dar și un sistem de irigații.

Monte Alban este situat pe un deal de unde poți vedea 3 văi, străjuite de Munții Sierra Madre. În jurul Gran Plaza sunt temple, morminte, un observator dar și terenul de pelotă. Acest sit arheologic este inclus în patrimoniul UNESCO și este unul din cele mai mari și mai importante situri arheologice din Mexic.

Monte Alban
Cazahuatl, plantă tropicală din Mexic la intrarea în Monte Alban
Monte Alban
De sus, de pe deal, avem priveliște 360 grade
Oaxaca - obiective turistice
Gran Plaza
Monte Alban

Oaxaca - obiective turistice

Monte Alban

Monte Alban
Desene în piatră
Oaxaca - obiective turistice

El Rey de Matatlan

O altă experiență interesantă a fost vizita la o fabrică de băuturi tradiționale mexicane. Tequila sau varianta superioară, mezcal sunt băuturi alcoolice, preparate din agava albastră. Când agavele au între 8-12 ani, miezul lor (numit piña) este extras și gătit până la 72 de ore. Varianta de mezcal ținută minim 1 an în butoaie de stejar se numește añejo, iar cea care se ține minim 2 luni este reposado.

O curiozitate – în sticlele în care se îmbuteliază mezcalul se pot introduce șerpi sau viermii plantei de agave. Pe lângă tequila și mezcal, de la această degustare nu au lipsit diferitele variante de lichior – de cafea, alune, cacao, mango etc. Acestea au fost locurile incluse în circuitul nostru, dar Oaxaca oferă multe alte obiective turistice.

Agava albastră
Fabrica El Rey de Matatlan
O varietate de băuturi

Oaxaca - obiective turistice
Mezcal în recipiente cu șerpi – de aici nu am gustat 🙂
Lichioruri gustoase
Oaxaca - obiective turistice
Arborele de lalea africană
Piña, miezul agavelor are între 50-70 kg și se recoltează după 8-12 ani

Related Posts

Adauga un comentariu

My New Stories