Obiective turistice Mexic – statul Chiapas

0

În multitudinea de obiective turistice din Mexic, statul Chiapas excelează cu varietatea de atracții. Aici includem și cele 2 atracții naturale, vizitate de noi. Drumul dintre San Cristobal de las Casas și Palenque este în cea mai mare parte (vreo 160 km) prin junglă.

Aqua Azul

Prima oprire a fost la Cascadas de Aqua Azul. Înconjurate de vegetație tropicală, apele râului Xanil se varsă în defileu și formează multe cascade spumoase. Sunt și lacuri cu apă limpede care au dat numele acestor cascade ,,apă azurie,,. Cei mai curajoși pot face baie în aceste  mici lacuri cu apă liniștită. De-a lungul potecii de circa 1 km ce mărginește cascadele sunt mai multe tarabe cu obiecte de artizanat sau fructe. Cele câteva localuri (fără mari pretenții 🙂) servesc preparate locale și sucuri din fructe.

Misol-Ha

A doua oprire a fost la cascada Misol-Ha. Cu o înălțime de circa 40 m, cascada este mai spectaculoasă după o ploaie sau în sezonul umed. Cu 1 zi înaintea sosirii noastre a plouat abundent – am avut parte de un spectacol agreabil. Dacă urmezi poteca cu multe trepte, vei ajunge pe balconul din spatele cascadei. Pe lângă poze, poți să te înviorezi de la stropii de apă ce formează o perdea deasă.

Palenque

Ne-am continuat drumul către un alt sit arheologic important, cel de la Palenque. Situat în apropierea graniței cu Guatemala, este unul din cele mai vizitate situri arheologice din Mexic. Aceste impresionante construcții datează din anii 700-800. Civilizația maya a ridicat aici un oraș înfloritor – vom vedea și un apeduct pe unde curge râul Otolum. Tot ce s-a descoperit până acum reprezintă doar o mică parte din întregul complex. Orașul a fost abandonat (nu se știe motivul) în jurul sec.IX, iar vegetația a tot crescut protejând templele și palatele.

Situl mayas, aflat în patrimoniul UNESCO, este înconjurat de pădurea tropicală – pe panouri se recomandă să nu ieșiți din perimetrul sitului. Din junglă se pot auzi maimuțe urlătoare, mai multe tipuri de păsări, dar sunt și șerpi. Și hotelul în care am stat este poziționat la marginea orașului, dar și a junglei. Dimineața devreme se pot auzi zgomotele junglei mexicane (vezi video atașat).

Atracțiile prezentate aici, împreună cu cele descrise în articolul anterior, reprezintă doar o parte din multitudinea de obiective turistice din Mexic, situate în statul Chiapas, unul din cele mai sărace state mexicane.

Related Posts

Adauga un comentariu

My New Stories