Excursie în Monte Carlo sau definitia luxului !

3

O excursie în Monte Carlo este un must-see dacă te afli pe Coasta de Azur. Conform dicționarului, lux înseamnă fast, eleganță, somptuozitate și un nivel de viață costisitor. Toate se regăsesc din plin în Monte Carlo, un oraș unic și fascinant. Principatul Monaco are o suprafață de circa 2 kmp și o populație de aproximativ 38.000 de locuitori. Pentru exploatarea eficientă a spațiului s-a construit mult, în trepte, pe pantele stâncoase din jur. Pare surprinzător, dar aici cam toată lumea stă la bloc….e adevărat, nu știu cât costă întreținerea !

Cum se ajunge ?              

Puteți ajunge în Monte Carlo atât cu trenul dar și cu autobuzul. Un bilet costă 1,5 euro pe toate liniile de bus de pe Coasta de Azur. Cu trenul este mai rapid, dar ceva mai scump (din Nisa costă 3,5 euro). În sezon alegeți trenul – șoselele sunt aglomerate,drumul cu autobuzul poate dura mai mult. În Monte Carlo sunt 6 linii de autobuz, iar un bilet este valabil 30 de minute. https://www.cam.mc/en

Ce să vezi în Monte Carlo ?

Am început cu partea veche a orașului, Monaco Ville – veți vedea vile elegante, cafenele și magazine de suveniruri. Multe străduțe duc către castelul familiei princiare – castelul se poate vizita dacă prințul este plecat. Monaco Ville este poziționat pe o stâncă, iar de sus se văd în toată splendoarea, cele două porturi, cu iahturile mai mari sau mai mici ale unor….norocoși. Am pornit pe una din aleile străjuite de palmieri către oceanograf, nu înainte de a admira de sus portul Fontvieille.

Castelul princiar se poate vizita când gazda nu este acasă.
Nu vă speriați – tunurile nu sunt funcționale !
Port du Fontvieille

În drumul nostru ne-a ieșit în cale și eleganta catedrală a orașului. O primă vizită a fost cea de la oceanograf, fondat de prințul de Monaco, Albert 1-er. La interior găsiți bazine cu pești colorati, murene gigant, căluți de mare, un tunel unde puteți admira rechini și pisici de mare, acvarii mai mici cu cele mai periculoase specii de pești veninoși etc.

O secțiune a muzeului este dedicată diferitelor machete de vase cu pânze sau fără, dar și un cașalot în mărime naturală. Urcați pe terasa clădirii de unde puteți fotografia panoramele care se deschid cu generozitate. Site oficial: http://www.oceano.mc/

Intrarea la oceanograf
Camuflajul la rang de artă !
Sala cu multe machete – din tavan atârnă un cașalot în mărime naturală.
Titanicul la plecarea în cursă și starea în care este acum pe fundul oceanului

Jardin Exotique de Monaco

Din Monaco-Ville am luat autobuzul 2 până la capăt, la grădina exotică. La intrare veți primi un pliant cu harta grădinii. Această zonă verde este plină de cactuși de toate formele și mărimile, cu care nu vrei să intri în contact. Grădina a fost construită în secolul 20 sub domnia lui Prince Albert 1 și a fost deschisă publicului in anul 1933.

Pe aleile terasate, veti întalni o mulțime de specii de cactusi din toate colturile lumii: Mexic, America de Sud, Africa de Sud, Peninsula Arabiei etc. De aici de sus, avem o priveliște fabuloasă asupra orașului Monte Carlo. Se văd blocurile cu spații verzi pe acoperis, portul, stadionul, vapoarele din larg – cu siguranță o să faceți multe fotografii.

A stat cuminte la poză !
Unele blocuri au mult spațiu verde pe acoperiș
Aleile grădinii sunt aproape una sub alta
Din grădină se vede și stadionul cu cele 3 laturi
Port du Fontvieille văzut din grădina exotică
Orașul este vreo 300 m mai jos
Stânca pe care se află partea veche a orașului.

În grădină este și o peșteră, în care se poate intra cu ghid. Veți avea de parcurs circa 600 de trepte și veți coborî până ajungeți aproape de nivelul mării. În peșteră sunt o mulțime de coloane, stalactite, stalagmite și draperii (ca niște cascade) – iar ghidul descrie istoria peșterii. Dacă tot ați ajuns aici, ar fi păcat să ratați. https://www.jardin-exotique.mc/en

Am luat din nou autobuzul 2 și am coborât aproape de Casino Monte Carlo. Parcul din fața cazinoului este splendid, cu aranjamente florale, palmieri și fântâni arteziene. Parcarea din fața cazinoului era plină….cu mașinile achiziționate prin programul rabla. Terasa cafenelei de lângă cazinou mai are câteva mese goale, care vă așteaptă….verificați cardul înainte.

Parcul splendid din fața cazinoului
Puteți intra în hol, iar cu o ținută adecvată se poate juca la păcănele !
Mașini achiziționate prin programul Rabla !
Veți avea multe trepte de urcat și coborât
Draperii calcaroase ca niște cascade

Se poate intra in holul cazinoului, dar fără a face fotografii. Dacă aveți ținuta adecvată, intrați să dați o bilă. Noi nu aveam ținuta, așa că am luat-o la pas pe alte străzi, parcurgând o parte a traseului pe care se desfășoară celebra cursă de Formula 1. Am trecut prin tunel, am ieșit in port, unde am privit cu admirație către iahturile ancorate aici.

Această zonă este perfectă pentru o plimbare de zi sau de seară. Dacă vi se face sete puteți lua din supermarket o sticlă de apă plată Evian – costă vreo 4 lei. Dacă sunteți prin zonă, nu ratați o vizită în principat. Alte info utile – https://www.monte-carlo.mc/en/

Ați putea locui la bloc ?
Dacă aveți biscuiți, nu o să fiți refuzați.
Alei elegante în Monte Carlo
Cam asta o să vedeți în port !
Eleganta catedrală din Monte Carlo
În unele grădini cresc portocali.

Related Posts

Adauga un comentariu

My New Stories