Taormina,perla Siciliei

8

Taormina,perla Siciliei ,este cea mai renumită stațiune din cea mai mare insulă din Mediterana. Deși este o localitate mai scumpă și cosmopolită, vom găsi cazare și locuri de servit masa la prețuri decente. Noi am stat aproape de Porta Messina, la hotel Condor, situat aproape de centru, de stația de autobuze și de telecabina care coboară la mare.

Pe unele străzi, puteți să vă plimbați pe lângă clădiri colorate, pe sub portocali sau lămâi. Pe alte străduțe sunt magazinele pentru premianţi – aveți șansa de a scăpa de salariul pe câteva luni. Nu știu unde veți mai găsi o asemenea concentrare de Valentino și Armani.

Plimbarea este gratuită pentru toți, așa că lăsați-vă pașii să vă poarte în voie pe aceste străduțe cochete, înguste, aglomerate sau uneori, toate la un loc. Sunt multe magazine care oferă produse locale și suveniruri, dar găsim și gelaterii/cofetării, cu mirosuri ,,insuportabile’’ – greu de crezut că veți pleca cu mâna sau burta goală. Noi am încercat Pasticcerria d’Amore unde au și gelato, dar și Pasticceria Minotauro unde găsim biscuiți de casă cu portocale,lămâie,migdale etc….nu trebuie sa fiți timizi 😊.

Taormina,perla Siciliei
Strada principală – Corso Umberto din Taormina
Taormina,perla Siciliei
Magazin cu ceramică tradițională – soarele este prezent în multe obiecte
Taormina,perla Siciliei
Taormina
La plimbare pe sub portocali
Taormina
Pasticceria Minotauro cu o gamă variată de biscuiți
Taormina,perla Siciliei
Răsăritul văzut de la fereastra hotelului.
Taormina
Aici intrați pe riscul vostru.

Giardini della Villa Comunale, o grădină botanică splendidă, ne oferă panorame deosebite spre mare, spre Etna și spre Giardini Naxos. O oază de verdeață în mijlocul Taorminei, cu intrare gratuită – nu ar trebui să o ratați. Foarte aproape de intrarea în grădini se află Al Giardino, un restaurant drăguț, unde am cinat și noi. Restaurantul servește, în special preparate locale – încercați peştele dar și pastele făcute de ei.

Luați telecabina până pe malul mării, în golful Mazzaro. Orarul și tarifele le găsiți AICI . Vă așteaptă o mică plajă, în mare parte cu nisip – în sezon nu ai loc sa arunci un ac. În apropiere este Isola Bella unde găsim o plajă mai mare, dar cu multe pietre. Pe o limbă de pietriș și nisip se ajunge pe insulă, un loc liniștit destinat relaxării. De aici avem o vedere de ansamblu asupra amplasării Taorminei. O locație foarte frumoasă ce trebuie văzută, chiar dacă ajungeți în extrasezon.

Taormina,perla Siciliei
Vedere din grădini
Taormina - restaurant Al Giardino
La restaurantul Al Giardino
Taormina
Pesce al limone – restaurant Al Giardino
Taormina,perla Siciliei
Golful Mazzaro
Taormina,perla Siciliei
Golful Mazzaro și Isola Bella
Taormina,perla Siciliei
Taormina văzută de pe malul mării
Taormina
Veniți aici chiar și în extrasezon

Plimbați-vă seara prin Taormina pe străduțele atrăgătoare, dar mai ales pe strada principală, Corso Umberto – aceasta se întinde de la Porta Messina, până la Porta Catania. Strada este frecventată de foarte multă lume și beneficiază de magazine cu nume de top in lumea modei. Din piazza IX Aprile se deschide o panoramă spectaculoasă spre Marea Ionică și spre Giardini Naxos.

Atenție mărită la scutere si motorete, care apar de unde nu te astepti. Ca și produse specifice veți găsi: limoncello (nu luați din supermarket), migdale, fistic, smochine, măsline (cresc pe pantele vulcanului Etna, pe un sol extrem de fertil ). Din categoria dolce încercați cannoli, casatine și savurați gelato – recomand de migdale, fistic, lămâie și portocale roșii. Mărturisesc că nu a fost zi de concediu fără să fac acest sacrificiu 😃….uneori de două ori pe zi.

Taormina
Portocalii sunt des întâlniți prin Taormina
Taormina
Taormina,perla Siciliei
Plimbați-vă și seara pe străzile din Taormina
Taormina,perla Siciliei
Taormina
Astfel de magazine pot fi des întâlnite
Taormina,perla Siciliei

Castelmola

Din Taormina luați autobuzul până în Castelmola, un must-see al zonei – un bilet andante e ritorno costă 2,2 euro. Orarul traseelor îl găsiți aici. Folosiți autobuzul, în detrimentul mașinii, deoarece locurile de parcare în Castelmola sunt rare. Satul este cocoțat pe o stâncă, iar drumul până aici nu este recomandat celor care….stau mai puțin bine cu senzațiile tari. Castelmola este un sătuc drăguț, așezat deasupra Taorminei, cu alei înguste, dar fermecătoare.

Castelmola
Taormina văzută din Castelmola
Castelmola
Drumurile din jurul Taorminei
Castelmola
Aici are capăt de linie autobuzul
Castelmola
Castelmola
Aleile înguste din Castelmola
Castelmola
Castelmola

Tot în Castelmola găsim un bar unic și celebru, Turrisibar – bar fondat în anul 1947 și menționat printre șapte cele mai deosebite baruri din lume. Puteți servi masa sau degustați licoarea specifică, vinul afrodisiac de migdale, alături de sculpturile care reprezintă fecunditatea și virilitatea omului. Plimbându-vă prin sat veți găsi câteva locuri de unde ni se arată peisaje extraordinare către mare și către vulcanul Etna. Vă recomand să veniți după-amiaza și să stați până seara, la apus. Dacă Sicilia este destinația voastră de vacanță, nu ratați o vizită în Taormina,perla Siciliei.

Taormina,perla Siciliei
Isola Bella și o parte din Taormina – vedere din Castelmola
Castelmola
Celebrul Turrisi bar
Castelmola
O parte din sculpturile din bar
Castelmola
Castelmola
Taormina,perla Siciliei
Peisaj din Castelmola – la apus
Etna fumega ușor în acea seară
Castelmola
Cât așteptați autobuzul puteți bea un pahar cu vin

Adauga un comentariu

My New Stories