Vacanță la Marea Ionică

0

Parga poate fi o alegere inspirată pentru o vacanță la Marea Ionică, în Grecia continentală. Din București se poate ajunge în circa 12-14 ore – depinde de ora de plecare, rezistența la condus fără oprire și de timpul petrecut în vamă. Sau se poate alege o cazare intermediară pentru a ușura parcursul. O a doua variantă este cu avionul până în Preveza, iar de aici închiriați o mașină.     

Orașul Parga

este așezat pe dealuri și vei fi nevoit să urci și să cobori pe străduțele localității, oriunde ai fi cazat. Aleile înguste și întortocheate au farmecul lor – la tot pasul veți găsi mici magazine cu de toate,de la suveniruri,săpunuri și ulei de măsline, până la genți,curele de piele, înghețată, sucuri etc. Sunt și câteva magazine alimentare de unde vă puteți aproviziona, dacă vă cazați în apartamente.

Vacanță la Marea Ionică
Aleile din Parga au tot felul de mici magazine
Parga
Vacanță la Marea Ionică
Suveniruri în Parga
Vacanță la Marea Ionică
Multe case au culoarea albă
Vacanță la Marea Ionică - Parga
Mai toate aleile coboară spre port

Aproape toate străduțele coboară spre portul din Parga. Plimbați-vă pe faleza orașului – se vede micuța insulă Panagia, unde este o la fel de mică biserică. Din port se pot face diverse croaziere sau se poate lua ferry spre insula Paxos.

În Parga, problema cea mai mare este parcarea – ar fi bine să alegeți o cazare care asigură și locuri de parcare. Dacă te întrebi ce poți face în Parga, trebuie să știi că nu te vei plictisi. Sunt multe de văzut și făcut în orășel și prin apropiere, dar poți face o excursie de 1 zi până în Lefkada. Mai jos, despre variantele alese de noi în zilele petrecute în Parga.

Parga
Micul port din Parga
Vacanță la Marea Ionică
O mică biserică pe insula Panagia
Vacanță la Marea Ionică
Faleza din Parga are multe terase și restaurante
Parga
Parga văzută de pe mare
Parga

Fortăreața venețiană

este principalul obiectiv turistic din Parga, un loc care merită vizitat, atât în cursul zilei dar și spre seară, la apus. De sus, din fortăreață, se poate vedea plaja Valtos, zona de promenadă a stațiunii Parga, zona portuară, insulele Paxos și Antipaxos. În curtea interioară este un mic bar, unde la umbra pinilor și la un pahar de….ce vreți voi, puteți contempla peisajul.

Vacanță la Marea Ionică - Parga
Vedere din fortăreață spre Parga
Vacanță la Marea Ionică
Vedere spre faleză
Parga
Parga
Urcați și seara în fortăreață
Vacanță la Marea Ionică - Parga
Ruinele cetății văzute de pe mare
Parga
Vacanță la Marea Ionică

Plaja Valtos

este cea mai buna plajă din Parga, cu toate dotările necesare – parcare, baruri, toalete. Se pot practica sporturi nautice dar găsim și locuri unde putem mânca. Valtos are cam 1 km lungime și o lățime de 20-30 m, astfel încât să nu te calci pe picioare cu vecinii. Plaja este cu destul nisip, dar și cu ceva pietriș fin, iar în apă este nisip. Poate că în plin sezon este aglomerată, dar pentru jumătatea lunii septembrie a fost ok. Plaja Lichnos este la circa 4 km de Parga (pe drumul către Preveza) – este semnalizată cu indicator. Aceasta plajă are o lungime de peste 500 m și este liniștită, datorită accesului doar cu mașina. Este înconjurată de plantații de măslini, găsim și două terase, iar intrarea în apă este destul de abruptă.

Parga-plaja Valtos
Plaja Valtos văzută din cetate
Vacanță la Marea Ionică
Plaja Valtos
Parga - plaja Valtos
Plaja este cu nisip și pietricele
Vacanță la Marea Ionică
Plaja Valtos are toate dotările necesare
Vacanță la Marea Ionică
Pe dealul din spate se văd ruinele cetății Anthousa

Anthousa

La câțiva kilometri de Parga putem vizita cascada din satul Anthousa și castelul Anthousa. După ce intrăm în sat urmăm indicatoarele către cascadă/waterfall. În pădure veți admira o cascadă de circa 25 m înălțime – cu siguranță veți face cateva poze.

La castel se ajunge și cu masina și pe jos – prima variantă este mult mai convenabilă, mai ales dacă este cald. Ruinele acestei cetăți vă oferă o priveliște măreață asupra insulelor din jur. Se văd Paxos, Antipaxos și Corfu, dar și Parga și satele din apropiere. Dacă vrei o vacanță la Marea Ionică, alege Parga și te vei bucura de munte și mare într-un singur loc.

Parga
Cascada din satul Anthousa
Parga
Urcarea spre castelul Anthousa
Vacanță la Marea Ionică
De sus panorama este minunată
Anthousa
În zare se vede insula Paxos
Parga
În interiorul cetății
Parga
Pe aleile pietruite dintre ruine
Vacanță la Marea Ionică
La baza dealului este plaja Valtos

Mai multe detalii și informații – https://www.greeka.com/epirus/parga/

Related Posts

Adauga un comentariu

My New Stories