Excursie la Gura Portiței – Locul unde Marea Neagră sărută Delta

11

Gura Portiței se afla de mult timp pe lista de priorități – iată că în acest an am reușit să ajung aici pentru prima dată. Am petrecut cam 8 ore în această excursie la Gura Portiței și mi-am promis că voi reveni – am fost foarte încântat de ceea ce am găsit.

Cum se ajunge ?

Doar cu barca, cu plecare din micul port din Jurilovca. Fiind cazați în apropiere, cu o seară înainte am fost în recunoaștere și am făcut o rezervare la una din bărcile din port. Plecarea a fost stabilită pentru ora 9 dimineața cu rugămintea de a fi prezenți cu 10 minute înainte. În port sunt multe locuri de parcare, iar dacă ești cazat în Jurilovca ai scăpat – vii pe jos.

Costul unui transfer dus-întors este de 60-70 lei/persoană, iar durata unei curse este de 20-25 de minute. După drumul dus se stabilește de comun acord, ora la care se face returul. Pentru cei cazați în complex se asigură transfer gratuit cu ambarcațiuni proprii.

excursie la Gura Portiței
Micul port din Jurilovca
O egretă în zona portului
excursie la Gura Portiței
Cu această barcă am efectuat transferul
excursie la Gura Portiței
Una din cele două plaje amenajate
excursie la Gura Portiței
Plaja mai sălbatică unde am văzut corturi
excursie la Gura Portiței
Apa are culori frumoase
excursie la Gura Portiței
Zona portului de la Gura Portiței
Locul unde acostează bărcile
excursie la Gura Portiței
Plaja era liberă în a doua decadă a lunii septembrie

Există două plaje amenajate plus una mai sălbatică, neamenajată, unde se poate sta cu cortul. Un spațiu delimitat este destinat exclusiv celor cazați, restul fiind la liber. Pentru un sezlong se plătește 30 lei (preț septembrie 2020), dar te poți așeza și pe nisip sau pe propriul cearceaf. Cei cazați în complex beneficiază și de o piscină. Pe plajă este amenajat un loc de joacă și o tiroliană pentru copii.

Am explorat puțin complexul – alei îngrijite, multe flori, bungalouri, căsuțe pe plajă. Lipsa aglomerației din lunile de vârf a făcut și mai plăcut timpul petrecut aici. Pentru a doua decadă a lui septembrie, marea a fost nesperat de caldă, numai bună pentru scăldat. Apa era limpede, de un albastru minunat, de nu mai știai dacă ești în Grecia sau în România.

excursie la Gura Portiței
Cei cazați aici au și o piscină la dispoziție
excursie la Gura Portiței
Plajele sunt protejate de diguri
excursie la Gura Portiței
Acest dig desparte cele două plaje amenajate
excursie la Gura Portiței
O barcă plină cu flori
Curtea complexului este bine întreținută
excursie la Gura Portiței
Bungalouri cochete acoperite cu stuf
excursie la Gura Portiței
Multe flori pe alei
excursie la Gura Portiței
Pentru copii este amenajată o mini-tiroliană
Căsuțele de pe plajă pot fi o variantă de cazare.
Un mic loc de joacă

Un beach-bar oferă băuturi diverse, dar și muzică la un nivel decent. Ne-am așezat la vreo 50 de metri distanță, astfel că auzeam doar valurile, pescărușii….și din când în când un glas cristalin ,,Mamiiii,vreau apă’’.

La singurul restaurant puteți servi preparate specifice. Cei care nu sunt ,,prieteni,, cu peștele, pot sta liniștiți – există și alte variante. Prețurile sunt ceva mai mari pentru că totul se aduce pe apă. Mâncarea este gustoasă, dar servirea este mai lentă între orele 13-15.

Faceți o excursie la Gura Portiței pentru că este una din locațiile ideale pentru relaxare, încărcarea bateriilor și deconectarea de la stresul zilnic. Mai multe info aveți aici – https://guraportitei.ro/

Terasa restaurantului
Borș lipovenesc
excursie la Gura Portiței
Chefal pe plită
Hamsii pe plită
Meniul restaurantului

Related Posts

Adauga un comentariu

My New Stories