Cel mai vizitat oraș din Belgia

1

Supranumit și Venetia Nordului” , orașul Bruges este cel mai vizitat oraș din Belgia. Acesta se descoperă pe jos, pe bicicletă sau cu  o barcă de-a lungul canalelor din oraș. Se spune că este cel mai bine conservat oraș belgian, astfel că centrul istoric a fost inclus în patrimoniul UNESCO.

De la gara din Bruges puteți ajunge în centru pe jos (cam 25 de minute) sau cu una din cele 10 linii de autobuz. Un bilet costă 3 euro și este valabil 60 de minute, timp în care puteți schimba de câte ori doriți – detalii aici https://www.visitbruges.be/en/public-transport

Există și abonamente de 1 zi (7 euro) sau de 3 zile (15 euro) – aceste abonamente trebuie validate la fiecare urcare în mijloacele de transport. Nu încercați să fentați, amenzile sunt..…hai să zicem, spectaculoase – 107 euro pentru prima abatere și 294 euro pentru a doua abatere în mai puțin de 12 luni.  

Ce să faci prin Bruges

Am început cu o plimbare cu barca pe canale. Pilotul este și ghid și detaliază obiectivele de pe parcurs. La începutul excursiei ne-a întrebat pe fiecare din ce țară suntem – în barcă eram 26 de turiști din 8 țări diferite (de la brazilieni și mai multe nații de europeni, până la chinezi).

Navigăm pe lângă case dantelate, clădiri istorice, medievale, pe sub poduri înguste – este o reală plăcere să descoperi istoria acestor locuri, povestită cu umor de pilotul bărcii. În oraș sunt mai multe debarcadere / locații de unde vă puteți îmbarca, iar tariful este același – 10 euro/persoană pentru o plimbare de 30 de minute. Info aici – https://www.visitbruges.be/en/bruggemetdeboot

Bruges – unul din punctele de îmbarcare
Bruges – case dantelate pe malurile canalelor

Piața centrală a orașului este Grote Markt. Aici veghează Turnul Belfry (Belfort), care are 83 m înălțime. Poți ajunge acolo sus dacă vei urca….numai 366 trepte. Vei fi răsplătit cu priveliști minunate ale orașului și asta merită tot efortul, inclusiv cel financiar – 12 euro. Piața este și locul de întâlnire pentru caleștile trase de cai superbi – este un alt mod de a te plimba prin Bruges.

Știți cum sunt la noi farmaciile ? La fel de dese sunt ciocolateriile în Bruges – conform informațiilor de la oficiul de turism sunt 87 de ciocolaterii în oraș. De fapt miroase a ciocolată pe fiecare stradă din Bruges – unele străzi au 4-5 astfel de magazine în 200 m. Garantez că nu puteți trece nepăsători și indiferenți pe lângă vitrinele aranjate ca pentru concurs. Va trebui să luați câte ceva, pentru voi și pentru cei dragi. Există cutii gata pregătite, în diferite gramaje, cu bomboane/praline de diverse sortimente.

O mulțime de sortimente de ciocolată
Turnul Belfort are o înălțime de 83 m.
Bruges – Grote Markt
Un alt mod de a te plimba prin Bruges
Bruges – asemenea ciocolaterii nu te pot lăsa indiferent
Bruges – vedere din turn
Caleștile sunt căutate de turiști

La capitolul puncte forte în Bruges, mai avem cele peste 500 tipuri de bere, astfel că în fiecare zi a anului puteți încerca câte un sortiment și tot mai rămâne. Berea belgiană este mai tare, dar este și foarte bună. Veți găsi și câteva berării care pot fi vizitate având ca bonus o degustare de bere.

Un alt loc interesant este Begijnhof – un parc cu mulți copaci și căsuțe albe locuite de  călugărițele benedictine. Pentru îndrăgostiți un popas obligatoriu este și Minnewater (lacul iubirii). Pe lac sunt lebede grațioase și rațe dolofane, iar Podul Iubirii care se arcuiește peste apă este un loc căutat pentru poze.

Cel mai vizitat oraș din Belgia este aglomerat în timpul zilei, mai ales între 10-18. Grupuri mari de turiști vin aici pentru câteva ore, fie cu excursii organizate, fie pe cont propriu. De aceea consider că merită să te cazezi aici. În afara acestor ore este o reală plăcere sa te plimbi – orașul este mult mai liber și te poți deplasa nestingherit pe străzile din centrul vechi sau pe malul canalelor.

Un slogan drăguț.
Minnewater sau Lacul iubirii
Minnewater – o terasă atractivă pe malul lacului
Begijnhof – un parc liniștit
Begijnhof
Bruges – case cochete pe lângă canalele orașului
Bruges – seara, aleile sunt libere
Ați putea locui aici ?

Muzee din Bruges

Am vizitat două dintre aceste muzee. Primul a fost cel al cartofilor prăjiți, unde puteți afla totul despre acest preparat, la mare preț prin Belgia (dacă nu aveți timp puteți sări peste acest muzeu). Detalii aici – http://www.frietmuseum.be/en/museum.htm

În schimb muzeul de ciocolată (Choco story) merită vizitat. Veți afla multe lucruri interesante despre arborele de cacao, modul de recoltare, modalitatea de uscare, de transport și de transformare în produsul finit – ciocolata. Am aflat și top 3 producători de cacao – Coasta de Fildeș (35% din producția mondială), Ghana (19%) și Indonezia (14%). Unde mai pui că puteți să mâncați (all you can) buline de ciocolată, frumos așezate în dozatoare. Info aici – https://choco-story-brugge.be/en/

Orașul are de toate pentru toți – are ce oferi și pasionaților de istorie sau de artă, și celor care caută o mâncare bună, dar și romanticilor sau îndrăgostiților. Toate prețurile menționate sunt din luna mai 2019. Multe alte info utile despre Bruges găsiți aici – https://www.visitbruges.be/en

Un miracol al vremurilor trecute
Cartofii prăjiți sunt foarte apreciați în Belgia
Choco story – Top 3 producători de cacao
Choco story – puteți mânca oricâte buline de ciocolată
Bruges – Choco story
Bruges – Choco story
La periferie veți vedea astfel de case

Adauga un comentariu

My New Stories