Vacanța în Tirol – Seefeld, un orășel cosmopolit

6

Dacă doriți să petreceți vacanța în Tirol, o alegere foarte bună poate fi frumoasa stațiune Seefeld. Am fost cazați aici 6 nopți, iar elegantul orășel a fost o gazdă bună și primitoare. Este o locație potrivită atât pentru sezonul de vară, cât și pentru cel de iarnă. De asemenea, zona este ideală și pentru familiile cu copii.

Unde se află ?

Seefeld este localizat în vestul Austriei, face parte din landul Tirol și este situat la o altitudine de 1200 m. Fiind la doar 10 km de granița cu Germania, puteți vizita superbul oraș Garmisch-Partenkirchen sau alte obiective din țara vecină. Seefeld are o populație de circa 3000 de locuitori și respiră turism prin toți porii.

Vă așteaptă 309 unități de cazare – 3 hoteluri de 5 stele, multe hoteluri de 4 stele (toate au in dotare piscină și/sau zone spa) plus numeroase alte cazări de 3 stele, pensiuni, apartamente și case de vacanță. Nu lipsesc piscina publică excelentă, două terenuri de golf, și un casino – dacă vreți să intrați nu uitați acasă ținuta elegantă, dar și ceva bani 😊.

Cam așa arată pensiunile și hotelurile din Seefeld
Gasthof Batzenhausl este pensiunea unde am stat 6 nopți
În fața cazinoului avem un parc splendid

Casele și clădirile sunt decorate cu foarte multe flori – sunt convins că florăriile o duc tare bine pe aici 😁. Centrul stațiunii este dedicat pietonilor, doar între 5-8 dimineața, se face aprovizionarea și se ridică gunoiul. În această zonă pietonală sunt multe restaurante, magazine, cafenele, terase, cofetării – numai bune de petrecut ore agreabile.

Tot în zona pietonală este centrul de informare turistică – sunt disponibile foarte multe pliante cu hărți și informații utile. Toate clădirile arată impecabil,cu flori la balcoane și reprezintă o atracție irezistibilă pentru aparatul foto – veți vedea în pozele atașate că nu vă păcălesc.

Cea mai frumoasă casă din Seefeld

Seefeld este înconjurat de munți, cel mai înalt fiind Hohe Munde cu 2662 m. La marginea localității se află lacul Wildsee – faceți un tur al lacului și veți avea ocazia de a vedea peisaje minunate cu munții din apropiere. Pe ambele maluri ale lacului este amenajat câte un ștrand (plaja are iarbă) foarte căutate și de familiile cu copii.

În parcul din oraș este montată o scenă, unde în lunile de vară se țin concerte. Am participat și noi la două dintre ele – sunt susținute de fanfara din Seefeld. Aceasta este formată din locuitorii satului, care în timpul zilei au servici și cântă în timpul liber. Concertele sunt programate seara și sunt un bun prilej de distracție, mai ales că se servește schnaps (băutură tradițională) tuturor doritorilor.

Scena unde se țin concertele din perioada veri

Ce poți face ?

Dacă este să ne referim la activitățile de vară disponibile aici, fiți siguri că nu vă plictisiți. Puteți face plimbări cu trăsura, trasee turistice (un fleac….vreo 650 km de poteci marcate), trasee pentru bicicliști, inclusiv mountain-bike. Puteți urca cu transportul pe cablu pe munții ce străjuiesc localitatea, puteți zbura cu parapanta, juca bowling,tenis sau să mergeți la centrele de călărie și înot. Și toate acestea fără să ieșiți din Seefeld.

Vizitați și obiectivele turistice din regiune – despre două dintre ele am scris aici . Recomand cu drag Seefeld pentru a petrece vacanța în Tirol – dacă treceți prin apropiere, opriți-vă măcar pentru câteva ore. Mai multe amănunte găsiți pe site-ul oficial al localității – http://www.seefeld.com/en

Așa arată clădirea poștei din Seefeld
Apus în Seefeld

Adauga un comentariu

My New Stories