Palatul Herrenchiemsee

1

Bavaria este cea mai frumoasă regiune a Germaniei și are foarte multe de oferit turiștilor. Puteți vedea  stațiuni fermecătoare, palate impresionante dar și sate cu case pictate . Palatul Herrenchiemsee este ridicat pe insula Herreninsel, aflată pe Chiemsee – cel mai mare lac din Bavaria. Palatul a fost construit ca o replică a celebrului Versailles și reprezintă un omagiu adus regelui Ludovic al XIV-lea al Franței pe care Ludwig îl admira foarte mult.

Cum ajungem ?

Având cazarea în Seefeld, drumul a durat cam 2 ore până la parcarea din satul Prien am Chiemsee. Sunt și alte sate de unde puteți lua vaporașul (Bernau,Felden,Űbersee,Feldwiss, Gstadt) – asta și în funcție de zona din care veniți. Dacă parcați la gara din Prien, puteți ajunge la debarcader cu un tren cu aburi – alți bani, altă distracție 😊. De la casele de lângă debarcader luați bilete și în 20 de minute ajungem pe insula domnilor,Herreninsel.

Organizarea este foarte bună, iar orarul respectat cu rigurozitate. Sunt disponibile și  tururi de lac – variante și prețuri AICI. La debarcarea pe insulă, am luat bilete pentru vizitarea palatului . Există și un bilet combinat, valabil 6 luni, ce permite vizitarea celor 3 palate ale lui King Ludwig – Neuschwanstein, Linderhof și Herrenchiemsee. De la casă, aveti două variante de a ajunge la palat – pe jos (20 minute) sau cu trăsura (doar între 15 aprilie-30 octombrie,cu un cost suplimentar).

Palatul Herrenchiemsee
Dacă parcați la gara din Prien puteți ajunge la debarcader cu acest tren cu aburi
Chiemsee
Lacul Chiemsee – gazda perfectă pentru plimbări cu barca
Chiemsee
Bărcile cu vele sunt la ele acasă
Chiemsee
La debarcarea pe insulă ne așteaptă lebede și rațe
Chiemsee
Copiii sunt foarte încântați
Palatul Herrenchiemsee
Până la palat puteți merge și cu trăsura (cost suplimentar)

Herrenchiemsee

În urma vizitei făcute în Franța în anul 1867, unde Ludwig a văzut și palatul Versailles, acesta și-a dorit foarte mult să posede și el un asemenea palat. În anul 1873, s-a cumpărat Herreninsel, iar construcția replicii a început în 1878. La moartea regelui Ludwig (1886) palatul nu era terminat. Se spune că a costat cât Linderhof și Neuschwanstein la un loc și acesta a fost motivul pentru care nu a putut fi terminat.

Probabil că acum, mulţi îi mulţumesc lui Ludwig – veniturile realizate de cele 3 castele sunt impresionante. Palatele sunt asemănătoare și conform ghidului există multe părți din castel și din grădini care sunt identice cu cele de la Versailles. Fântânile din faţa palatului pornesc la fiecare jumătate de oră, iar jocul acestora durează cam 15 minute.

Palatul Herrenchiemsee
Palatul Herrenchiemsee are grădini splendide
Palatul Herrenchiemsee
Palatul Herrenchiemsee
Herrenchiemsee
Palatul Herrenchiemsee
Herrenchiemsee-replică a Palatului Versailles

La interior puteți vedea câteva săli fabuloase – cum ar fi Sala Oglinzilor, care este mai mare decât cea de la Versailles. Cam prin toate sălile veți vedea o mulțime de candelabre unele cu foarte multe lumânări – cel mai scump fiind cel din camera regelui. Turul ghidat durează 35 de minute, ultimul tur începe cu o oră inainte de închidere – verificați orarul de vizitare. Sunt disponibile tururi în germană, în engleză cel puțin o dată pe oră, iar între iulie-septembrie sunt tururi și în franceză,spaniolă și italiană.

La interior nu este permis fotografiatul – pozele din interior, atașate aici, sunt luate de pe site-ul oficial. Casa Scărilor este o altă realizare impresionantă și din spusele ghidului, mulți turiști vin să o vadă aici, deoarece la Versailles s-a prăbușit. Au fost folosite foarte multe materiale scumpe (nu s-a facut deloc economie) – veți putea admira și vedea aur,bronz, cristal,porțelan dar și marmură de Carrara.

Palatul Herrenchiemsee
Scara principală
Palatul Herrenchiemsee
Sala de Consiliu
Palatul Herrenchiemsee
Sala Oglinzilor
Palatul Herrenchiemsee
Curtea interioară
Herrenchiemsee
Palatul Herrenchiemsee
Sculpturile de pe acoperișul palatului

Prin sălile palatului sunt multe tablouri sau statui-bust înfățișându-l pe King Ludwig. Cu toate acestea, regele a locuit aici doar 9 zile în anul 1885, iar după moartea sa, atât castelul cât și  grădinile au fost deschise publicului. După turul palatului, dacă vi se face foame sau sete, intrați la restaurantul cu terasă. Apoi cu forțe proaspete, porniți în vizitarea parcului și grădinilor care se întind pe toată insula. Pentru amatori, există și o potecă de circa 7 km, care înconjoară insula.

De asemenea puteți vizita muzeul dedicat lui King Ludwig – acesta evocă povestea vieții lui. Documente originale, portrete pictate, fotografii istorice, câteva proiecte de construcție ale regelui și multe altele pot fi văzute în camerele muzeului. Vizitarea acestui muzeu este inclusă în prețul biletului. Fosta cameră a regelui arată exact ca în acele timpuri – aceasta nu a suferit modificări.

Herrenchiemsee
Plimbați-vă prin parcul de pe insulă
Herrenchiemsee
Sunt și multe zone cu umbră
Herrenchiemsee
O mică biserică din piatră
Herrenchiemsee
Pe aleile de pe insulă
Herrenchiemsee
Vapoarele circulă des între insulă și satele de pe malul lacului Chimesee
Chiemsee

În una din sălile muzeului a avut loc în anul 1948 o întâlnire istorică unde a fost ,,pusă la punct’’ constituția Republicii Federale Germania. O altă încăpere impresionantă este Sala Imperială. Fiind atât de multe de vizitat, puteți petrece aici chiar și o zi întreagă. Pentru a vedea relaxați aceste locuri, ar fi nevoie de vreo 4-5 ore – aici am luat în calcul și timpii necesari călătoriei dus-întors cu vaporul și pe jos. Vă pot spune cu certitudine, că Palatul Herrenchiemsee este un obiectiv must-see, dacă ajungeți prin zonă. Iată și un link util în planificarea vizitei: Herrenchiemsee

Herrenchiemsee
Palatul Herrenchiemsee
Sălile Muzeului dedicat lui Ludwig
Herrenchiemsee
Chiemsee
Ludwig Fessler este cel mai vechi vapor care circulă pe lac – a fost fabricat în 1926
Chiemsee
Lacul Chiemsee supranumit și Marea Bavariei
Chiemsee

Related Posts

Adauga un comentariu

My New Stories