O plimbare agreabilă prin Liguria

1

Liguria, una din cele mai mici provincii italiene, oferă câteva locuri deosebite. Dacă ajungeți prin această zonă a Italiei,faceți o plimbare prin Liguria și includeți pe traseul vostru, Sestri Levante și Lerici. Sunt două dintre cele mai populare și atractive stațiuni din micuța provincie. Dacă nu sunteți cazați într-unul din cele două orășele, le puteți vedea în aceeași zi – distanța dintre ele este de 60 de km.

Sestri Levante

Prima stațiune vizitată a fost Sestri Levante – chiar lângă gară există o parcare generoasă. Se plătește 1 euro/oră, în perioada 1 aprilie – 1 septembrie, în restul anului este gratuită. Parcarea este foarte căutată de cei care merg la plajă sau vor să viziteze centro storico. La jumătatea lunii iulie, plaja era destul de aglomerată atât în zona liberă, cât și în zonele private cu sezlonguri. La orele prânzului, când soarele este arzător, plajele se mai eliberează.

Baia delle Favole sau Golful Basmelor

Cum intenția noastră era de a ne plimba și de a vizita centrul vechi, am trecut agale pe lângă plajă și ne-am îndreptat spre partea cea mai vizitată – centro storico. Această zonă este de fapt, o limbă de pământ înconjurată de mare. Până la prânz este mai aglomerat, dar după ora 14 multe dintre terase și magazine se închid și te poți plimba nestingherit pe străduțe. Magazine pitorești (multe dintre ele vând produse locale și suveniruri), gelateriile, micile restaurante dau un farmec aparte acestei zone.

Centro storico cu magazine și străduțe pavate cu piatră
Baia del Silenzio – Golful Tăcerii,mai mic dar mai liniștit

Centrul istoric are pe o parte Baia del Silenzio (Golful Tăcerii – mai mic și mai liniștit), de cealată parte este Baia delle Favole (Golful Basmelor – mai mare și mai aglomerat). Numele Golful Basmelor a fost dat în onoarea scriitorului danez Hans Christian Andersen, care a ajuns pe aici în anul 1833.

Pe lângă Baia del Silenzio se poate urca spre biserica din piatră, Saint Nicolò. Este amplasată într-o mică pădure, cu mulți pini – umbra lor este binevenită în zilele toride de vară. De aici de sus aveți ocazia să faceți câteva fotografii frumoase cu zona înconjurătoare. Alte detalii –  http://www.sestri-levante.net/

Din răcoarea pădurii de pini se deschid peisaje frumoase
Biserica din piatră Saint Nicolò
A stat foarte cuminte la ședința foto

Lerici

Pentru vizita în Lerici, am lăsat mașina la Parcheggio Venere Azzurra, pe șoseaua care curge de-a lungul mării. Tariful este de 1,5 euro/oră – introduceți în aparat suma pe care o considerați necesară. Aparatul afișează până la ce oră puteți sta, iar tichetul primit va fi lăsat la vedere pe bordul mașinii.

Am luat-o la pas pe drumul paralel cu marea și am admirat de departe silueta maiestuoasă a castelului din Lerici. Este o încântare să te plimbi pe faleză, printre pini, leandri și palmieri – dacă mai savurezi și gelato, poate fi plimbarea perfectă 🙂 . La capătul plajelor cu nisip este o zonă cu stânci, cu destui oameni care nu aveau vreo problemă în a sta întinși pe aceste pietre incomode.

Silueta castelului se zărește pe fundal
Se stă și pe aceste pietre incomode
Pe faleza din Lerici
În port sunt multe bărci

Ajungem în portul turistic cu sute de ambarcațiuni și continuăm spre Castello Lerici. Acesta este vizibil cam de oriunde și este principalul punct de atracție pentru cei care ajung aici. La castel se urcă pe scări, în câteva minute sau în 10-15 secunde cu liftul.

Acest lift este amplasat în tunelul săpat în stâncă – aleea duce în partea opusă la o plajă mică. De sus, priveliștea este magnifică. Într-o parte se vede portul, Golfo dei Poeti și o mare parte din oraș. De cealaltă parte se vede acea micuță plajă și câteva viluțe colorate așezate pe panta care coboară spre mare.

Vedere spectaculoasă de la castel
Micuța plajă de la capătul tunelului

Aflată în plin soare, piața din apropierea portului este flancată de căsuțe vopsite în culori vesele. Vă puteți răcori cu un pahar de prosecco,la adăpostul umbrelelor de la terasele din jurul pieței. În timpul plimbării noastre am văzut destul de multe locuri unde vă puteți caza.

Tot în această zonă centrală gasiți și un supermarket Conad, de unde vă puteți lua fructe, apă, panini etc. Spre seară am plecat din Lerici, păstrând amintiri și imagini minunate – pozele atașate sper să vă placă și să vă determine să vizitați aceste 2 mici orășele din Liguria. Alte info utile găsiți aici – http://www.lericicoast.it/en/lerici/

Related Posts

Adauga un comentariu

My New Stories