În cele 2 articole anterioare am descris ce poți face în Parga dar și ce poți vedea în apropiere. După atâtea plimbări, sigur ni se va face foame, deci,unde mâncăm în Parga ? În acest articol vei afla recomandări de localuri, toate 3 reprezentând experiențe proprii.
Taverna Sakis
Poziționată la 100 m de Castelul venețian, această tavernă este o afacere de familie, începută în 1954. Meniul este variat, in mare parte cu preparate specifice Greciei, iar preturile sunt extrem de decente. În fiecare seară din cele 4 în care am mâncat aici, mesele au fost pline. Asta spune multe despre serviciile și preparatele de aici. La sosire veți fi întâmpinați cu ouzo și primiți din partea casei pâine prăjită cu usturoi, oregano și ulei de măsline. Ca și băutură vă recomand vinul casei (alb sau roșu), dar aveți și alte opțiuni.
Toate preparatele încercate au fost gustoase – brânza haloumi, pește spadă, carnea de viţel, musaka, plăcinţele cu brânză, baklava etc. Am revenit aici după 3 zile și totuși am fost recunoscuți imediat – cred că grecii au acest har de a ține minte figurile oamenilor. Când am revenit a 3-a și a 4-a oară, eram deja de-ai casei. Nota de plată este scrisă chiar pe fața de masă, care apoi se schimbă. Poate că aceste rânduri nu redau prea bine atmosfera de aici, de aceea vă recomand să mâncați la Sakis dacă sunteți prin Parga.
Taverna Christo’s
situată pe plaja Sarakiniko , este și locul în care am cinat în două seri. Puteți ajunge până aici cu mașina (este indicator spre plaja Sarakiniko), iar parcarea este gratuită. Taverna este amplasată perfect, la câțiva pași de mare, cu vedere către insula Corfu. Mesele sunt dispuse într-o grădină generoasă cu multe plante și flori – oaspeții beneficiază și de o piscină. Dacă luați cina spre seară veți avea parte de un spectacol – cu apusul soarelui. Pentru că am mâncat aici de 2 ori am prins două apusuri minunate.
Meniul nu are foarte multe feluri – cei care caută zeci de feluri vor fi dezamăgiți. În schimb, atmosfera și calitatea preparatelor compensează din plin acest lucru. În general se servesc preparate specfice – souvlaki, diverse aperitive pe bază de brânza feta (recomand saganaki și haloumi), preparate din carne de miel, vinete la cuptor etc. Prețurile sunt rezonabile, iar cadrul natural în care luaţi masa face toți banii. Dacă ajungeți pe plaja Sarakiniko, chiar ar fi păcat să nu mâncați la aceasta tavernă.
Aegis Dine &Drink
Este cel de-al treilea restaurant în care am cinat – îl găsim pe faleza din Parga. Mesele sunt amplasate atât pe terasă cât și în interior – desigur, cel mai frumos este afară. Puteți vedea portul și vasele ancorate aici, castelul, dar și insulița Panagia pe care se află o mică biserică. Meniul este mediteraneean, iar mâncarea este foarte gustoasă și frumos prezentată.
Prețurile sunt puțin mai mari dar totuși se situează în limite rezonabile. Vinul casei este de asemenea foarte bun – de fapt cam pe la toate restaurantele/tavernele, vinul casei este în general ok, atât din punct de vedere calitativ cât și al prețului. Dacă vă întrebați unde mâncăm în Parga, puteți alege dintre aceste 3 localuri. Le recomand din toata inima, celor care își vor petrece câteva zile în această frumoasă stațiune din Grecia.