Vacanta la Nisa

4

O vacanta la Nisa va fi greu de uitat. Coasta de Azur are un loc privilegiat printre zonele de vacanță stilate și exclusiviste. Capitala Rivierei Franceze, Nisa,cu cei 945.000 de locuitori, ocupă locul 5 în Franța (după Paris, Marsilia, Lyon și Toulouse). Pe toată coasta, biletele de autobuz, indiferent de rută și distanță costă 1,5 euro – se încurajează lăsarea mașinii în parcare și se diminuează poluarea.

Nisa

Pentru a vedea rapid punctele importante ale orașului faceți o plimbare cu city train. Durata traseului este de 45 de minute cu o pauză de 10 minute, sus, la ruinele unui castel. De aici veți face câteva poze memorabile cu golful Bay of Angels și orașul Nisa.

Place Massena este cea mai mare piață publică din Nisa cu o zonă exclusiv pietonală, înconjurată de magazine, terase și restaurante. De asemenea trebuie să vă plimbați pe Promenade d’Anglais – un bulevard pietonal cu o lungime de 6 km, unde lumea aleargă, se dă cu bicicleta sau cu rolele. Impozantul hotel Negresco reprezintă un alt punct de atracție.

Vacanta la Nisa
Golful Bay of Angels
Vacanta la Nisa
Nisa văzută de sus de la ruinele castelului – aici trenulețul oprește 10 minute
Vacanta la Nisa

Place Massena cu pavajul mozaic
Vacanta la Nisa

La ceas de seară Place Massena este luminată a giorno !
Vacanta la Nisa
Promenada are 6 km – să te tot plimbi pe aici
O parte din plaja din Nisa
Vacanta la Nisa
Hotel Negresco

Partea veche a orașului, numită și Vieux Nice înseamnă un labirint de străduțe înguste în stil italian. Seara, este frecventată de turiști sau localnici care stau la o terasă, se plimbă sau fac cumpărături în magazinele locale. Aici veți găsi ulei de măsline, condimente, ierburi, săpunuri sau vinuri.  Tot în centrul vechi veți admira turnul cu ceas și impunătoarea clădire a Palatului de Justiție. Mergeți la restaurantul Le Tapenade ca să serviți excelente preparate locale asezonate cu ierburi de Provence.

Pentru desert alegeți gelateria Fenocchio cu cele 96 de variațiuni de inghetata – de la cea de lavandă, iasomie, violete, rubarbă,măsline negre până la clasicele ciocolată, vanilie, fistic, nuci etc. Vizitați și renumita piață Cours Saleya – veți găsi fructe și legume, o piață cu produse locale (condimente, măsline, săpunuri etc) și o piață de flori care este probabil atracția principală prin gama de culori și varietate. Mergeți seara să vedeți și Catedrala Notre-Dame de Nice – în lumina reflectoarelor arată minunat. Alte info găsiți aici – http://en.nicetourisme.com/

Palatul de Justiție
Turnul cu Ceas domină zona veche a orașului
Vacanta la Nisa

Vacanta la Nisa
Piața de flori Cours Saleya
O mare varietate de flori și culori
Spaghete cu pulpă de iepure în sos de vin.
Vacanta la Nisa
Nu puteți rata un răsfăț dulce – 4 vitrine fiecare cu 24 de sortimente

Dificil de ales
Catedrala Notre Dame de Nice
Vacanta la Nisa

Éze

Dacă sunteți în vacanta la Nisa, trebuie să vizitați sătucul medieval Éze – luați autobuzul 82 până la stația Éze-Village. Drumul (Moyenne Corniche) este spectaculos și vă oferă peisaje deosebite spre Mediterană. Încercați să stați pe partea dreaptă a sensului de mers, iar la întoarcere alegeți partea stângă, pentru a beneficia de aceste panorame spectaculoase.

Autobuzul vă lasă chiar la baza stâncii pe care este amplasat sătucul medieval. Veți vedea case din piatră, veți merge pe străzi și alei pavate cu piatră, impecabil refăcute și veți urca pe scări abrupte. În Éze veți găsi magazine de suveniruri cu felinare de diferite forme, atârnate la intrările în case, mici hoteluri, dar și destui turiști.

Vacanta la Nisa
Sus,pe acea stâncă este satul medieval Eze

Străduțele din Eze sunt fermecătoare.
Vacanta la Nisa

Vacanta la Nisa

Partea mai nouă a satului
Vacanta la Nisa
Și cadranul ceasului este albastru.
Vacanta la Nisa

Vacanta la Nisa
Un mic magazin din Eze

Acest sătuc te cucerește imediat, iar după ce te plimbi prin labirintul de străduțe ajungi în vârful stâncii unde se află o grădină exotică cu foarte multi cactuși de toate formele și mărimile. Priveliștile oferite de la înălțimea de 429 m sunt absolut minunate. Predomină culoarea albastră – cerul, marea, chiar și ceasul din turnul bisericii este albastru. Se mai văd acoperișurile de țiglă roșie, multiplele tonuri de verde ale cactușilor și steagul Franței, ce flutură pe una din casele localnicilor.

Prin această grădină exotică veți întâlni și statui care reprezintă zeițele pământului sculptate de Jean-Phillipe Richard. Coborând pe aleile grădinii veți găsi un loc deosebit pentru relaxare – un spațiu cu sezlonguri de lemn, încojurat de plante exotice, care este foarte căutat de turiștii ajunși aici. Puteți să vă întindeți și să savurați priveliștile oferite de aceasta terasă.

Vacanta la Nisa
Din grădină se deschid peisaje deosebite

Vacanta la Nisa
Putem vedea multe specii de cactuși
Vacanta la Nisa
Jos, lângă mare este Eze sur Mer și un mic port.
Zona de relaxare din grădină
Aleile grădinii sunt pe mai multe niveluri
Zeițele pământului sunt prezente prin grădină

Planificați-vă o vacanta la Nisa – veți fi încântați. Dacă tot ajungeți pe Coasta de Azur vizitați și Monte Carlo dar și alte mici orășele minunate . Au revoir chers amis !

Related Posts

Adauga un comentariu

My New Stories