Cazare traditionala in Toscana

0

O variantă foarte bună ar fi să optați pentru o cazare traditionala in Toscana. Funcție și de perioadă, puteți găsi multe cazări sub 180-200 lei/pers/noapte – http://www.agriturismo.net/tuscany/. În loc de hotel alegeți una din numeroasele vile vechi, renovate, care oferă experiențe deosebite. LeTorri este o locație de excepție situată în sătucul San Quirico in Collina din splendida regiune, Toscana.

Vila din sec.18 a avut parte de ample renovări și este amenajată în stil toscan. Gabriele, proprietarul afacerii (împreună cu părinții săi) este un tip extraordinar și va face totul pentru a vă simți minunat. La recepție sunt foarte multe pliante și hărți (ca la un oficiu de turism), iar Gabriele vă va oferi multe alte informații extrem de utile. La circa 5-6 km se află orășelul Montespertoli, de unde vă puteți aproviziona cu tot ce trebuie pentru micul dejun sau pentru prepararea cinei.

Cazare traditionala in Toscana
Vila LeTorri
Cazare traditionala in Toscana
Plante și statui
Cazare traditionala in Toscana
Pe aleile pavate vă puteți plimba printre măslini
Cazare traditionala in Toscana
Fiecare cameră oferă astfel de priveliști
Cazare traditionala in Toscana
Ghivece din ceramică cu lămâi și plante decorative

Casa este înconjurată de o plantație de măslini, de mulți pomi, de alei flancate de plante și flori. Există și o piscină – vara, este punctul principal de atracție.

Vila din sec.18 a fost renovată impecabil
Piscina este folosită din mai până în octombrie
Măslini și viță de vie
Cazare traditionala in Toscana
Prin curte

Camere

Sunt disponibile 9 apartamente – 5 cu 1 dormitor, celelalte 4 având 2 dormitoare. Mobilierul este din lemn,iar paturile dispun de saltele excelente. Apartamentele sunt spațioase și decorate în stil rustic. Din fiecare cameră aveți vedere spre curte și către dealurile din jur, cu plantații de măslini sau viță-de-vie. Fiecare apartament are o bucătărie dotată cu tot ce este necesar pentru a vă simți ca acasă. Totul arată la superlativ și cu siguranță vă veți simți minunat aici.

Cazare traditionala in Toscana
Tavanele au grinzi de lemn
Cazare traditionala in Toscana
Mobilier rustic
Cazare traditionala in Toscana
Paturile au saltele excelente
Toate băile au și bideu
Băile au cabină de duș
Cazare traditionala in Toscana
În bucătărie există și mașină de spălat vase
Aici serveam micul dejun și uneori cina

Cina de bun-venit

În prețul cazării, turiștii vor beneficia de o cină de bun-venit. Aceasta se servește sâmbată seara și se desfășoară într-o atmosferă deosebită. Ar fi greșit să vă gândiți că dacă este din partea casei veți avea parte de ceva frugal si rapid. Se vor servi vreo 10 feluri, în general preparate specifice Italiei. Bruschete,crostini, brânzeturi, paste, salate și la desert – biscuiți cantucci alături de tradiționalul vin Santo.

Toate vor fi stropite cu vin roșu de Chianti și alte băuturi. Preparatele sunt home made și vă asigur că toate papilele gustative vor fi încântate. Veți interacționa cu ceilalți turiști cazați, iar dacă la început poate fi mai dificil, după două pahare de vin totul va fi mai ușor 🙂. Am cunoscut 2 familii de americani din Florida, veniți în Toscana pentru 4 săptămâni – ei aveau parte de 4 cine de acest fel.

Locul arată minunat
Aici se va prepara grătarul
Cazare traditionala in Toscana
O parte din preparatele servite
Cazare traditionala in Toscana
Și acest salon are bârne din lemn

Un alt moment deosebit este o cină cu specific toscan, organizată în fiecare zi de miercuri, dacă sunt minim 6 doritori. Nu este obligatoriu, dar merită cu prisosință – veți avea parte de alte preparate decât la cina de bun-venit.

Masa festivă
Cazare traditionala in Toscana
Începem cu antipasto
A urmat o supă cremă cu crutoane
Lasagna delicioasă – aici s-a lăsat cu repetir
Cazare traditionala in Toscana
Bistecca fiorentina și cârnați toscani
Am încheiat cu tiramisu

Concluzii

Puteți cumpăra produse preparate de proprietari : ulei de măsline, limoncello sau diferite gemuri. Vila Le Torri este foarte căutată, are calificative excelente, astfel că trebuie să faceți rezervare. Pe site aveți disponibilitatea apartamentelor. Recomand cu drag această locație – vă veți simți minunat aici, iar atmosfera locului va fascina orice turist. Dacă alegeți lunile septembrie/octombrie sau aprilie/mai nu veți găsi aglomerația specifică sezonului de vară și veți beneficia de prețuri mai atractive. Site oficial – https://www.letorri.com/en/home-english/

Prin curte veți vedea o mulțime de flori și plante
Cazare traditionala in Toscana
Le Torri

LeTorri este poziționată la distanțe convenabile de San Gimignano și Volterra și la circa 25 de km de Florența, Puteți ajunge într-o oră la Siena și Monteriggioni sau în aproape 2 ore la Pisa și Lucca. Vă recomand să alegeți o astfel de cazare traditionala in Toscana pentru a simți mai bine farmecul locului.

 

Related Posts

Adauga un comentariu

My New Stories