Ce poti face in Ischia Porto

3

În acest articol vei afla ce poti face in Ischia Porto – cel mai mare oraș de pe insula Ischia. Aceasta este cea mai mare dintre insulele aflate în Golful Napoli, de pe coasta vestică a Italiei. Am ajuns pe aeroportul din Napoli după 9 ani – atunci vizitasem Coasta Amalfitană și insula Capri. De la aeroportul din Napoli, mergeți cu autobuzul (Alibus Shuttle) până la capăt, în port – cost bilet 5 euro/fes. Acesta poate fi achiziționat de la casele de bilete de la capetele liniei, dar și de la șofer.

Din port luați unul din numeroasele ferry care leagă continentul de insulă – drumul durează între 60-90 de minute funcție de compania aleasă. Ischia este o destinație căutată de mulți turiști pentru izvoarele cu ape termale și pentru plajele pitorești. Fiind o insulă vulcanică, cea mai mare parte a insulei este muntoasă, iar peisajul este dominat de vârful Epomeo. Cu o înălțime de 789 m acesta se zărește din orice parte a insulei.

Cazare

În Ischia Porto am ales o cazare în vila La Vispa Teresa, situată la 10-15 minute de port și 5-7 minute de centru. Cele 5 camere sunt decorate și denumite diferit. Curățenie, oameni amabili, multă verdeață – acestea sunt punctele forte ale proprietății. Micul dejun, tipic italian, se servește la un bar din apropiere. https://www.lavispateresaischia.com/

Camera Smeraldo
Sub birou este un mic frigider
Baia are duș – găsim săpun lichid, gel de duș și șampon

Un mic colț de refugiu
În curte sunt multe flori
Un mic dejun italian

Zona pietonală începe lângă port – Via Roma – o stradă cu multe magazine, terase,baruri și restaurante. Puteți sta la un pahar de vin, un aperitivo, dar aveți numeroase opțiuni de a lua cina sau prânzul. La orele serii această zonă se umple de turiști. Aleile sunt flancate de palmieri, leandri și alte plante specifice zonei. Dacă o să continuați pe Corso Vittoria Colonna veți ajunge la digul spre Castello Aragonese.

Toate aleile sunt pietruite
Ce poti face in Ischia Porto

Ce poti face in Ischia Porto
Via Roma cu multe mici magazine
Ce poti face in Ischia Porto
Corso Vittoria Colonna, o zonă cu multe restaurante
Ce poti face in Ischia Porto
Pe tarabe sunt multe produse locale
Ce poti face in Ischia Porto
Un mijloc de transport foarte folosit pe insulă
Ce poti face in Ischia Porto
Via Roma
Pe străduțe veți vedea mulți palmieri

Transport

Pe insulă ne-am deplasat cu autobuzul. Sunt mai multe linii care asigură legătura între orășele și principalele obiective turistice. Liniile CS (circolare sinistra) și CD (circolare destra) înconjoară insula – una în sensul acelor de ceas, cealaltă în sens invers. Un abonament pe 3 zile costă 11 euro, iar o călătorie costă 1,6 euro. Toate liniile au capătul lângă port, aproape de unde vă lasă ferry. O plimbare la ceas de seară prin zona portului vă dă ocazia să admirați iahturile…. celor mai norocoși 😀.

Bus Terminal în Ischia Porto
Variantele de bilete disponibile – dacă luați de la șofer, biletul este mai scump cu 0,5 euro
Din port puteți opta pentru o excursie
Ce poti face in Ischia Porto
Portul din Ischia Porto
Ce poti face in Ischia Porto

Ce poti face in Ischia Porto
Sunt multe iahturi…mai mari sau mai mici

Plaje

În Ischia Porto sunt și câteva plaje cu nisip și ceva pietriș fin. Sunt și zone private, dar și zone unde se poate sta la liber. Spiaggia Pescatori oferă și cea mai frumoasă priveliște, spre Castello Aragonese. Seara castelul este frumos luminat. Cealaltă plajă, Spiaggia San Pietro este mai lată, mai aproape de port, dar nu oferă această panoramă. La jumătatea lunii septembrie, apa era foarte caldă – cam 25-26 de grade.

Ce poti face in Ischia Porto
Spiaggia Pescatori, cea mai apropiată de Castello
Ce poti face in Ischia Porto
Castello văzut din partea opusă
Ce poti face in Ischia Porto
Noaptea, castelul este luminat
Ce poti face in Ischia Porto
Spiaggia San Pietro este mai lată, dar nu are view !
Ce poti face in Ischia Porto
Zona privată,cu baruri,umbrele – Spiaggia Pescatori
Ce poti face in Ischia Porto

Restaurant

În 2 din cele 5 seri petrecute pe insulă am servit cina la un local recomandat de gazdă – Ristorante da Assuntina. Localul este poziționat aproape de mare, lângă Spiaggia di San Pietro. Este deschis zilnic între 12.30-15 și 19-24, iar meniul are câteva pagini. Noi am optat pentru pește și salată cu caracatiță alături de o carafă cu vinul casei. De fapt, la mai toate restaurantele vă recomand să încercați vino della casa – un vin foarte bun. Un sejur în Ischia înseamnă să te bucuri de relaxare pe plajele minunate, de mâncare excelentă, de explorarea satelor pitorești și de băi benefice în parcurile termale. Dacă astăzi ați aflat ce poti face in Ischia Porto, în următoarele articole veți vedea și alte locuri superbe de pe insulă.

La ora 19 localul este gol
Localul arată foarte bine
Salată cu caracatiță și crutoane – excelentă
Pește la grătar pe pat de rucola
File de pește spadă
Legume la grătar cu roșii coapte, zucchini, vinete și fenicul
După ora 20 localul este plin

Related Posts

Adauga un comentariu

My New Stories