După atâtea vizite la cele mai frumoase mănăstiri dar și pe la alte obiective turistice din Bucovina vine și momentul în care te întrebi – dar noi unde mâncăm în Bucovina ? Am încercat 2 variante, ambele fiind extrem de apreciate. Pensiunile la care vă cazați, pot oferi și masa, dar pentru cei care au inclus doar micul dejun, cele două locații prezentate aici, pot fi atractive.
Popasul Turistic Bucovina
este situat la circa un km de ieșirea din satul Sucevița către Câmpulung-Moldovenesc pe DN 17A. Complexul arată minunat, cu amenajări rustice, căruțe cu flori, o moară de apă, plante și arbuști ornamentali. Locația oferă și cazare, în camere sau apartamente. Fiind poziționat la marginea pădurii, este înconjurat din toate părțile de brazi maiestuoși. Și aici erau mulți turiști străini ca și pe la toate mănăstirile din zonă. M-a bucurat mult acest fapt – ce bine ar duce-o România, dacă peste tot turismul ar avea parte de o dezvoltare/promovare gândită ca la carte.
Popasul dispune de un restaurant cu bucate alese. După o consultare prelungită a meniului, ne-am hotărât: tochitură, bulz, mușchi rulat în crustă, pulpe de pui. După savurarea acestor feluri gustoase, alături de un pahar de vin local, am decis să luăm și desert. După alte cercetări prin meniu, s-a decis: clătite creole, plăpumioară cu mere și nuci, iar din partea casei, am primit o prăjitură deosebită cu blat de cacao, banană și o cremă foarte bună.
Porțiile sunt mari și suficiente, iar prețurile sunt de bun simț. În concluzie, dacă ajungeți în zonă, nu ezitați să treceți pragul acestui minunat complex – veți avea parte de liniște, relaxare, aer curat și nu în ultimul rând, de o mâncare gustoasă. Mai multe detalii – http://www.popas.ro/
Rădăuți
Acest mic orășel din nordul Moldovei a fost gazda noastră pentru o altă zi frumoasă petrecută în Bucovina. Am rămas plăcut impresionat de curățenia de aici și am vizitat câteva locuri importante. Catedrala orașului este foarte frumoasă, iar alături putem vizita Mănăstirea Bogdana. Aceasta a fost ctitorită de voievodul Bogdan I și este cea mai veche biserică din piatră din Moldova.
Închisă de regimul comunist, mănăstirea a fost redeschisă în decembrie 1992. Parcul din apropiere reprezintă un bun prilej de plimbare prin natură. Aici găsim monumentul dedicat lui Bogdan I – o statuie ecvestră. Pentru cei mici, în oraș există un parc zoologic și o herghelie.
Restaurantul Antique
ne-a fost recomandat de câțiva prieteni astfel că puțin după ora prânzului i-am trecut pragul. Localul este amenajat cu gust – toate decorațiunile au fost aduse din Olanda. Imediat ce au fost aduse meniurile, au apărut ceva probleme – ce alegem ?. După câteva minute de dezbateri ne-am decis – ciulama de ciuperci cu mămăliguță, platou ciobănesc, ciolan cu fasole, papanași, tort. Servirea foarte bună, atmosferă plăcută, plus preparate excelente – toate acestea au dus la un prânz extrem de reușit.
Restaurantul este renumit in zonă, porțiile sunt mari iar prețurile extrem de decente. Meniul restaurantului se schimbă la fiecare 3 luni. La terminarea mesei ne-am ajutat unii pe alții să ne ridicăm de pe scaune (glumesc desigur), dar toți am fost încântați de acest minunat local. Dacă pașii vă poartă prin Rădăuți, nu ratați acest loc. Alte detalii – https://restaurant-antique.ro/
Ne-am oprit la popasul Bucovina, fix ieri. Inca nu m-am ridicat de pe toaleta, deci prea curand nu mai ajungem pe la ei
Sunt câțiva ani de când am trecut pe acolo și am scris articolul. Îmi pare rău că lucrurile s-au schimbat și nu în bine.