Păstrăvăria Albota

4

Un bun popas în drumul spre sau dinspre Transfăgărașan îl poate reprezenta Păstrăvăria Albota, situată la 4 km de satul Cârțișoara. Locația este poziționată într-un decor încântător cu munții Făgăraș în fundal. 2 bazine cu păstrăvi sunt puse la dispoziția turiștilor pentru a putea pescui (se pot închiria undițe cu 5 lei), iar păstrăvul prins se poate achiziționa cu 25 lei/kg. Unul din bazine găzduiește sturioni, restul fiind alocate păstrăvilor.

Am avut cazare pentru 2 nopți, iar tariful pentru o cameră dublă, în plin sezon,cu mic dejun inclus a fost de 275 lei. Serviciile de cazare oferite sunt foarte bune – camere mari, cu balcon,paturi confortabile. Un camping situat la o distanță de 300 m de complex, poate reprezenta o alternativă de cazare. Sunt 9 căsuțe dotate cu tot confortul necesar – există și o piscină în aer liber.

În weekend este foarte mare aglomerație – este recomandat să veniți aici în cursul săptămânii. În curtea complexului sunt mai multe băncuțe, locuri de joacă pentru copii, dar și balansoare unde vă puteți legăna în timp ce admirați peisajul înconjurător. Spațiul este unul generos astfel că te poți plimba pe alei și poteci ca printr-un parc.

Complexul Albota – corpul principal.
Bazinele cu păstrăvi în prim-plan și Munții Făgăraș pe fundal.
Vila Poienița din cadrul complexului – și aici vă puteți caza.
O altă terasă unde se poate servi masa.
Bazinul cu sturioni.
Bazinele cu păstrăvi.
Vă puteți relaxa pe acele balansoare.
Cele 9 căsuțe din camping.
Piscina din cadrul campingului.
Peisaj splendid din curtea generoasă a campingului.

Micul dejun

Pentru cei cazați în complexul Albota, prima masă a zilei se servește pe terasa exterioară, între 8 și 10.30. Cred că este cel mai bun mic dejun de care am beneficiat la o cazare din România. Sunt oferite multe produse proprii, de calitate – remarcăm icrele excelente, untul de casă și laptele de bivoliță.

Pâinea este pregătită tot aici, iar ca și băuturi aveți apă,suc,ceai și cafea. Priveliștea de pe această terasă este deosebită, astfel că micul dejun poate dura mai mult. Fiind zonă de munte vremea poate fi mai rece, chiar și în lunile de vară.

Pe această terasă se servește micul dejun.
O parte din produsele oferite la prima masă a zilei.
Multe produse proprii – icrele sunt excepționale.
O parcare exterioară pentru cei care nu sunt cazați aici.
Denumirea complexului este încadrată de 2 păstrăvi.
Munții Făgăraș.
La orele dimineții.

Restaurant

Păstrăvăria Albota are marele avantaj că oferă posibilitatea de a lua prânzul sau cina, și persoanelor care nu sunt cazate aici. Cum în zonă nu aveți prea multe opțiuni, puteți lua în calcul să serviți masa aici. Sunt disponibile mai multe terase, cu vedere la munte sau la bazinele cu pești.

Deviza restaurantului este ,,De la fermă în farfurie’’. O mare parte din preparatele servite, provin din resurse proprii – se menționează un procent de 80%. Din meniu nu lipsește păstrăvul, pregătit în diferite moduri.

O fermă de animale (care poate fi vizitată) din Cârțișoara și un atelier de preparat produse lactate, furnizează alimentele necesare. Acestea pot fi cumpărate de la magazinul aflat la intrarea în complex sau prin comandă la magazinul online.

Parcarea pentru cei cazați în complex, este separată de spațiile de parcare pentru cei care vin doar la plimbare și pentru a servi masa. Am fost foarte mulțumit de ceea ce am găsit aici, astfel că vă recomand o vizită la Păstrăvăria Albota. Alte detalii – https://albota.sobis.ro/

Ciorbă țărănească de văcuță.
Gulaș Angus cu piure și murături.
File de păstrăv în sos de vin, cu orez sălbatic.
File de păstrăv în fulgi de porumb, cartofi natur și sos de pătrunjel.
File de păstrăv la grătar cu cartofi natur.
Papanaș cu gem de afine.
Apus la Albota.

Adauga un comentariu

My New Stories