Ciudad – capitala Mexicului

0

Ciudad de Mexico – capitala Mexicului este una din cele mai mari aglomerări urbane din lume. Mexicul este una din cele mai căutate destinații turistice din lume. Este și cea mai veche capitală din America – până în 1521 se numea Tenochtitlán.  Inițial, orașul a fost construit în 1325,de către azteci, pe o insulă a lacului Texcoco. Ciudad de Mexico (CDMX) este situat la 2240 m altitudine, are o populație de 22 de milioane de locuitori și ocupă o suprafață de 1.485 kmp.

Aglomerația este prezentă peste tot, indiferent dacă te deplasezi cu mașina sau pe jos. Cel mai lung bulevard din CDMX este Avenida de los Insurgentes – cu o lungime de 29 de km, traversează orașul de la nord la sud. Un alt bulevard lung este Paseo Reforma – are doar 14,7 km. Pe lângă cele 12 linii de metrou, în CDMX găsim cea mai lungă telegondolă urbană din lume. Aceasta are 7 stații, o lungime de 10,6 km și leagă cartierele mai sărace din oraș.

Ciudad - capitala Mexicului
O imagine uzuală în CDMX
Multe bulevarde sunt flancate de palmieri
Așa arată bancnotele de 20,50,200 și 500 de pesos
Ciudad - capitala Mexicului
Florile sunt prezente prin oraș
Ciudad - capitala Mexicului
O meserie care nu a dispărut din CDMX
Ciudad - capitala Mexicului
Aglomerație este și seara
Cea mai lungă telegondolă din lume (imagine preluată de pe net)

Centrul istoric

Centrul istoric al orașului se parcurge la pas, alături de mii și mii de oameni. Străzile duc către Zócalo (piața centrală), numele oficial fiind Plaza de la Constitución. Este a 2-a cea mai mare piață din lume cu o suprafață de 46.000 m.p. În această piață sunt ruinele vechii capitale aztece – Tenochtitlán.

În anul 1519, anul invaziei spaniole, orașul avea 200.000 de locuitori – pe atunci Londra avea doar 70.000 de locuitori. Pe străzile din centru veți găsi comercianți de obiecte de artizanat sau antichități. Pe lângă numeroasele magazine, nu lipsesc artiștii locali – aceștia cântă și dansează generând veselie și voie bună. Centrul istoric al CDMX este inclus în patrimoniul UNESCO .

Ciudad - capitala Mexicului
Aglomerația este omniprezentă

Costă câțiva pesos ca să vă fotografiați alături de aceste personaje
Ciudad - capitala Mexicului
Sediul administrației municipale din Plaza de la Constitución
Ciudad - capitala Mexicului
Dansuri tradiționale
Ciudad - capitala Mexicului
Ruinele vechii capitale aztece, Tenochtitlán
Ciudad - capitala Mexicului
Centrul istoric din CDMX

Xochimilco

Este unul din satele formate pe fostul lac Texcoco – astăzi a devenit principalul producător al plantelor și florilor din regiune. La bordul unor bărci colorate, numite trajineras, am făcut o croazieră pe apele sistemului de canale. Cu mare plăcere am asistat la un spectacol oferit de cântăreții mariachi. Am cântat împreună cu ei refrenele binecunoscute, Cielito Lindo, Guantanamera, La Bamba etc. Xochimilco (câmp de flori în dialectul nahuatl) este inclus în patrimoniul UNESCO .

Bărcile colorate – trajineras
Bărcile sunt vopsite în culori vesele
O mulțime de turiști sau localnici savurează aceste plimbări cu barca
Sunt mai multe puncte de îmbarcare

Această zonă este un furnizor important de flori
O diversitate de flori și culori

Museo Nacional de Antropologia

Mexico City este al 2-lea oraș din lume după numărul de de muzee (locul 1 este Londra). Cel mai faimos este Museo Nacional de Antropologia. Este unul din cele mai importante muzee de acest gen din lume și cel mai mare din America. Muzeul deține piese fabuloase – aici poți afla istoria civilizațiilor hispanice și precolumbiene.

Impresionantele capete de olmeci sunt realizate din bolovani uriași de bazalt, ce cântăresc 20 de tone. Olmecii au trăit între anii 1400 și 400 î.Hr. Rămâne un mister cum au fost transportați bolovanii de la mari distanțe și cum au fost prelucrați. Capetele datează cel puțin din 900 î.e.n. și au trăsături distinctive ale civilizației olmece.

Ciudad - capitala Mexicului
Intrarea în muzeu
O replică a templului Teotihuacan
Piatra soarelui

Unul din capetele de olmeci
Cum or fi sculptat ?
Regele Pakal unul din marii conducători mayasi
Ciudad - capitala Mexicului
Templu mayas
Ciudad - capitala Mexicului

Ciudad de Mexico – capitala Mexicului este un oraș imens care oferă turiștilor numeroase obiective turistice. În articolul următor vom vedea impresionantul sit arheologic de la Teotihuacan, dar și alte locuri frumoase.

Related Posts

Adauga un comentariu

My New Stories