Ce să vizitezi în Veneția,singurul oraș din lume construit pe apă

8

Veneția este singurul oraș din lume construit pe apă. Este ridicat pe mai mult de 100 de insulițe, susținute de pari din lemn și legate între ele de 400 de poduri. Marele avantaj al Veneției este absența mașinilor. Marele dezavantaj este faptul că, în permanență, orașul este amenințat de inundații.

Cum ajungem ?

Cu avionul până la Treviso sau, mai aproape, pe aeroportul Marco Polo. Cazarea în Veneția este destul de scumpă – găsiți cazări convenabile în Mestre. De aici luați trenul,tramvaiul sau autobuzul până în Veneția. Un bilet de tramvai sau autobuz costă 1,5 euro luat de la automat sau 3 euro de la bord. Sunt disponibile tichete de 1/2/3/7 zile la prețuri de 20/30/40/60 de euro. Sunt valabile și pentru vaporetto, dar trebuie validate la fiecare urcare. Detalii transport 

Principalele obiective

Centrul Veneției turistice este reprezentat de Piazza San Marco, grandios punct de atracție. Porumbeii, cafenelele și magazinele chic reprezintă un magnet pentru orice turist. Câteva din cele mai reprezentative edificii se află aici – Basilica San Marco,Torre dell Orologio și Campanila. Urcați în Campanila pentru vederi minunate.

Piazza San Marco
Basilica San Marco
Torre dell Orologio
De sus din Campanila, priveliștea este minunată
Panorama insulei Giudecca
Piazza San Marco văzută din Campanila
Nici nu zici că sunt canale printre clădiri
Cele două coloane – una cu leul înaripat,simbolul orașului,a doua cu Sf.Teodor,primul patron spiritual al orașului

Palazzo Ducale

sau Palatul Dogilor,remarcabil exemplu de construcție în stil gotic, este situat foarte aproape de Piazza San Marco. L-am vizitat și noi și pot spune că este cel mai frumos palat văzut până acum. În cele 3 aripi ale palatului sunt o mulțime de camere grandioase. Cea mai impresionantă este Sala dei Maggior Consigli (Sala Marelui Consiliu) care îi putea primi pe toți cei 480 de nobili venețieni care făceau parte din consiliu. Învecinată cu palatul este fosta închisoare ducală. Și aceasta se poate vizita – prizonierii judecați și condamnați erau conduși spre celulă pe un pod îngust. Acesta a fost numit Il Ponte dei Suspiri (Puntea Suspinelor).

Palatul Dogilor văzut din exterior
Curtea interioară a palatului
Scara aurită
Tavan decorat superb
Sala Marelui Consiliu
Impresionantă sală
De pe Puntea Suspinelor,, condamnații aruncau o ultimă privire spre libertate

Canale Grande

Este ,,șoseaua,, principală a Veneției, ce are o lungime de 3,5 km. Canalul este flancat de clădiri somptuoase și palate splendide. Cel mai bine se vede din vaporetto – luați unul de la Piazza San Marco și coborâți la gara St.Lucia. Pe această distanță sunt 3 poduri care traversează Canale Grande. Primul pod pe sub care trecem este Ponte dell’Accademia, un pod de lemn construit în 1932. Al doilea și cel mai faimos pod este Ponte Rialto. Are două rânduri de magazine mici, ce vând articole din piele,mătase,măști și suveniruri. Ultimul pod pe sub care trecem este Ponte degli Scalzi.

O plimbare pe Canale Grande este o experiență care trebuie încercată
Trafic intens
Seara, terasele sunt luminate și puteți servi un pahar cu vin
Ponte dell’Accademia
Foto din vaporetto, de la nivelul apei
Ponte Rialto

Ponte della Costituzione situat în apropierea gării din Veneția

Plimbare cu gondola

Dacă puteți, luați o gondolă pentru a savura pe deplin farmecul Veneției. Astăzi circulă pe apele lagunei circa 400 de gondole. Toate sunt negre (hotărâre a Senatului), au 11 m lungime și 1,42 lățime. Într-o gondolă încap 6 persoane – o plimbare de 40 de minute costă 80 euro. Prețul este fix, iar costul se împarte la numărul de persoane. Cu aceste gondole puteți trece prin canalele înguste, pe unde vaporașul nu încape.

Pe aici se trece doar cu gondola
Una din stațiile aglomerate de unde puteți lua o gondolă

La Piazza San Marco este cea mai mare stație pentru gondole
O altă față a Veneției, într-o zonă fără turiști
Apus în Veneția

Cel mai bine, Veneția se parcurge la pas. Puteți să vă pierdeți pe străduțele mai puțin aglomerate, dar la fel de fermecătoare. Ieșind din zonele pline de turiști, veți găsi localuri cu prețuri ceva mai prietenoase. Magazinele de suveniruri sunt la tot pasul, principalul suvenir fiind măștile colorate – nu lipsește magazinul Ferrari. Milioane de turiști sunt atrași anual de farmecul Veneției. Orașul este unic și toți cei pasionați de călătorii, ar trebui să ajungă aici 2-3 zile. Alte informații utile – https://www.veneziaunica.it/en

Oază de verdeață
Palazzo Barbaro
Hotel Carlton cu ferestrele spre Canale Grande
Clădiri pictate pe Canale Grande
Câteva hoteluri cu vedere la Canale Grande
Magazinul Ferrari nu lipsește din Veneția
Unul din simbolurile Italiei

Related Posts

Adauga un comentariu

My New Stories