Highline 179 – dornic de adrenalină ?

3

Cu o lungime de 406 m, o lățime de 1,2 m și o înălțime maximă față de sol de 113 m, podul Highline 179 este una din atracțiile landului Tirol. Dacă ești dornic de ceva adrenalină, aici este locul ideal pentru tine.

Localizare

Din Seefeld unde am avut cazarea se poate ajunge în circa o oră și jumătate. Podul este situat aproape de orașul Reutte, pe drumul național 179, iar la data inaugurării (noiembrie 2014) era cel mai mare pod pietonal suspendat din lume. Biletul de acces costă 10 euro – cu acest bilet, podul poate fi parcurs dus-întors. Ca să ajungeți la capătul podului, aveți de urcat pe potecă, prin pădure circa 15-20 de minute.

Înainte de a trece podul, puteți vizita Castle Ehrenberg. Ruinele cetății oferă peisaje frumoase și puncte de belvedere spre satele și văile din jur. Am parcurs puntea dinspre Ehrenberg către Fort Claudia (cetate de pe versantul opus) și am coborât prin pădure spre parcare. Priveliștea de pe pod este amețitoare (la propriu) – se pot realiza fotografii minunate. În timpul verii, Highline 179 este deschis între orele 8-22.

Highline 179
O primă vedere din parcare
Pe fundal cetatea Ehrenberg
Panoul de prezentare
De aici începe urcarea prin pădure
Highline 179
Vedere chiar de sub puntea suspendată.
Highline 179
Urcăm până la cetate
Highline 179
Din cetate se deschid peisaje frumoase

Highline 179

Highline 179 are o capacitate maximă de 500 de persoane simultan. Numărul turiștilor prezenți pe pod este ținut sub control prin faptul că intrarea și ieșirea de pe pod se face prin turnicheți și prin scanarea biletului. Podul este foarte sigur și pentru copii, parapeții laterali fiind înalți de 1,20 m. Senzațiile tari există, oricât de liniștit încerci să fii.

Dacă ,,ai norocul’’ să găsești câțiva tineri mai ,,zglobii’’ care încearcă să balanseze podul (altfel foarte stabil) nivelul mai crescut al adrenalinei este asigurat. Parcurgând puntea de la un capăt la celălalt, am văzut și oameni mai albi la față, datorită balansului imprimat de tinerii amintiți mai sus. Evident balansul maxim este pe la jumătatea podului, iar cei care au rău de înaltime, nu ar trebui să parcurgă acest pod. Alte detalii – https://www.highline179.tirol/en

Panou informativ

Highline 179
Podul văzut din cetate
Pare destul de bine prins, nu-i așa ?
Highline 179
Și am pornit ! Este departe capătul celălalt ?
Peisaj de pe pod
Highline 179
De la peste 100 m înălțime.
Highline 179
Cetatea Ehrenberg și podul într-o imagine.
Certificarea Guiness Book
Highline 179
O poză de la revedere !

Plansee

situat la aproape 1000 m altitudine, a fost următoarea noastră oprire – de la Highline 179 ajungeți în 15 minute lângă acest lac alpin, cu culori deosebite ale apei. Al doilea lac ca mărime din Tirol, Plansee are o adâncime maximă de 77 m, iar apa are o puritate de clasa A (cea mai bună). Veți găsi spații generoase (cu iarbă) pentru plajă, iar lacul este ideal pentru o plimbare cu vaporașul, cu o barcă închiriată, sau chiar pentru o baie, în cazul celor mai curajosi.                

Zona este bine protejată – veți vedea foarte puține case, pensiuni și hoteluri. Astfel se păstreaza foarte bine ,,sălbăticia’’ regiunii. Șoseaua se strecoară pe malul stâng, iar aproape de ,,coada lacului’’ (Forelle) ne-am oprit la o terasă amenajată pe iarbă, pentru un popas la o gustare cu cârnați specifici zonei plus o bere nefiltrată. Liniștea și aerul montan extrem de curat ne-au creat o stare excelentă de relaxare. Vă puteți caza la camping sau la cele câteva pensiuni din zonă, pentru a simți mai bine atmosfera locului, aveți info aici – https://www.camping-plansee.com/en/

De aici pleacă vaporașul pentru tur de lac.
Lacul pitit între munți are culori foarte frumoase.
Cei mai curajoși fac baie
Una din zonele cu iarbă unde se poate sta la plajă.

Related Posts

Adauga un comentariu

My New Stories