Parcul acvatic Marineland – un show unic în Europa !

7

O vizită la Marineland nu poate lipsi din program, dacă ajungeți pe Coasta de Azur. Parcul acvatic Marineland oferă spectacole live cu foci, lei de mare, balene ucigașe sau delfini. Copiii vor fi cei mai fericiți, dar nici cei mari nu vor regreta. Fiind cazați în Nisa am ales trenul (un bilet este 3,6 euro) iar drumul durează cam 20 de minute. Coborâți în stația Biot și mai mergeți pe jos 5 minute până la intrarea în parc.

Dacă stați 3 zile pe Riviera Franceză, vă recomand să achiziționați cardul French Riviera Pass pentru 72 de ore. Acest card oferă multe intrări gratuite, inclusiv la Marineland, dar și discounturi la obiectivele importante. Fără card, biletul online costă 27,90 euro sau la casă 39,5 euro. Copii între 3-12 ani vor plăti 21,90 euro respectiv 32,5 euro. Dacă veniți cu mașina, parcarea pentru o zi costă 9 euro.

La intrare veți primi harta parcului și un pliant cu orele de începere a spectacolelor. Sunt programate 2 spectacole/zi, la ore diferite, astfel încât să poți asista la toate. Primul spectacol văzut a fost cel cu foci urmat de cel cu lei de mare. La acest show, evitați să stați în zonele marcate cu ‘’splash zone’’- veți fi stropiți din abundență, de la salturile animalelor cu dimensiuni apreciabile.

Un moment de tandrețe

Un show unic în Europa, cel cu balene ucigașe este și cel mai impresionant – personal, acesta mi-a plăcut cel mai mult. În timpul acestui show ne-a fost prezentat pe ecran un filmuleț cu nașterea unui pui de orca în captivitate – lucru rar întâlnit. Mama și puiul au ,,lucrat‘’ împreună în acest show alături de alte 3 exemplare.

Bazinul pentru balene are 11 m adâncime, iar spre tribună este un perete de sticlă, lung de 64 m, prin care puteti vedea și sub apă superbele mamifere. Este impresionantă apropierea dintre dresor și animal și agilitatea surprinzătoare cu care se execută exercițiile din program. Fiecare reușită este răsplătită cu mult peşte – nu mă surprinde prețul biletului la cât peşte se consumă.

Acesta este bazinul pentru balene
Puiul născut în captivitate evoluează alături de mama lui
Orca imită poziția dresorului
Ne transmite salutări !
Prin peretele de sticlă puteți vedea de aproape aceste exemplare deosebite.

Delfinii nu se lasă mai prejos și reușesc un alt spectacol atractiv. Multe figuri sunt executate în strânsă colaborare cu dresorul – fiecare delfin este mai apropiat de o anumită persoană cu care ,,lucrează’’ cel mai mult. Acrobații cu mingea sau cu cercuri, aruncatul dresorilor în apă și multe alte asemenea figuri fac deliciul celor mari și mici.

În parc, unii pinguini au locul lor special,cu multă gheață, dar puteți vedea și tunelul de sticlă în care rechinii și pisicile de mare înoată la 20 de cm de voi. În acvarium veți întâlni pești cu un colorit deosebit, recifuri de corali și alte viețuitoare marine. În alte bazine sunt urși polari, alte specii de pinguini, țestoase etc. Sunt câteva standuri și un restaurant, unde puteți să vă astâmpărați foamea sau să savurați o băutură. O zi petrecută în acest parc, poate fi o zi perfectă !

Site oficial – https://www.marineland.fr/en/

Un alt fel de schi nautic !

Adauga un comentariu

My New Stories