Strada della Forra și Pieve di Tremosine – frumusețe pur și simplu

3

Într-unul din primele articole am scris despre Limone sul Garda , gazda noastră pentru un city-break din octombrie 2019. Dacă ajungeți în zonă vă recomand 2 locuri de vizitat lângă lacul Garda – nu ezitați să vedeți aceste frumuseți. De la aeroportul din Bergamo am închiriat o mașină și am pornit spre Pieve di Tremosine. Aici se ajunge pe unul din cele mai frumoase drumuri panoramice.

Strada della Forra

În traducere Forra înseamnă chei.Drumul este inclus și în topul celor mai pitorești drumuri pe care să conduci dangerousroads . Șoseaua este semaforizată, cu circulație alternativă, pe o distanță de peste 1 km. Sunt câteva tuneluri, se acordă prioritate la mica înțelegere, iar uneori, drumul îngust te poate face să dai înapoi pentru a face loc mașinii care vine din sens opus. Un scurt videoclip puteți vedea aici

Presărat cu câteva curbe fără vizibilitate, traseul se parcurge cu viteză redusă pe multe porțiuni. Drumul, inaugurat în anul 1913, este o bijuterie decupată în munte, și este recomandat șoferilor cu destulă experiență. După cum bănuiți, nu am poze de pe drum (am făcut una singură, când eram oprit la semafor), dar ca să vă faceți o idee, găsiți imagini cu această șosea aici

La ieșirea din chei, există un loc unde te poți opri pentru a admira impresionanta lucrare și să faci câteva poze. Mai urcăm puțin și ajungem la intrarea în satul Pieve aflat la o altitudine de 418 m.

Așteptând la semafor.
Singurul loc unde am putut opri și să facem fotografii.
Pieve di Tremosine.
Acest sat are o poziționare splendidă
Centrul satului.

Pieve di Tremosine

este unul din cele 18 mici sate care formează Comune di Tremosine. Satul beneficiază de tot farmecul naturii și este situat perfect – între nuanța de albastru a lacului și nuanța de albastru a cerului. Fiind amplasat pe o stâncă terasată, oferă priveliști fantastice spre Lago di Garda.

Unul din hotelurile de aici are restaurant cu terasă panoramică suspendată – locul perfect pentru a te caza și mânca aici. De pe terasa alăturată accesibilă tuturor, dacă vă uitați în jos veți trăi o senzație tare – hăul care se cască sub noi are vreo 400 m. De la cele câteva puncte de belvedere (terrazza) veți vedea peisaje care te lasă fără cuvinte.

Vedere de pe prima terazza – în stânga este terasa restaurantului
Între albastrul cerului și cel al lacului
De drag te plimbi pe aceste alei înguste.
Un pasaj pe sub casele localnicilor.
Nu vă uitați în jos – distanța este de vreo 400 m
Pe malul opus se zăresc alte sate cochete.

Străduțe și alei înguste sau foarte înguste, case frumoase, mici magazine dar și câteva localuri unde puteți bea o cafea sau servi masa – cam acesta este decorul pe care o să-l vedeți. Deschiderea este amplă, peisajul magnific, soarele strălucea – toate condițiile pentru fotografii, contemplare și relaxare.

O a doua terasă este lângă Biserica San Giovanni construită în sec.12 și refăcută la forma actuală în jurul anului 1570. De aici se vede foarte bine zona primei terase (cea de lângă hotel), dar și stânca pe care este amplasată. Ne-a plăcut foarte mult pe aici, astfel că ne-am promis că vom reveni. Puteți găsi alte informații – aici

Turnul bisericii San Giovanni
No comment !

Adauga un comentariu

My New Stories