Castelul din basmele copilăriei

5

Schloss Drachenburg este unul din cele mai vizitate castele din Germania – se află la circa 35 km/35 min de Köln. Poate fi o destinație agreabilă și ușor accesibilă dacă ajungeți prin zonă. Castelul pare desprins din basmele cu prinți și prințese ale copilăriei. Fiind o destinație populară printre turiștii germani, i-am alocat și noi câteva ore, cu ocazia scurtului sejur din Köln.

La castel se ajunge în 2 moduri – din Königswinter cu funicularul sau pe jos 15 min, varianta aleasă de noi. Am parcat la baza dealului unde este ridicat castelul, apoi mergem prin pădure pe un drum în ușoară urcare. După câteva minute vedem Nibelungenhalle, un spațiu cu atracții pentru copii, inclusiv reptilienzoo. Înainte de a ajunge la castel trecem pe lângă două case superbe specifice zonei, cu grădini frumoase.

Intrarea pe domeniul castelului

La intrarea pe domeniul castelului, achităm biletul în valoare de 7 euro/adult și pășim într-o lume de basm. Castelul este construit pe dealurile Siebengebirge (șapte munți) și este înconjurat de păduri. În jurul castelului sunt mai multe alei pe unde se pot face plimbări de voie, astfel că vă puteți petrece o zi întreagă vizitând castelul și domeniul acestuia.

Având un asemenea decor, aici se organizează multe cununii (în timpul vizitei noastre am văzut două asemenea evenimente) sau recepții private. În jurul castelului sunt grădini amenajate impecabil, cu flori în culori vesele, pomi și plante decorative. Intrarea este flancată de felinare de epocă și balustrade din fier forjat.

Schloss Drachenburg sau Castelul Dragonului
La cum arată, nu e de mirare că este unul din cele mai vizitate castele din Germania

În stânga intrării găsim Terasa lui Venus, un spațiu amenajat impecabil. Fântânile restaurate sunt funcționale, pomii sunt tunși la linie, iar hortensiile și trandafirii atrag toate privirile. Aranjamentul floral din această grădină este diferit în fiecare an. Terasa castelului este o zonă foarte căutată pentru plimbare și fotografii.

Schloss Drachenburg a fost construit între 1882-1884, în stil neo-gotic, iar în anul 2010 au fost finalizate ample lucrări de restaurare. În castel se pot vizita o mare parte din camerele situate la primele două nivele. Aceste camere sunt complet mobilate – au mobilierul din lemn masiv datând din acele vremuri, decorațiuni, tablouri și covoare. Foarte frumoase sunt sala unde se organizau recepții și biblioteca. Zidurile care flanchează scara principală sunt decorate cu câteva tablouri imense care reprezintă împărați germani și aspecte din istoria lor.

Pe o scară în spirală, se poate urca în unul din turnuri. Spre vârf, scara devine foarte îngustă și anumite persoane pot avea o senzație neplăcută. Odată ajunși sus, veți fi răsplătiți cu panorame frumoase asupra împrejurimilor castelului și fluviului Rin. Spațiul de pe platforma de sus este destul de mic, astfel că veți fi nevoiți să faceți rapid câteva poze și să lăsați loc celorlalți turiști.

La ieșire nu lipsește magazinul de suveniruri, cu pliante și broșuri cu istoria castelului, dar și magneți sau alte mici cadouri. Fiind unul din cele mai vizitate castele din Germania, recomand o vizită la castelul din basme dacă ajungeți prin zonă – nu o să vă pară rău. Site oficial – https://www.schloss-drachenburg.de/index.php/en/

Superba scară în spirală

Related Posts

Adauga un comentariu

My New Stories