Cei care vizitează această regiune a României trebuie să știe că au o mulțime de obiective turistice în Dobrogea. În minivacanța petrecută aici, am văzut căteva locuri drăguțe pe care vi le voi descrie în acest articol. Toate sunt situate în natură și nu trebuie să stai la coadă pentru a le vedea, ci doar să vă bucurați de aer curat și de peisaje.
Cheile Dobrogei
au reprezentat primul obiectiv vizitat. Cheile sunt situate pe DJ 222, deci ușor accesibile cu mașina. Tot acest defileu se întinde pe o lungime de 1,5-2 km. Sunt câteva locuri unde puteți parca mașina, și alte puncte pe unde puteți urca. Stâncile vechi de milioane de ani nu sunt foarte înalte, și merită să urcați cei 30-40 m pentru a avea și o vedere de sus. Dacă ajungeți aici în cursul săptămânii, este foarte posibil să fiți singuri – astfel vă veți bucura în liniște de peisaje.
Capul Doloșman și cetatea Argamum
Următorul punct de atracție este de fapt un fel de 2 în 1 – în același loc avem Capul Doloșman și ruinele cetății Argamum. Se ajunge foarte ușor la aceste obiective – sunt situate la doar câțiva km de Jurilovca. Pentru a surprinde imagini spectaculoase, puteți veni înainte de apus. Și ziua este frumos, dar trebuie avut în vedere că soarele din timpul verii este nemilos – neapărat să aveți apă cu voi.
Cu cei 29 m înățime, Capul Doloșman este cea mai înaltă faleză stâncoasă din Romănia. Sunt convins că văzut de pe lac, peisajul este la fel de spectaculos. Cetatea Argamum este printre cele mai vechi așezări din Romănia – este menționată din sec.VI î.H. O mare parte din zidurile cetății se află încă sub pământ – sunt în curs lucrări arheologice.
Cetatea Enisala
este situată pe un deal calcaros cu vedere asupra lacurilor Razim și Babadag. Construită în a doua jumătate a sec.XIV cu scop defensiv, cetatea avea o poziție strategică. Drumul de acces spre cetate este asfaltat, iar un bilet de intrare costă 8 lei. Cetatea poate fi vizitată între orele 10-18.
Enisala a beneficiat de lucrări de restaurare în 1991, apoi a fost deschisă turiștilor. Un mic muzeu este amenajat lângă cetate – veți afla istoria cetății. Este singura cetate medievală din Dobrogea. De sus se pot vedea canalele care leagă cele 2 lacuri și satul Enisala – în rest peisajul este mai arid, specific acestei regiuni. Acestea au fost doar 3 din numeroasele obiective turistice din Dobrogea – cu siguranță vor urma și altele. Alte info Cetatea Enisala