Hai intr-o vacanta in Praga !

2

O vacanta in Praga nu trebuie ocolită de cei pasionați de călătorii. Praga este un oraș splendid – mai este numit și orașul de aur sau orașul celor 100 de turnuri. Stare Mesto sau orașul vechi este inclus din 1992 în patrimoniul UNESCO. Multe obiective sunt situate aici și pot fi vizitate la pas, fără a avea nevoie de transport – le voi descrie pe cele vizitate personal.

Stare Mesto/Old Town.

Atracția principală din centrul vechi este piața Staroměstské náměstí/Old Town Square, unde turnul cu ceas astronomic este obiectivul cel mai căutat și fotografiat. La oră fixă, în fața ceasului se adună sute de persoane pentru a imortaliza dansul celor 12 apostoli.

Pe orice străduță din Old Town veți vedea magazine cu ,,Bohemian Crystal,, dar și cu produse locale, suveniruri și bijuterii. Dacă vreți să vedeți vechea Primărie, scoateți din buzunar 130 CZK. Toate privirile vor fi atrase de frumusețea și măreția bisericii care domină piața, Biserica Sfântei Fecioare din Tyn.

Ceasul astronomic(în stânga) și Biserica Sfintei Fecioare din Tyn
Old Town Square are clădiri minunate pe toate laturile
Turnul cu ceas domină întreaga piață.
Ceasul astronomic – un obiectiv foarte căutat și fotografiat
Puteți da o tură și cu caleașca

Stare Mesto este o zonă aglomerată cu străduțe înguste și întortocheate,cu clădiri renovate impecabil. Aici puteți întâlni artiști amatori care încearcă să vă facă să zâmbiți și așteaptă să-i răsplătiți cu ceva mărunțiș. La intrarea în orașul vechi, mai multe mașini de epocă așteaptă turiștii amatori de o plimbare.

Pe lângă muzeul figurilor de ceară găsim muzeul dedicat unei mici plăceri culinare – ciocolata. O vizită dulce este recomandată tuturor. Nu lipsește magazinul care oferă o mulțime de sortimente de ciocolată, în forme diferite, inclusiv componente ale corpului omenesc – și nu vorbim de inimă sau ficat. choco-story-praha

Artiști stradali
Magazinul cu ciocolată
Municipal House arată splendid și noaptea.

Podul Carol/Karluv Most

Pentru a avea o imagine de ansamblu, asupra Old Town, urcați în turnul cu ceas – un bilet costă 100 CZK. Situat în apropierea centrului vechi, Podul Carol este probabil cel mai aglomerat punct din Praga. Flancat la ambele capete de turnuri, podul este asaltat întreaga zi de turiști și localnici.    

Pe pod veți întâlni caricaturiști, vânzători ambulanți, pictori sau muzicieni, toți la un loc contribuind la faima acestui pod. De lânga una din multele statui (de fapt replici, originalele fiind la Muzeul Național din Praga) de pe ambele laturi ale podului, admirați lebedele, dar și vaporașele care plimbă turiștii pe râul Vltava. 

La oră fixă este aglomerație la ceasul astronomic- spectacolul durează 30 de secunde
Una din cele mai frumoase clădiri din piață – National Gallery/Kinsky Palace
Castelul din Praga – unul din cele mai vizitate obiective din Praga
Podul Carol este mereu asaltat de turiști și localnici.
Old Town Bridge Tower la capătul podului

Mala Strana

Podul Carol leagă partea veche a orașului de cartierul Mala Strana, unde este situat Castelul – aflat în top 3 obiective din Praga. Luați tramvaiul 22 sau 25 și coborâți la stația Pražský hrad. Controlul de securitate de la intrarea pe domeniu se face ca la aeroport – nu veți scoate cureaua, dar rucsacul sau geanta vor fi verificate.

Cel mai mare complex medieval din Europa cuprinde Catedrala St.Vitus, Palatul Regal, Golden Lane, biserica St.George, palatul Lobkowicz. La ora 12 are loc schimbarea gărzii cu fanfară, un spectacol ce merită văzut. Cel mai impresionant obiectiv din cadrul acestui complex, îl reprezintă Catedrala St.Vitus, cu ale sale turnuri de peste 80 m. Variante de bilet găsiți aici – tickets

Impresionanta Catedrală St.Vitus
Turnurile Catedralei au 80 m înălțime
Interiorul Catedralei
Biserica St.George
Poftiți la muzeul jucăriilor
La ora 12 schimbarea gărzii se face cu fanfară.
La ceas de seară, Castelul este frumos luminat

Golden Lane

sau Strada de aur este un loc foarte drăguț, cu case mici, frumos colorate. Se spune că aceste case au fost locuite de alchimiști care încercau să obțină aur prin diverse experimente. Astăzi casele au devenit magazine de suveniruri, unde sunt vândute și produse locale. La capătul acestei străduțe aveți o terasă a Castelului, iar de aici se deschid priveliști frumoase spre oraș. Copiii și adulții pot fi atrași de muzeul jucăriilor situat în același complex.

Golden Lane cu străduțe pavate și case colorate
În unele case se poate intra pentru a vedea cum trăiau localnicii.
Toate casele au acoperișul cu țiglă roșie
De pe terasa din capătul străzii putem vedea de sus, o parte din Praga

Dealul Petrin

este un alt loc care nu trebuie ratat pentru vacanta in Praga. Urcați în Petrin Tower (bilet de 150 CZK), pentru o panoramă fantastică – sunt doar 299 de trepte. Praga se vede minunat de aici de sus – clădirile cu acoperișuri din țiglă roșie, podurile peste Vltava sau Catedrala St.Vitus vor fi cu siguranță fotografiate.

În imediata apropiere este un loc unde cei mari, dar mai ales cei mici vor fi extrem de încântați – un labirint cu oglinzi. În schimbul unui bilet de 90 CZK, veți prinde diferite forme și înălțimi în funcție de oglinda în care vă vedeți. Multă voie bună, râsete, câteva fotografii, iar distracția este garantată.

Petrin Tower sau turnul Eiffel în miniatură.
Complexul medieval se întinde pe 7 hectare – este cel mai mare din Europa.
Podul Carol văzut din turn – e adevărat cu ceva zoom !
Labirintul cu oglinzi este prilej de distracție
Magazin de suveniruri cu păpuși Matrioska.
Dancing Houses/Clădirile care dansează – inițial au fost numite Fred și Ginger.

Transport

Pentru a avea o vacanta in Praga liniștită, luați un bilet valabil 72 ore de la prima validare (metrou,tramvai,autobuz și funicularul Petrin). Tichetul costă 310 coroane (cam 12 euro),iar data primei validări rămâne imprimată pe bilet. Este disponibilă și o aplicație pe care o puteți descărca pentru a găsi orarul și conexiunile între stații. Alte bilete/tarife/variante aici – transport în Praga

Experiența mea, extrem de plăcută din Praga, mă determină să vă invit să vedeți și voi acest oraș. Site oficial de turism – http://www.prague.eu/en

Adauga un comentariu

My New Stories