Excursie în Garmisch Partenkirchen-o staţiune de top din Bavaria

2

Dați drumu’ la muzică, luați un pahar de bere și simțiți-vă…ca-n Bavaria:

Partenkirchen  

O zi superbă a fost reprezentată de excursia în Garmisch-Partenkirchen (prescurtat GaPa), o stațiune de top din landul Bavaria, aproape de granița cu Austria. GaPa este pe primul loc în topul stațiunilor de schi din Germania. Un amănunt interesant aflat la fața locului – cele două localități, Garmisch și Partenkirchen au fost separate până în anul 1935. În acel an primarii celor două localități au fost obligați de un decret dat de Hitler, să se unească, pentru a putea fi gazda Jocurilor Olimpice de Iarnă din anul 1936.

În zilele noastre cei mai mulți numesc localitatea doar Garmisch, ceea ce îi cam deranjează pe cei din Partenkirchen. Cele două localități au totuși o graniță și anume râul Partnach. Am început cu Partenkirchen pentru a vedea minunatul centru istoric. Principala stradă este celebra Ludwigstrasse, în întregime pavată cu piatră. Casele pictate extraordinar, reprezintă un curs de pictură murală germanică. Spațiile de la parter au diferite destinații: farmacie, bancă, brutărie, cofetărie sau magazine diverse. Foarte frumoase sunt felinarele și decorațiunile din fier forjat, care completează fericit aspectul impecabil al acestor case.

Excursie în Garmisch Partenkirchen

Excursie în Garmisch Partenkirchen

Excursie în Garmisch Partenkirchen

Ludwigstrasse – centrul istoric din Partenkirchen

Pe Ludwigstraße veți vedea piesa de rezistență a acestei localități, Fraundorfer Inn, o casă superbă, pe care este pictată o nuntă tradițională. Această casă este de fapt o pensiune cu restaurant, renumită printre turiști și localnici. În apropiere veți vedea și Das Alte Haus, considerată cea mai veche casă de aici. Aceasta își are originile în sec.12 de pe vremea imparatului Frederich I, supranumit și Barbarossa.                

O parte dintre aceste clădiri au în față câte o terasă cu câteva mese, la care turiștii și localnicii sunt așteptați fie pentru a savura preparate specifice, fie doar pentru o cafea, o înghețată, o prăjitură sau o bere. Fiind duminică, cele mai multe magazine erau închise, nu și restaurantele sau terasele. După o plimbare extrem de plăcută, am trecut râul Partnach și am ajuns în Garmisch.

Excursie în Garmisch Partenkirchen

Excursie în Garmisch Partenkirchen

Costume tradiționale din Bavaria
Felinare și decorațiuni din fier forjat
Excursie în Garmisch Partenkirchen

Fraundorfer Inn cea mai fotografiată casă din Partenkirchen
Excursie în Garmisch Partenkirchen

Das Alte Haus cea mai veche casă din Partenkirchen
Excursie în Garmisch Partenkirchen

Garmisch

Am inceput vizita in Garmisch, prin Michael Ende Kurpark – o oază de verdeață și liniște, unde te poți relaxa pe deplin. Am Kurpark este principala alee pietonala,frecventată de toată lumea. Aici vedem aceleași superbe case tradiționale bavareze, pictate în culori pastelate – un spectacol încântător pentru ochi. Veți admira perfecțiunea detaliului, iar picturile redau secvențe din viața locală, motive religioase, diverse meșteșuguri specifice zonei, petreceri cu bere etc.

Te poți pierde pe străduțele laterale și poți petrece câteva ore plimbându-te prin aceste minunate locuri. Dacă vi se face foame (și cel mai probabil se va întâmpla asta), nu trebuie să vă faceți griji, aveți de unde alege – găsiți o gamă variată de restaurante pentru toate buzunarele. Pentru un popas dulce și/sau o cafea puteți să vă opriți la Café-Konditorei Krönner – http://www.kroenner.com/ . Arată foarte bine, iar terasa de la etaj are o perspectivă frumoasă asupra zonei pietonale și a munților din jur.

Michael Ende Kurpark – o oază de verdeață

Un popas dulce la cofetăria-cafenea Krönner

În Garmisch veți putea face cumpărături ca în orice oraș mare, pentru că veți găsi toate firmele mari, iar din supermarketuri puteți cumpăra excelenta bere bavareză. În GAPA și-a trăit ultima parte a vieții și celebrul compozitor, Richard Strauss. Dacă ar fi să fac o comparație între cele două localități, vă pot spune impresia mea – o atmosferă mai modernă caracterizează Garmisch, în timp ce Partenkirchen are un aer mai istoric.

Nenumăratele posibilități de petrecere a timpului liber (de la drumeții, excursii în împrejurimi și plimbări cu bicicleta, până la tratamente spa), fac din această localitate o destinație excelentă pentru vacanțe. Pot spune ca este un must-see al Germaniei așa că vă fac o recomandare din suflet – faceți o excursie în Garmisch-Partenkirchen și nu veți regreta. Mai multe informatii utile veți găsi pe site-ul oficial: https://www.gapa.de/en

Excursie în Garmisch Partenkirchen

Excursie în Garmisch Partenkirchen

Zona pietonală este pavată cu piatră cubcă

Excursie în Garmisch Partenkirchen

Excursie în Garmisch Partenkirchen

Excursie în Garmisch Partenkirchen

Dacă ajungeți prin Bavaria nu ratați o excursie în Garmisch Partenkirchen.

Related Posts

Adauga un comentariu

My New Stories