Ce sa vizitezi pe Coasta de Azur

8

Riviera Franceză nu este chiar inaccesibilă, așa cum ați crede – poate fi vizitată și de cei cu buget mediu. Dacă te întrebi ce sa vizitezi pe Coasta de Azur, în acest articol vei afla despre 3 locuri frumoase, care nu trebuie ratate. Coasta de Azur este o destinație populară de vacanță, dar și un loc unde mulți și-ar dori să trăiască. Apărată de munți la nord, zona beneficiază de ierni blânde, ferite de îngheț. Noi am stat în Nisa, dar am vizitat și alte locuri drăguțe, prezentate mai jos.

Antibes

Este un oraș situat la circa 20 de km de Nisa. Se poate ajunge cu trenul sau cu autobuzul 200. Antibes a fost întemeiat acum mai bine de 2000 de ani de către greci – în trecut se numea Antipolis. În port sunt ancorate multe bărci, dar remarcăm și câteva iahturi luxoase. Deasupra portului găsim orașul vechi, un labirint de străduțe înguste cu multe case din piatră.

Această zonă este și atracția principală – cel mai bine, orașul vechi, se vizitează pe jos. Pe aleile mai înguste sau mai late o să găsiți magazine, terase, cafenele sau restaurante – vă veți petrece timpul într-o atmosferă relaxantă. Tot aici puteți vizita și muzeul Picasso. Info utile aveți aici

Ce să vizitezi pe Coasta de Azur
Portul din Antibes

Ce să vizitezi pe Coasta de Azur
Aleea cu arteziene

Sunt și câteva iahturi luxoase prin port
Sculptura Le Nomade din port
Străduțele din centrul vechi sunt pavate cu piatră cubică
Ce să vizitezi pe Coasta de Azur
Le Fort Carre

Villa Ephrussi

Din Nisa am luat autobuzul 81 spre Saint-Jean-Cap-Ferrat – coborâți la stația Passable. De aici până la intrare mai aveți de mers pe jos cam 5 minute. Baroneasa Beatrice Ephrussi de Rotschild, fiica bancherului Alphonse de Rotschild s-a măritat la 19 ani cu alt bancher, Maurice Ephrussi. În 1904, după 21 de ani de mariaj s-au despărțit. În 1906, Beatrice a descoperit acest loc minunat, iar în 1907 a început construcția acestei vile.

O vilă în culori alb și roz, cu dale de marmură, cu multe încăperi – Grand Salon se distinge prin somptuozitate și eleganță. Interiorul vilei se vizitează cu audio ghid gratuit. La exterior vila este înconjurată de mai multe grădini: japoneză, florentină, spaniolă,franceză etc. În grădini sunt amenajate puncte de belvedere de unde se ivesc priveliști încântătoare, printre palmieri și chiparoși. Detalii Villa Ephrussi

Ce să vizitezi pe Coasta de Azur
Bealieu sur Mer văzut de pe aleea care duce la vilă
Vila în culori alb și roz

Grand Salon
Fotolii pentru mari și mici
Salonul cu porțelanuri

Ce să vizitezi pe Coasta de Azur
Grădinile sunt aranjate minunat
Ce să vizitezi pe Coasta de Azur
Din grădini descoperim și astfel de peisaje

Ce să vizitezi pe Coasta de Azur

Saint Paul de Vence      

Autobuzul 400 ne-a dus către satul medieval St.Paul de Vence – pentru mine a fost cea mai frumoasă destinație a acestei vacanțe. Faptul că nu este în topul celor mai mari atracții de pe Riviera Franceză, conferă acestui loc un aer liniștit,relaxant. Este un sat bine păstrat, înconjurat de ziduri care datează din sec.XIV. Aleile pietruite și casele de piatră sunt punctele forte ale localității – există și un hotel de 4 stele. Din loc in loc sunt piațete unde găsiți fântâni cu apă potabilă.

La capătul satului o terasă oferă priveliști minunate către mare și către Alpi. La intrarea in sat veți găsi un magazin al parfumeriei Fragonard, iar prin sat sunt mici galerii de artă, magazine cu suveniruri sau cu produse locale. Acest sat trebuie trecut pe lista voastră cu locuri de vizitat, dacă ajungeți prin zonă. Info St.Paul de Vence

Cu articolul Ce sa vizitezi pe Coasta de Azur, închei serialul dedicat acestei zone superbe. Sper că voi reveni pentru că mai sunt multe locuri frumoase de văzut.

Fermecătoarele străduțe din St.Paul de Vence

Ce să vizitezi pe Coasta de Azur

Ce să vizitezi pe Coasta de Azur

Ce să vizitezi pe Coasta de Azur

Ce să vizitezi pe Coasta de Azur

Din loc în loc sunt mici galerii de artă

Adauga un comentariu

My New Stories