Cel mai frumos lac din Italia – Lago di Molveno

5

În regiunea Trentino-Tirolul de Sud, la o altitudine de 864 m este localizat Lago di Molveno, un lac alpin cu o lungime de 4 km. Clubul Turistic Italian i-a acordat distincția de cel mai curat și cel mai frumos lac din Italia, pentru 6 ani consecutiv. Premiul este acordat locațiilor care oferă servicii de calitate și investesc în calitatea apelor, a plajelor, îngrijirea mediului.

Molveno este poarta de intrare în parcul natural Adamello-Brenta, cel mai mare parc din Trentino. Aici avem 48 de lacuri alpine, dar și ghețarul Adamello, unul din cei mai mari din Europa. Info parc .Lacul și satul Molveno nume arată extraordinar. Peste tot în orășel găsim mai multe parcări cu plată. Pe malul lacului sunt amenajate spații generoase cu iarbă unde lumea stă la plajă iar copiii se joacă. În apropiere găsim câteva terenuri de sport, un centru închiriere bărci, dar și un aquapark cu piscină. Având totul la dispoziție, locația este ideală și pentru familiile cu copii. Info Aquapark

Sediul Primăriei din Molveno

Ce putem face ?

Playa Park este special amenajat pentru copii, cu activități diverse. Cei mici au tobogane acvatice, pot înota sau se pot plimba cu bicicletele pe traseul ingenios amenajat sau pot învăța mini-golf pe terenul cu mai multe piste. La centrul de închiriere de pe malul lacului aveți la dispoziție canoe, bărci cu vâsle sau cu motor electric, hidrobiciclete sau paddleboarding. În Camping Molveno vă puteți caza cu rulota sau în cele câteva bungalowuri.

Puteți petrece aici o zi întreagă, dar locația este perfectă și pentru o vacanță de câteva zile. În pliante se menționează că apa lacului (poate) atinge o temperatură de 24 grade în iulie și august. Zona este potrivită și pentru iubitorii sporturilor de iarnă – Molveno face parte din regiunea Dolomiti-Paganella. Totul despre sporturile de iarnă, pârtii de schi, transport pe cablu din domeniul Paganella, veți găsi aici.

Spații generoase pentru relaxare și plajă

Tot în această zonă există și un parc natural unde se pot vedea animale sălbatice în habitate create pentru a fi cât mai apropiate de cele reale. Este disponibil un card cu care aveți acces liber la anumite facilități, dar și reduceri la alte obiective/atracții. Dacă veți fi cazat la una din unitățile partenere din zonă, acest card este gratuit. Info card

Molveno este un mic orășel așezat pe pantele muntelui, are un mini-centru pietonal și multe hoteluri care arată impecabil. Străzile și balcoanele sunt ,,decorate,, cu multe flori și aranjamente florale, totul este aranjat ca la carte, astfel că este o reală plăcere să te plimbi pe aici. Există o telecabină și un telescaun cu care puteți urca pe muntele Pradel pentru a avea o panoramă minunată.

Lacul este divizat în două părți – partea mai mică se poate înconjura în circa 30 minute de mers lejer. În apa limpede a lacului se pot vedea o mulțime de pești. Stați la plajă, plimbați-vă prin oraș, intrați prin magazine sau mâncați la un restaurant cu terasă aflat pe partea opusă a satului, dar tot pe malul lacului. Veți petrece o zi minunată în natură.

De ce să alegem Molveno pentru o vacanță în mijlocul naturii ? Motive ar fi destule – este cel mai frumos lac din Italia, este situat la poalele munților din parcul natural Adamello-Brenta, oferă suficiente posibilități de petrecere a timpului liber, sunt amenajate trasee montane și de mountain-bike, este o zonă prietenoasă cu mediul, oferă servicii la standarde înalte și aveți multiple posibilități de cazare. Alte detalii și informații utile – https://www.molveno.it/en

Related Posts

Adauga un comentariu

My New Stories