Pensiunea Briza Mării

2

Pentru un sejur în Deltă, am ales să ne cazăm la Sfântu Gheorghe, aproape de vărsarea Dunării în Mare. Am fost un grup mai mare, astfel că am rezervat în întregime pensiunea Briza Mării – este ideală pentru un grup de 12-15 persoane și nu veți fi deranjați de nimeni.

Cum se ajunge ?

Gazda asigură transferul de la Murighiol, cu bărci de 8 persoane. Bărcile sunt acoperite (nu vă bate soarele), dar să aveți un hanorac pentru vânt, care se simte considerabil la 40 km/oră. După ceva mai mult de o oră se ajunge la Sfântu (cum zic localnicii).

Curtea pensiunii este,,colorată,, cu trandafiri, mușcate, petunii etc. Pensiunea dispune de 2 camere duble, 1 apartament (cu bucătărie proprie) și 2 camere triple (în care există posibilitatea de a adăuga 1 pat suplimentar). Oaspeții beneficiază de două bucătării, dotate cu frigider, pahare, vase, tacâmuri, dar și cu televizoare LCD. Dotarea curții este completată cu un grătar, o trambulină elastică și o masă.

Pensiunea Briza Mării
În curte sunt multe flori
Pensiunea Briza Mării
Pensiunea Briza Mării
Camera dublă are pat matrimonial
Pensiunea Briza Mării
Pensiunea Briza Mării
Pensiunea Briza Mării
Pensiunea Briza Mării
Acoperișul din stuf păstrează răcoarea în camere
Pensiunea Briza Mării
Pensiunea Briza Mării
Pensiunea Briza Mării
Bucătăria este la dispoziția turiștilor
Pensiunea Briza Mării

Camerele sunt impecabile, foarte curate, fiecare dispune de baie proprie, plasă insecte, aer condiționat, televizor,dar și wi-fi cu semnal foarte bun. Gazdele, foarte amabile, ne-au ajutat cu toate informațiile solicitate. De asemenea, proprietarul vă poate face recomandări de luat masa la localnici – ocazie cu care puteți gusta din preparatele locale dar puteți afla și cum se  trăiește pe aici, mai ales din octombrie până în aprilie. Vorba unui localnic – aici la Sfântu bate vântul de două ori pe an..…6 luni de la nord și 6 luni de la sud.

La circa 300 m de pensiune există un supermarket de unde vă puteți lua destul de multe, inclusiv fructe, legume, bere, sucuri și cărbuni de grătar. Lângă magazin aveți și un bancomat, în caz de pană cu fondurile. Prețurile sunt ceva mai mari (uneori duble față de București) dar este explicabil – totul se aduce cu vaporul.

Barca cu care se efectuează excursiile și transferul
Străzile din Sfântu au trotuare dar sunt ,,pavate,, cu nisip și pământ.
Oficiul poștal
Plasticul se strânge în aceste coșuri – pe străzi este curat, iar PET-urile nu ajung în apă.
Portul din Sfântu pe înserat
Trocariciul cu care se ajunge la mare
Case drăguțe pe străzile din Sfântu

La plaja aflată la vreo 4 km puteți ajunge cu un mijloc de transport denumit ba titicar, ba trocarici – de fapt un tractor cu o remorcă, în care încap vreo 20 persoane. Prețul din iunie 2018 – 3 lei de persoană/sens. Se pleacă de la primărie după un orar nedefinit (există un nr de telefon și puteți suna) – totuși în sezon nu sunt probleme. Plaja este sălbatică, nu are dotări – doar de la 1 iulie până la 1 septembrie veți avea parte de un beach-bar și poate ceva sezlonguri. Pe aici trec și vacile lăsate in libertate astfel că veți putea beneficia de un peisaj inedit – vaci pe plajă.

Dacă mergeți pe jos circa 1 km în dreapta veți ajunge la locul de întâlnire dintre Dunăre și mare. Evitați înotul în această zonă – sunt curenți puternici. Gazda noastră organizează și excursii la prețuri rezonabile, acestea au fost descrise în articolul anterior – excursii

Recomand cu drag pensiunea Briza Mării – un loc unde vă puteți simți ca acasă.

O fi vorba de apă ?
Nu, e vorba de bere !
Din dreapta vine Dunărea, în stânga este marea
Un vapor de croazieră pe brațul Sf.Gheorghe
Plaja este lungă și lată
Se bronzează și ele !
Tractorul cu remorcă duce turiștii la mare și retur

Adauga un comentariu

My New Stories